Lady Gaga, Timberlake a další zmizí z Facebooku a Twitteru

29.11.2010 16:01 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Lady Gaga
© last.fm
Lady Gaga, Justin Timberlake nebo třeba Usher od 1. prosince nebudou na Facebooku ani Twitteru. Neodcházejí však nastálo, jakmile se vybere jeden milion dolarů, zase se vrátí. A proč toto všechno? Na první prosincový den připadá Světový den boje proti AIDS.

Kampaň s názvem "Digital Life Sacrifice" obětuje digitální životy těchto (a dalších) hvězd, dokud se nevybere jeden milion dolarů pro nadaci "Keep A Child Alive". Tuto organizaci má pod palcem čerstvá maminka Alicia Keys, která se zároveň zúčastní zmizení z digitálního prostoru.

"Mám pocit, že Gaga vybere peníze úplně sama," řekl Leigh Blake, prezident a spoluzakladatel nadace "Keep A Child Alive". "Má velice, velice mobilizovatelnou základnu fanoušků a myslím, že na to je krása pohledět. Je schopná přitáhnout jejich pozornost k těmto problémům, což je velice důležité a díky čemuž ji budou lidé následovat a jednat," ohodnotil dále vliv zpěvačky.

Ještě předtím, než hvězdy z těchto sociálních sítí zmizí, mnoho z nich natočilo videa v rakvích se svými posledními výroky a tweety, které budou použity v reklamě na akci a které budou vysvětlovat jejich pomyslnou digitální smrt.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY