Good Charlotte oznámili přerušení kariéry

02.09.2011 16:32 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Open Air Festival Good Charlotte
© Martin Chochola
Americká skupina Good Charlotte v rozhovoru pro časopis Rolling Stone uvedla, že na čas přerušuje svou hudební dráhu. K rozhodnutí ji podle slov Benjiho Maddena dovedla ubíjející rutina muzikantského života.

"Chceme na minutku odejít z toho stereotypu vytváření nahrávek a cestování po koncertních turné. Chceme se prostě bavit a být tvůrčí tak, jako když nám bylo patnáct," uvedl kytarista Benji Madden, dvojče zpěváka Joela. Leccos o blížícím se ústupu ze scény mohlo napovědět loňské vydání sbírky "Greatest Hits", jež byla uvedena na australský trh prakticky souběžně s aktuálním studiovým albem "Cardiology". Good Charlotte se však okamžitě zapřisáhli, že s výběrovkou nemají nic společného a že celá akce proběhla plně v režii jejich bývalého labelu Sony Music. Zato přemíra invence na nové řadovce byla mnohými velkými hudebními servery (třeba právě Rolling Stone) hodnocena velmi odměřeně, což představitelům zámořského poprocku na chuti do dalšího boje nepřidalo.

Kapela, respektive Maddenovic bratři, se s americkými fanoušky na neurčitě dlouhou dobu rozloučí mixtapem "Before The Fame: The Madden Brothers", který vyjde 1. října. Těm tuzemským naposledy zamávali v srpnu na festivalu v Panenském Týnci.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY