Liza Minnelli obdrží Icon Award

11.06.2011 12:32 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Liza Minnelli
© Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.
Pětašedesátiletá herečka a zpěvačka Liza Minnelli bude na letošních Silver Clef Awards, které jsou udělovány v Anglii, oceněna cenou Icon Award.

Ocenění uděluje od roku 1976 charitativní nadace Paula Nordoffa a Clivea Robbinse, která má pobočky po celé Anglii a pomáhá bezbranným hudební terapií ve speciálních školách a nemocnicích.

Ceny budou rozdány na slavnostním ceremoniálu 1. července v londýnském hotelu Hilton. "Dostat tuto prestižní cenu je obrovská pocta. Nordoff a Robbins pomáhají tolika lidem, velice si vážím pozvání a ocenění," nechala se slyšet Minnelli.

Liza Minnelli, dcera legendy Judy Garland a hollywoodského režiséra Vincenta Minnelliho a členka jediné oscarové rodiny všech dob, před nedávnem přiznala, že celou svou poslední desku (loňské "Confessions") nahrála kvůli operaci kolene v pyžamu a v posteli. Pod videem si můžete vybavit její nejslavnější filmovou roli, Sally Bowles z osmi Oscary oceněného "Cabaretu" Boba Fosseho.

Mezi další oceněné patří například Tinie Tempah, který si odnese cenu za objev roku, nebo Annie Lennox, která obdrží hlavní cenu (za přínos britské hudební scéně).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY