Členové Arcade Fire pomáhají Haiti články v novinách

21.06.2011 16:26 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Arcade Fire
© myspace.com/arcadefireofficial
Když Haiti zasáhlo minulý rok velké zemětřesení, Arcade Fire byli mezi prvními umělci, kteří se zapojili do kampaně na pomoc ostrovu. Touha pomoct v muzikantech přetrvává i nadále. Zpěvačka Régine Chassagne, která má v tropických končinách kořeny, napsala už druhý článek pro britské noviny The Observer.

Předmětem vyprávění je nedávný výlet všech muzikantů na Haiti do města Cange, kde odehráli společnou show s místní kapelou RAM a tamějším obyvatelům rozdali nějaké hudební nástroje. Podle informací na stránkách Pitchfork.com mají v sobě nové odstavce příslib naděje. Tím se nejvíc liší od článku, který Chassagne sepsala pro stejné noviny bezprostředně po zemětřesení. Sami se můžete přesvědčit zde.

Kromě Régine Chassagne se novinářského pera chopil i její švagr a kolega z Arcade Fire Will Butler. Jeho článek, zveřejněný v The Guardian, je zaměřený na práci organizace Partners In Health. "Jsou to až neuvěřitelně zodpovědní lidé... Jsou součástí silného proudu směrem k funkční společnosti na Haiti," píše se v něm. Jak to na Haiti teď funguje, si můžete počíst i sami.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY