shop.musicserver.cz
Good Charlotte, Forum Karlín, Praha, 16.6.2017

Good Charlotte vzbudili rozporuplné dojmy

Vydáno: 18.06.2017 11:13 v sekci Naživo - Hana Bukáčková | foto: Kateřina Postránecká

Kapela Good Charlotte s dvojčaty Benjim a Joelem Maddenovými zavítala po šesti letech do Prahy, aby nám dala ochutnat z nové desky "Youth Authority" a také nám nabídla šanci zavzpomínat na roky minulé. Jako předkapely si dovezli formace Issues a State Champs. Večer ale rozhodně neoplýval jen superlativy.

Live: Good Charlotte

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 16. června 2017
setlist: The Anthem, The Story of My Old Man, My Bloody Valentine, Girls & Boys, Riot Girl, Life Changes, Predictable, The Motivation Proclamation, Hold On, Makeshift Love, War, Little Things, The Outfield, The Young and the Hopeless, The River, Dance Floor Anthem, I Just Wanna Live, Lifestyles of the Rich & Famous
Fotogalerie

Good Charlotte, Forum Karlín, Praha, 16.6.2017
© Kateřina Postránecká
Červen nabitý hudebními hvězdami pokračuje spanile dál. V pátek večer zaplavili fanoušci punk-rockové legendy z přelomu milénia Good Charlotte v čele s dvojčaty Madennovými pražské Forum Karlín. Americká kapela vzala s sebou neméně schopné hosty Issues a State Champs, kteří možná v některých momentech dokonce předčili samotného headlinera. Nabitý čtyřhodinový program sliboval mnohé a maraton mohl začít.

Issues není jenom název čtvrtého alba Korn, ale i název americké party, která se dala dohromady poměrně nedávno. Kapelu provázely počáteční peripetie se zvukem, který nebyl optimálně vyvážen, a skupinu tak nebylo moc slyšet. Naštěstí tento handicap podchytili zavčas. Na popové polohy tihle borci dokázali našroubovat metalové kytary a místy lehce připomínali zárodek známějších Linkin Park, kteří u nás bodovali o pár dní dříve.

Good Charlotte, Forum Karlín, Praha, 16.6.2017
© Kateřina Postránecká
Druhý set měla na starosti parta State Champs, která se zatím může pyšnit krátkou historií, stejně jako její předchůdce i Prahu navštívila prvně. Svým soundem nás zavedla do éry skejťácké hudby ve stylu "American Pie", i když v té době ještě byla daleko před svým startem a byla příjemným překvapením večera. Obě předkapely hravě dokázaly, že jejich výběr nebyl žádný přehmat.

Samotný vrchol večera nastal úderem půl desáté, kdy se sál zaplnil, aby všichni slyšeli své miláčky. Good Charlotte do České republiky zavítali po šesti letech, kdy byli zlatým hřebem na Open Air Festivalu. Celkově se jednalo o čtvrtou českou zastávku formace za posledních deset let. Kapela se u nás stále těší velké popularitě, i když by si mnohý mohl myslet, že to nejlepší má již za sebou. Opak je pravdou. Skupina vloni vydala po deseti letech poměrně dobře šlapající album "Youth Authority", na kterém se naštěstí neodráží tvůrčí pauza.

Good Charlotte, Forum Karlín, Praha, 16.6.2017
© Kateřina Postránecká
Setlist čítající osmnáct kousků nabídl průřez jejich tvorby. Polovinu koncertu ale odehráli ve vlažnějším tempu a místy bohužel i nudili v porovnání s koncerty, které odehráli slavnější hvězdy v uplynulých dnech. Ale s postupem večera jejich výkon naštěstí dostával grády. Z nové desky jsme dostali jen ochutnat. Nejsilnější moment z ní byl "War", která byla pořádně našláplá energií jako mina ve Vietnamu. Neodpustili si mezi songy obsáhlejší proslovy, kdy sklouzávali k patosu - Praze vyznávali lásku nebo naopak fu*kovali nad vším. Nejvíc povyku způsobily tradičně hity "I Just Wanna Live", "The River"a "Dance Floor Anthem".

Good Charlotte ukázali, že punk-rock stále ještě není minulostí a že má stále své přívržence, i když už má svoji největší slávu za sebou. Pro někoho to může znít jako klišé a vzpomínka na mládí, ale stále to má něco do sebe a vypadá to, že v tomto hudebním žándru i díky této kapele stále není všem dnům konec.

NÁZORY
  • Lepší ? (David Šlachta, 18.06.2017 11:40) Reagovat

    Můj pocit je, že vystoupení GC bylo úžasné a i lidi, kteří na nich byli víckrát tak byli naprosto nadšení. Moc nevím, co autor myslí tím, že koncert mohl být lepší. Atmosféra byla úžasná a GC to taky parádně rozjeli.

  • Nejlepší (Fan, 18.06.2017 11:50) Reagovat

    Koncert byl úžasný, jeden z nejlepších, na kterých jsem kdy byla. A zajímalo by mě, kdy se kdo nudil. Já se bavila od začátku až do konce a nevšimla jsem si, že by kolem někdo zíval nudou. Byl to nářez a předkapely rozhodně ani v nejmenším nepředčily GC. Byla jsem vůbec na stejném koncertě?

    • Re: Nejlepší (David Šlachta, 18.06.2017 11:54) Reagovat

      Souhlas. Taky mám pocit, že se všichni bavili a GC byli i hudebně úžasní.Rozhodně bych neřekl, že předkapely byly lepší ani, že GC mohli být lepší. Za mě taky super.

  • Nesouhlas (David Novotný, 18.06.2017 12:43) Reagovat

    Autor totálně mimo mísu. Skladba "War" byla tou nechladněji přijatou věcí z celého koncertu. State Champs byli snadno zaměnitelní s kýmkoliv jiným. První půlka nuda? Stačí, že začali The Anthem, která ten dav rozjela. Kde autor zmínil Lifestyle of the Rich and Famous, kterou se rozloučili? Jako musicserver docela fajn, ale tenhle autor a hlavně tenhle text si zaslouží bližší přezkoumání, protože je těžce nedůvěryhodnej a obsahuje jen minimum toho, jak to bylo ve skutečnosti. Myslím, že třeba na Rock and All je článek mnohem výstižnější a prakticky se shoduje s tím, jak to bylo. Tady je to hra na pseudointelektuála a nic z toho.

    David (asi už bývalý čtenář musicserveru)

    • Re: Nesouhlas (David Šlachta, 18.06.2017 18:11) Reagovat

      Naprosto souhlasím. Rock and All to vystihnul dokonale. Tady mám pocit, že jsem byl na jiném (a úžasném) koncertu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Český fanklub je opět u vytržení. Simple Plan se vrátili do Prahy a zase je o čem mluvit (29.01.2024 22:18)
- Simple Plan se vrací do Prahy, přivezou s sebou Mayday Parade a State Champs (31.07.2023 19:27)
- Naživo: Good Charlotte v Praze podrželi hlavně fanoušci (13.02.2019 00:11)
- Fotogalerie: Good Charlotte ve Forum Karlín (12.02.2019 10:57)
- Good Charlotte se už za týden vrací do Prahy (04.02.2019 21:51)
- Recenze: Good Charlotte na "Generation Rx" postavili bezbariérový vchod do světa punku (25.09.2018 11:09)
- Nové desky 37/2018 - od Diany Krall s Tonym Bennettem přes Olympic po Davida Guettu (18.09.2018 13:00)
- Naživo: Foo Fighters na Rock im Parku excelovali, Gorillaz lákali na novou desku (09.06.2018 11:16)
- Fotogalerie: Good Charlotte ve Foru Karlín v obrazech (18.06.2017 09:57)
- Good Charlotte se chystají do Prahy (10.06.2017 11:31)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Mirai Billie Eilish Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu