Priessnitz vyrazili na turné a jede s nimi i "Alois Nebel"

18.03.2011 15:41 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Alois Nebel (film)
© facebook interpreta
Miroslav Krobot, Marie Ludvíková a Priessnitz. Co mají tato tři jména společného? Především film "Alois Nebel", na kterém pracovaly vůdčí postavy kapely. V sobotu 12. března navíc všichni vyrazili na turné "Alois Nebel Tour 2011".

Zpěvák skupiny Jaromír Švejdík (Jaromír 99) je podepsán jako spoluautor scénáře a výtvarník filmu, kytarista Petr Kružík skládá pro film hudbu. Režii celovečerního snímku "Alois Nebel" obstaral debutující režisér Tomáš Luňák a natáčelo se prostřednictvím technologie rotoskopie. Ta kombinuje hraný a animovaný film - záběry natočené s herci jsou překresleny ve výtvarném stylu komiksové předlohy (podobně vypadají filmy jako "Sin City", "Temný obraz" či Disneyho legendární "Sněhurka a sedm trpaslíků"). Rozpočet přesáhl pětasedmdesát miliónů korun a hotové dílo bude uvedeno na plátna v říjnu. Upoutávku na film o neobvyklém příběhu lásky najdete pod článkem.

Jarní část zmiňovaného koncertního turné Priessnitz čítala na třináct koncertů v českých a moravských městech. Vyvrcholením bude pražská show, která proběhne 3. května v Paláci Akropolis. Letní část turné odehraje kapela Priessnitz v rámci hudebních festivalů. Na koncertech zaznějí písně z více než dvacetileté tvorby kapely a budou doprovázeny velkoplošnou projekcí animovaných sekvencí ze zmiňovaného filmu. Vstupenky budou k dostání v cenách od 150 Kč do 230 Kč. Můžete si je zakoupit především v místě konání koncertů.

Nadcházející termíny turné Alois Nebel Tour 2011:

18.3. - Opava, Art club
24.3. - Havířov, Klub Stolárna
25.3. - Kopřivnice, Kulturní dům
1.4. - Krnov, Kofola klub
2.4. - Valašské Meziříčí, M-klub
5.4. - Brno, Fléda
6.4. - Plzeň, Anděl Cafe
9.4. - Ústí nad Labem, Činoherní studio
16.4. - Nymburk, kulturní dům Nymburk - festival Hlučná samota
23.4. - Raškov, hotel Ondráš
3.5. - Praha, Palác Akropolis


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY