Ema Brabcová spojila síly se Šmitym, a vznikl projekt Luno

14.10.2010 10:27 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Luno
© Luno
Ema Brabcová o sobě po letech dává znovu vědět, přičemž se dala dohromady se Šmitym a dalšími hudebníky. Společný projekt dostal název Luno a v současné době pracuje na debutovém albu. To by mělo vyjít ještě letos, pokřtěno bude 21. prosince v pražském Rock Café. Na koncert pak kapela naváže celým turné.

Projekt Luno tvoří kromě zpěvačky Brabcové (ex-Khoiba, ex-Roe-Deer) a baskytaristy Šmityho (ex-The Prostitutes, ex-Roe-Deer) ještě bubeník Honza Janečka (Southpaw) a kytarista Martin Starý. Vznikl na podzim roku 2009 z popudu Šmityho, aby Ema vydala sólové album. Postupně se ale zapojovali další hudebníci, Brabcová & spol. oslovili třeba i Mejlu z Vypsané fiXy. "Mejla nakonec kvůli vytíženosti ve Vypsaný Fixe nebude členem Luna. A tak místo kytaristy nakonec obsadil Martin Starý," vysvětlila Brabcová to, proč hudebník nakonec ve skupině působit nebude.

Debut produkuje dvojice Brabcová-Šmity společně. Nahrávání probíhá zčásti na jejich chatách a zčásti ve studiu Borise Carloffa. V současné době je hotový koncept alba. To má být rozděleno na dvě části, jedna bude pojatá jako hi-fi, druhá jako lo-fi.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY