Pražský klub Roxy byl uzavřen

04.01.2011 20:34 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

PSH, Wich&Rasco, Smack, Praha, Roxy, 26.11.2010
© Tomáš Břínek / musicserver.cz
Jak informovala kulturní platforma protišedi.cz, v úterý 4. ledna byl uzavřen kultovní pražský prostor Roxy. Hygienici, hasiči a vyslanci města z řad stavebního úřadu rozhodli o ukončení fungování nově zrekonstruovaného klubu. Oficiální důvody jsou prakticky totožné s těmi, které bývají uváděny jako relevantní pro nedávný konec Rock Café. Tedy přílišný hluk a nevyhovující hygienické a požárně-bezpečnostní opatření.

Kontrola dále objevila závažné nedostatky ohrožující bezpečnost návštěvníků klubu. "Vybavení provozovny závažným způsobem porušuje požárně-bezpečnostní předpisy, je hygienicky nevyhovující a navíc byly v uvedených prostorech provedeny stavební úpravy, jež jsou v zásadním rozporu s kolaudačním rozhodnutím," vysvětlila mluvčí městské části Praha 1 Veronika Blažková uzavření prostoru a dodala, že si stavební úřad, hygienici i hasiči vyžádali kompletní stavební dokumentaci.

Informace o rozsahu úprav, které klub čekají, se různí, zatímco dle zákulisních, neověřených zpráv se jedná jen o kosmetické korektury a Roxy by mohlo být otevřeno již v horizontu týdnů, jiné zdroje uvádějí rozsah nepoměrně větší a upozorňují na uzavření nejen prostorů Roxy, ale i vedlejšího NoDu.

Nový rok tak (nejen) pro Pražany začal dosti hořce, neb v posledních měsících bylo nově zrekonstruované Roxy hybatelem pro dění v metropoli a navíc naučilo mládež chodit opět do Dlouhé ulice (ať již do Roxy, NoDu nebo 2. patra), což se naposledy v takovém množství dělo na konci devadesátých let. Uzavřené Roxy však již nikoho nenaláká, a podíváme-li se, co udělala výluka hudební produkce s Rock Café, nečekají ani Roxy žádné dobré vyhlídky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY