Na vrcholu s Tatáčema a Milk & Sugar

15.06.2011 11:00 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Rádia si i nadále hrají tu svou a všechno je jim jedno. V pohodě, jsme na to koneckonců zvyklí, ne? Obchody si taky jen tak v pohodě (ne)prodávají, ale výsledky jsou diametrálně rozdílné. Především se prodává to, co se nehraje v rádiích, jako například metal nebo vážná hudba. Víc v komentáři.
Milk & Sugar vs.Vaya Con Dios - Hey (Nah Neh Nah)
© facebook interpreta
RÁDIA - Co by to bylo za komentář českých hitparád, kdybych si nepovzdechl nad stavem rádiového žebříčku. Takže tři, dva, jedna: Ach jo! Splněno a můžeme se podívat, nad čím to vlastně vzdychám. První místo máme nezměněno. I nadále nám nejvíce zpestřují život Milk & Sugar s "Hey (Nah Neh Nah)" (na prvním místě jsou již sedmým týdnem). Za nimi se umístili popaři (jinak je opravdu nazvat nelze) Black Eyed Peas a jejich ne zrovna nejnovější singl "Just Can't Get Enough" Třetí místo má Jennifer Lopez a skladba "On The Floor", která sice první byla, ale dlouho se na vrcholu neudržela.

Pozor na čtvrté místo! Tam se nám vydrápala Jessie J. Se singlem "Price Tag" je to zatím její nejlepší umístění, a kdo ví, kde se to zastaví. Zbytek desítky pak nemá cenu nějak moc komentovat, protože žádné historické změny se neudály. Naopak se na šestou pozici dostal hit LMFAO "Party Rock Anthem", který ve většině ostatních zemí teď již spíše klesá (i když v UK ho mají tento týden na sedmičce).

Tak, a teď na novinky. Moc jich nebylo, takže to bude hodně v rychlosti. Teda bylo jich tak málo, že máme pouze jedinou, a to taneční projekt Digital Fever a jeho song "Beautiful Life". Je sedmdesátý první. Toť z rádií vše.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Milk & Sugar vs. Vaya Con Dios - Hey (Nah Neh Nah)
  2. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
  3. Jennifer Lopez & Pitbull - On The Floor
  4. Jessie J feat. B.o.B - Price Tag
  5. ▼ Alexandra Stan - Mr. Saxobeat
  6. LMFAO/Lauren Bennett/Goonrock - Party Rock Anthem
  7. Snoop Dogg - Sweat (David Guetta Version)
  8. P!nk - Fuckin' Perfect
  9. Rihanna - S&M
  10. Avril Lavigne - What The Hell?

Top 100 RÁDIO 23/2011 - novinky:
71. Digital Fever - Beautiful Life

Tata Bojs - Ležatá osmička
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ještě že máme i prodejní žebříček. Bych měl asi jinak pocit, že nemám pomalu co komentovat. Ten je totiž často plný změn a ani tento týden není výjimkou. Na první místo se po čtyřech letech vrací domácí formace Tata Bojs. Tentokrát si odnáší zlato za novinku "Ležatá osmička". Lady Gaga, tak ztrácí prvenství a přesouvá se i s deskou "Born This Way" na třetí místo. Druhý zůstává již třetí týden Čechomor a "Místečko". Silná konkurence těmto pánům nedovolí cestu na vrchol.

Na čtvrté pozici najdeme další novinku, a to nové remixové album "Remixes 2: 81-11" od Depeche Mode (alespoň je vidět, že depešáci u nás ještě nevymřeli). Hodně nakupovali i fanoušci Iron Maiden, a podařilo se jim tak umístit do top 10 za sebou hned dvě nahrávky. Výběr "From Fear To Eternity (Best Of 1990-2010)" je novinkou na páté příčce a následuje jej další výběr "Edward The Great/Best Of", který se umístil již minulý týden. Zajímavé je umístění Dana Landy a jeho "Nigreda" na osmičce. Předpokládám, že v obchoďácích se zase slevovalo.

Zbylé novinky jsou všechno nahrávky vážné hudby. Máme tady třikrát Českou filharmonii (dvakrát dirigovanou Zdeňkem Košlerem a jednou Václavem Neumannem) a pak "Příhody lišky Bystroušky" Leoše Janáčka v podání různých interpretů. No kdo by to byl čekal, že skončíme takhle navážno?

Top 10 - prodejnost:
  1. new Tata Bojs - Ležatá osmička
  2. Čechomor - Místečko
  3. Lady Gaga - Born This Way
  4. new Depeche Mode - Remixes 2: 81-11
  5. new Iron Maiden - From Fear To Eternity (Best Of 1990-2010)
  6. Iron Maiden - Edward The Great/Best Of
  7. Kabát - Banditi Di Praga
  8. Daniel Landa - Nigredo
  9. ▼ Různí - Taneční Liga 129
  10. Hugh Laurie - Let Them Talk

TOP 50 Prodejní 23/2011 - novinky:
1. Tata Bojs - Ležatá osmička
4. Depeche Mode - Remixes 2: 81-11
5. Iron Maiden - From Fear To Eternity (Best Of 1990-2010)
21. Česká filharmonie, diriguje Zdeněk Košler - Má vlast
22. Česká filharmonie, diriguje Zdeněk Košler - Slovanské tance
29. Různí - Příhody lišky Bystroušky - L. Janáček
50. Česká filharmonie, diriguje Václav Neumann - Dvořák Antonín - Symfonie 1 - 9 komplet

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 23. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY