- musicserver.cz">

MusicJet: "Nabízíme především komfort"

03.10.2011 21:20 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

MusicJet
© facebook interpreta
"MusicJet přichází právě včas, aby zaplnil díru na hudebním trhu, kde je velká poptávka po jednoduché, přehledné a především legální službě sdílení hudby formou streamingu, tedy poslechu milionů písní za měsíční paušál," uvedl nový projekt Tomáš Filip, generální ředitel vydavatelství Universal Music. Jeho slova korespondují s masivním úspěchem služby Spotify, u které se MusicJet ve své podstatě více než jen inspiroval.

Zatímco Spotify vstup na východoevropské trhy neplánuje, Apple se svým iTunes Music Store již invazi v minulém týdnu v rámci Česka podnikl. A právě to spuštění MusicJetu jen uspíšilo. Nepříjemné časové tísni navzdory se tvůrcům služby podařilo nabídnout - i v této základní, jistě notně uspěchané verzi - rozhodně více než pouhý pahýl. Svědčí o tom nejen databáze obsahující půl druhého milionu skladeb, ale hlavně příjemné uživatelské prostředí, které by mělo být klíčem k úspěchu služby. V dnešní době, kdy tři čtvrtiny celkového objemu hudby spotřebitelé zkonzumují na PC a přenosných mobilních zařízeních, jde o komfort především.

Za pravdu této domněnce dávají slova Michala Horáka, jednoho ze zakladatelů MusicJetu: "Byla to pro nás výzva, počítače se staly hlavní branou do hudebního světa průměrného posluchače a přenosná mobilní zařízení se stala dominantními v užívání hudby. Získali jsme proto podporu většiny velkých hudebních vydavatelství a také kolektivního správce OSA a rozhodli se realizovat hudební službu MusicJet. Nejde jen o obsah dostupný na síti zdarma, rozhoduje i kvalita ovládání a obsluhy."

MusicJet

MusicJet je postaven na bázi streamování hudby, a to jak zdarma s reklamou, tak ve dvou placených verzích:

MusicJet Raz, dva... - Model, který bude pro všechny uživatele zdarma a bude založený na reklamě. V průběhu poslechu se budou zobrazovat bannery a audio-reklamy budou znít mezi jednotlivými skladbami. Každý uživatel bude mít možnost vytvořit si vlastní playlisty. Tato služba bude fungovat pouze v případě, že bude uživatel připojený k internetu.

MusicJet Start - Tato verze poběží bez reklam. Cena pro uživatele bude 75 Kč včetně DPH měsíčně.

MusicJet Naplno - Verze bez reklamy. Plná mobilní synchronizace s telefony Symbian a Android. iPhone se připojí do konce října a další systémy budou následovat. Playlisty má uživatel dostupné offline v PC i mobilním telefonu. Cena za tuto službu je 149 Kč včetně DPH měsíčně.

V propagačních materiálech k MusicJetu nelze přehlédnout podtrženou větu, která by se dost dobře mohla stát i mottem celé služby: "Dnes rozhoduje kvalita ovládání a obsluhy, nikoliv obsah volně dostupný na síti zdarma." Nepotřebujete-li písně nutně fyzicky vlastnit, ale plně vám postačí je pouze poslouchat ze streamu, je MusicJet tím nejpohodlnějším způsobem, jak se v hudbě zorientovat. Nekonečné vysílání z cloudu je ráznou odpovědí na fragmentaci hudebního světa.

"Tento způsob legálního poslechu hudby je pro koncového uživatele v základní verzi opravdu bezplatný," představuje cenou politiku MusicJetu, ředitel výzkumu a vývoje portálu Seznam.cz, Vlastimil Pečínka. Právě Seznam.cz se společně s rádiem Evropa 2 stal hlavními partnery služby. Služby, která je ve své základní verzi dočasně bezplatná, do budoucna se ovšem kalkuluje i s jejím zpoplatněním.

Support Lesbiens coby tvář MusicJetu

Support Lesbiens - Homobot
Kromě partnerů byla při tiskové konferenci představena i hlavní hudební tvář MusicJetu. Stala se jí skupina Support Lesbiens, která na nové službě vydává v digitální podobě svou osmou studiovou nahrávku, žánrově pestrého crossoverového hybrida se znepokojivým názvem "Homobot".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY