shop.musicserver.cz
Roxy B25 - Nechceme žádné nesmyslné atrakce

Roxy B25 - Nechceme žádné nesmyslné atrakce

Vydáno: 18.10.2017 15:00 v sekci Rozhovory - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Pražský klub Roxy slaví v těchto dnech 25 let od svého vzniku. Každoročně připravuje bohatý narozeninový program, třeba i v podobě koncertů zdarma. Letošní oslavy čtvrtstoletí startují v pátek 20. října. Při té příležitosti jsme vyzpovídali hlavní persony, které stojí za úspěšným chodem klubu.

Ředitel Jaroslav Stanko

Jaroslav Stanko
© Anna Kudláčková
Začala další klubová sezóna. Jaké máte pro návštěvníky novinky?

Z hlediska provozu klubu, dramaturgie a produkce moc věcí, které by se daly označit za novinky, nepřipravujeme. V dramaturgii se budeme stále soustředit na to nejlepší, co se v oblasti elektroniky objeví, a určitě by se našla neotřelá jména, která jdou rychle nahoru. Která to budou, vám ale nemohu prozradit. V produkci budeme i v následujícím období doplňovat světelný park o další efekty, aby show byly pastvou pro oči.

Jako klub slavíte 25. narozeniny. Jaké výhledy máte do budoucna?

Vzhledem k tomu, že nám již nebyl magistrátem přidělen grant, bude náš další život o dost složitější. Nevylučuji, že se tato skutečnost projeví v ceně vstupenek a servisních služeb pro jiné, hostující promotéry. Nicméně do budoucna hledím s optimismem. V Roxy je super tým a na každé pozici působí hvězda svého oboru. Když se nám podaří si to udržet, bude Roxy rozdávat radost našim fanouškům ještě hodně dlouho.

Roxy

Klub Roxy patří od svého otevření v roce 1992 mezi jedny z nejdůležitějších míst pražského koncertního a party života. Prostor s jedinečným geniem loci se nachází v samém srdci hlavního města Prahy. V jeho čele stojí ředitel Jaroslav Stanko, dramaturgyně Lenka Senová, PRista Daniel Bacho a hlavní produkční David Stuhlík. Letošní oslavy čtvrtstoletí s názvem BE25 proběhnou ve velkém stylu. Oba prostory včetně NoD budou fungovat jako jeden celek, připomenou bohatou minulost, ale zároveň představí svou novou tvář. Oslavy začínají v pátek 20. října a potrvají do 29. října. Návštěvníky čeká nabitý program plný parties, koncertů, divadelních představení, performancí a výstav. Headlinery BE25 jsou britská elektronická kapela Goldfrapp, nejžádanější techno producent současnosti Stephan Bodzin, britská legenda house music James Zabiela nebo francouzský divoký drum and bass a dubstepový projekt Dirtyphonics.

Na co se v rámci narozeninových oslav nejvíce těšíte?

Já se těším na celý ten nabitý týden. Narozeniny mají vždy zcela speciální atmosféru, protože se v tom období zkoncentruje energie celého týmu. Ale abych byl alespoň trochu konkrétnější - těším se na live set Stimminga, na Bodzina, na divadelní eskapády souboru 11:55, na "Vinnetoua". Také jsem zvědav na speciální Kokoliovu instalaci v galerii NoD a a novou kolekci instalací v Roxy. Rozhodně si také užiji středu s českými kapelami "Soundz Czech".

V květnu vstoupil v platnost zákaz kouření. Ovlivnilo to nějakým způsobem chod podniku? Dříve jste nepouštěli návštěvníky ven, změnilo se to kvůli zákazu ve vnitřních prostorách?

Zákaz kouření ve vnitřních prostorách jsem uvítal jako příspěvek ke zkulturnění společenského života. Protože se zákon chystal řadu let, měli jsme dost času se na tuto situaci připravit. Mimo klub jsme vybudovali Sklep, kam si lze jít zapálit. Nikdo tak nemusí kvůli kouření vycházet na ulici. Ostatně zákaz vycházení (až na nejnutnější výjimky) stále platí.

Co byste popřál klubu k narozeninám ze své pozice?

Dlouhověkost, stabilitu, věrné fanoušky, vstřícnější úřady, méně restrikce a kontrol, radost každý den a také trochu toho nezbytného štěstí.

Dramaturgyně Lenka Senová

Lenka Senová
© Anna Kudláčková
Podle jakých kritérií tvoříte program? Čím se inspirujete při tvorbě programu klubu a výběru interpretů? Dáte na trend, nebo na svoji intuici?

Sleduji současnou, především elektronickou zahraniční scénu, poslouchám hudbu, radím se s lidmi, kteří mají velký přehled a kterým maximálně důvěřuji. Prvoplánově nejdu po trendech, i když se jim samozřejmě nelze vyhnout. Snažím se (a doufám, že úspěšně), abych nepřekročila hranice dobrého vkusu. Jistěže také zvažuji hudební přání pravidelných návštěvníků Roxy, samozřejmě jen ta, která nevybočují z dramaturgického zaměření klubu. Intuice hraje pochopitelně velkou roli, odvaha udělat cokoliv neověřeného je výzva a to mě baví. Nechávám se také inspirovat nabídkami zahraničních agentů, se kterými dlouhodobě spolupracuji. Roxy má naštěstí po mnoho let výbornou pozici a uznání mezi evropskými kluby jak u samotných umělců, tak právě i u agentů a managementu, čímž je jednání v mnoha ohledech minimálně příjemnější, i když nemůžu říct, že snazší.

BE25
© facebook interpreta
Jaký interpret k vám nejčastěji jezdí?

Neumím jednoznačně odpovědět, ale co se týče četnosti vystoupení, je pár let téměř každoročním hostem třeba High Contrast nebo Andy C, bezpochyby dvě významné hvězdy drum and bassové scény. Snažím se ale o pestrost programu, tudíž až na pár případů, kdy je to plus pro program, není důvod i skvělé interprety opakovat často. Kvalitní zahraniční produkce je nevyčerpatelné množství, to je na tom to úžasné, že je pořád čím se nechat znovu a znovu inspirovat a z čeho vybírat.

Na co nejvíce k vám lidi chodí?

Já mám dojem, že fanoušci Roxy milují především atmosféru klubu, která je jedinečná a umocňuje zážitek z akce, i když třeba nehraje žádná velká hvězda. Nejvíce chodí ti, kteří jsou otevřeni novým zážitkům, ti, co neustále jen malicherně nekritizují, užívají si život a umí se bavit. Všeobecně víkendové parties se zahraničními headlinery mají dlouhodobě skvělou návštěvnost, což mě jako dramaturgyni pochopitelně těší.

Koho byste ráda ulovila, aby si u vás zahrál?

Mám pochopitelně své sny, ale nebudu konkrétní. Můžu jen potvrdit, že takových umělců je dost, někteří jsou z finančního hlediska třeba prozatím nedostupní, ale ani to není důvodem, abych to vzdala.

Jste výjimeční díky svým Free Mondays. Zůstanete u tohoto konceptu i v příštích letech?

Free Mondays mají v Roxy stále svoje místo, prozatím u konceptu zůstáváme, jak se bude vyvíjet v dalších letech, nemůžu odhadnout. Dosud skvěle oživují začátek týdne neotřelými kapelami ze zahraničí i tuzemska doplněnými DJi, kteří se postarají o zábavu do ranních hodin.

BE25
© facebook interpreta
Na co se můžeme v rámci 25. narozenin klubu těšit?

I tyto narozeniny budou jako každoročně kopírovat rozmanitost naší dramaturgie, ať už jsou to elektronické eventy a koncerty v Roxy nebo divadla a výstavy v NoD. Celý tým pracuje s velkým elánem, aby bylo všechno dokonalé. Nechceme žádné nesmyslné atrakce, chceme soustředit pozornost na umělce, využit maximálně jedinečnost prostoru a zkoušet nové technické vymoženosti.

Na co se nejvíce těšíte vy?

Já se těším vždy hodně na opening narozenin, kdy se sejdem všichni ještě čerství a natěšení na celý týden, a letos o to víc, protože prvním hostem je opravdový mistr DJingu a velký sympaťák James Zabiela. Kromě něj se hodně těším na live set Stephana Bodzina, se kterým mám tu čest se setkat poprvé. Jsem si jistá, že zrovna on je velmi dobrá volba na závěr narozenin.

Budou něčím speciální, když se jedná o skoro kulatiny?

Čím a jak moc budou speciální, se všichni necháme překvapit. (úsměv)

Co byste popřála klubu k narozeninám ze své pozice?

Vzhledem k tomu, že jsem s Roxy velmi úzce spjata neskutečnou spoustu let, mám ke klubu velmi výjimečný vztah. Přeji Roxy ještě hodně let života se spoustou talentovaných lidi, čím dál více příznivců a hodně štěstí a pozitivní energie.

Jaké máte cíle pro nadcházející sezónu?

Cíle si nestanovuji sezónně, jen každý den dělám, co můžu, aby to stálo za to!

PR manažer Daniel Bacho

Daniel Tacho
© Anna Kudláčková
Je v dnešní době těžké nalákat lidi do klubu?

Je a není. Myslím si, že jsme si za ta léta vybudovali celkem silnou pozici a lidé programu Roxy věří. Rádi si poslechnou, co připravujeme, a nechají si rozšířit obzory. Je to pak i velká odpovědnost, ale všichni tady věříme dramaturgii a směru, kterým se klub neustále posunuje.

Jakou roli hrají v promu vašeho klubu sociální sítě a appka? Máte nějaké vychytávky pro fanoušky? Jakou odezvu máte od lidí?

Sociální sítě a aplikace patří mezi naše hlavní aktivní i pasivní kanály komunikace. Facebook a Instagram nabízí velké možností propagace a neustále se snažíme sledovat trendy a nebýt nudní. Pozorujeme ovšem u lidí přehlcenost reklamami a tlakem, zejména na Facebooku. Mnoho lidí přesunuje zájem na méně okoukané platformy jako Instagram. Hodně se věnujeme aplikaci a ta by měla fanouškům sloužit nejen jako informační, ale také jako zábavný kanál. Měla by být součástí vztahu návštěvníků s oblíbeným klubem, chceme, aby ji používali jak před návštěvou Roxy, tak po ní. Čísla nám potvrzují, že se to daří, i když jako všude i tady máme rezervy.

Pro fanoušky máte třetí sezónu věrnostní program. Jaké výhody jsou pro letošek nachystány?

Ano, konkrétně třetí půl-sezónu, vždy otáčíme kratší období zhruba tří čtyř měsíců, aby vše bylo přehlednější. Nově nabízí appka real-time informace jako lineup a praktické info, dále chystáme na narozeniny kopec zajímavých benefitů jako předplatné Respektu zdarma, slevu na vinyly nebo jízdy s Uberem. V platnosti zůstávají odměny za každou návštěvu, od free drinků až po vstupenky zdarma.

Připravujete nový merch? Na jaký vizuál se můžeme těšit?

Ano, je to celkem ambiciózní projekt a těším se na reakce fanoušků. Samostatný brand se jmenuje Going Underground a bude to opět úplně něco jiného, než jste u klubů a festivalů zvyklí. Víc nebudu prozrazovat.

Co byste popřál klubu k narozeninám ze své pozice?

Roxy slaví 25 a to je u žen krásný věk. Přeji Roxy, aby byla dále ještě krásnější, vyspělejší, ale stále se držela svých undergroundových kořenů.

Na co se v rámci narozeninových oslav nejvíce těšíte?

Jednoznačně Stephan Bodzin. Ten člověk mě fascinuje od první minuty, hudebně, vizuálně i pocitově to bude určitě nezapomenutelná jízda.

Hlavní produkční David Suslík

David Suslík
© Anna Kudláčková
Jak dlouho dopředu připravujete program narozeninových oslav?

Přemýšlíme nad tím klidně celý rok dopředu, od září už pak nápady přiřazujeme jednotlivým akcím a specifickým umělcům, aby si vše sedlo. Reálná produkce začíná většinou měsíc a půl před zahájením, no, a reálný problémy tak hodinu před otevřením jako vždycky.

Co je nejtěžší zrealizovat?

Právě ty celoroční myšlenky různých instalací. Nejtěžší je pak, pokud se rozhodneme realizovat něco, co jsme ještě nikdy nedělali. Ale čím větší výzva to je, tím víc nás to baví.

Program BE25 Roxy

20. 10. James Zabiela
21. 10. Dirtyphonics
22. 10. Eskimo Callboy
23. 10. Goldfrapp
26. 10. Soundz Czech
27. 10. Stimming Live
28. 10. Stephan Bodzin Live

Na co se v rámci narozeninových oslav nejvíce těšíte?

Pochopitelně na samotné zahájení a zahajovací show. Za mě osobně pak například na Stimminga a video instalaci, kterou se chystáme vytvořit. Měla by obsáhnout celé pódium, a dokonce i část stropu.

Na Facebooku jsem si všimla, že hledáte hudebního dramaturga. Už jste ho našli?

Myslím, že zatím ne, ale to je spíš otázka na Jardu, který se účastní pohovorů.

Co byste popřál klubu k narozeninám ze své pozice?

Z pozice technické produkce asi stabilní elektřinu, kvalitní zvuk, skvělý video a ještě lepší světla. Z pozice hlavního produkčního minimálně 25 dalších úspěšných let.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: "The Love Invention" je pozvánkou od Alison Goldfrapp do tanečního ráje (15.05.2023 00:00)
- Video: Alison Goldfrapp na "Love Invention" nahlíží do budoucnosti vztahů (05.05.2023 14:09)
- Video: Alison Goldfrapp v klipu k "NeverStop" oslavuje nekonečnost pozitivní mysli (15.04.2023 15:55)
- Audio: Alison Goldfrapp na "Fever" servíruje euforickou náladu (20.02.2023 13:13)
- Audio: Alison Goldfrapp to zkouší sólově. Disco-housový singl "Digging Deeper" je povedený start (24.01.2023 16:23)
- Goldfrapp připomenou debut "Felt Mountain" novou edicí (09.02.2022 18:02)
- Na Grammy nominovaný High Contrast se vrací do Roxy (31.01.2020 09:57)
- Etherwood se vrací do Roxy s Med School showcase (17.06.2019 11:11)
- Andy C otevře v únoru DnB sezónu v Roxy (10.12.2018 17:44)
- High Contrast je prvním headlinerem šestadvacátých narozenin Roxy (04.07.2018 08:03)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Sia Queen U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu