Floexova "Zorya" poodhaluje svou tvář

14.09.2011 10:12 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Floex - Zorya (clear vinyl)
© Minority Records
Jak už se nějakou tu dobu ví, nachystal Floex po deseti letech své druhé album. To dostalo název "Zorya" a fyzicky na CD vyjde 26. září (ve stejný den se rozjede i možnost downloadu), na clear vinylu (viz foto) ho fanoušci pak mohou očekávat 4. listopadu (v limitovaném nákladu tří set kusů). Stříbrný disk bude zabalen v digipacku v designu Jirky Libánského, dvěma kartami se sítotiskem Veroniky Vlkové a plackou s motivem "Zoryi" (ta však bude jen pro ty, kdo si ji zavčasu předobjednají).

Mikrosvět "Zorya" nabídne jedenáct kompozic, mezi nimiž má své místo i ochutnávka "Casanova" a taktéž i "Petr Parléř" z kompilace labelu Surreal Madrid "Kill The Headliners!". Mezi hosty nechybí Oskar Török (trumpeta), zpěvák James Rone, Tomáš Jamník (violoncello), Ridina Ahmed (vokální improvizace), Petr Tichý (double bass) a zpěvačka Marinella Mastrosimone (z projektu Musetta). Tomáš Dvořák vás opět vtáhne do svého rozletu klasického minimalismu a dodá i dostatek pulsující energie, kterou jako obvykle dávkuje postupně. Samotný název je inspirován slovanskou bohyní noci Zoryou Polunochnayou a Floex zde neohraničeně zkoumá hlubší a podvědomější vrstvy hudebních emocí.

Finální tracklist desky "Zorya" navrátivšího se Floexe je následující: Ursa Major, Casanova, Blow Up, Precious Creature (feat. James Rone), Forget-me-not, Veronika's Dream, Perlin Noise, Petr Parléř, Nel Blu (feat. Musetta), Mecholup, Zorya Polunochnaya. Předobjednávku CD/LP můžete provést přímo na stránkách Minority Records.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY