První hoře vydávají nové album

07.03.2011 17:57 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

První hoře
© www.bandzone.cz/prvnihore
Po průlomové desce "Lamento" z roku 2008 přichází pražská avantgardně-rocková skupina První hoře s novým albem "Club Silencio". CD vyjde 14. dubna a kapela chystá pro své fandy hned trojici "křestních" koncertů.

Ty proběhnou 2. 4. v Brně na Staré Pekárně, 15. 4. v Plzni v Divadle pod lampou a hlavní křest se pak uskuteční 28. 5. v Praze ve znovuotevřeném Rock Café. Nová deska bude na těchto koncertech v prodeji za zvýhodněnou cenu.

"Club Silencio" předznamenávalo prosincové EP se třemi tracky ("Diskokoule", "V cizím hrobě" a "Noční Bůh", album je obohaceno o dalších šest skladeb spíše přímočařejšího a punkově špinavějšího ražení, ale nechybějí ani obvyklé elektronické vsuvky a dvě baladické kompozice. Natáčelo se ve studiích Entlaab a Biotech, o mix a mastering se postaral Ecson Waldes.

Na podzim se připravuje na podporu nové desky celorepublikové turné, ještě předtím ale čeká První hoře letní festivalová sezóna. Z velkých open air akcí můžete kapelu vidět například na na Colours Of Ostrava, Benátské noci nebo Basinfirefestu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY