Audio Jukebox: Pink, Mariah Carey, David Koller...

07.10.2010 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Pink - Raise Your Glass (8/10)
k poslechu na oficiálních stránkách zpěvačky

Pink - Raise Your Glass
Jednou z hvězd, která bude před letošními Vánoci rekapitulovat, bude i americká zpěvačka s pořádně prořízlou pusou Pink. Aby na výběru největších hitů nechyběla i nějaká ta novinka, vznikl singl "Raise Your Glass", který jasně navazuje na poprockový styl, se kterým blonďatá interpretka uspěla nejvíce. Řízná a snadno zapamatovatelná písnička by klidně mohla figurovat i na nejnovějším albu Katy Perry (o produkci se postaral monsterhitmaker Max Martin) s tím rozdílem, že Pink je na tom hlasově o mnoho lépe. Song najdete na zmiňované výběrovce "Greatest Hits... So Far!!!", o chystané video se postará jako tradičně Dave Mayers. Pokud by se mělo písničce udělat bodování za hitovost, bude to jednoznačně 10/10. (Lukáš Boček)


NiceLand - I Won't Give In (8/10)
k poslechu na Bandzone.cz

NiceLand ve studiu, Praha, 26.4.2010
Za dva a půl roku od vydání debutu "Little Black Book" se ze zmalovaného kluka s kytarou stala v podstatě regulérní kapela, která nahrála novinku nazvanou "God Has Her Ways". Jen pár dnů před jejím vydáním (11. října) se na internet dostal první singl "I Won't Give In". A má všechno, co od NiceLanda čekám (jeho charakteristický zpěv, smyčce, nakopávací refrén, propracované aranže) a navíc zní mnohem živěji a špinavěji než cokoli z minulé desky. Vypadá to, že je se na co těšit.


Taylor Swift - Speak Now (7/10)
k poslechu na billboard.com nebo pod článkem

Taylor Swift - Speak Now
Taylor Swift, country senzace z USA, se pilně věnovala nahrávání nového materiálu, který obchody vezme útokem již 25. října. A když používám slovo útok, není to jen tak. Poslední dvě zpěvaččina alba se totiž prodávala po milionech, což v době umírajících prodejů desek je jev úctyhodný. Oficiálním singlem je stále skladba "Mine", ale novou kolekci předznamenávají i tři další digitální ochutnávky, mezi nimiž je i titulní písnička "Speak Now". Její zvuk je typicky taylorovský a nepřináší vůbec žádné vykročení mimo směr, pro který jí zbožňují miliony posluchačů. (Lukáš Boček)


Mariah Carey - Oh Santa! (6/10)
k poslechu na popeater.com

Mariah Carey - Oh, Santa!
Přišel říjen, který už není nikterak závratně vzdálený od času utrácení celoročních úspor za dárky a houpání se na Santově koleni. To si uvědomují i hudební vydavatelství, která do super-radostných a uvolněných vánočních desek verbují své největší prodejní tahouny. Už podruhé do stejné řeky se chystá vstoupit i majitelka jednoho z největších hlasů na planetě, bujným dekoltem se pyšnící Mariah Carey, která nahrála novou desku "Merry Christmas II You". Zřejmě se také nechala pohoupat od Santy a pojmenovala po něm první singl "Oh Santa!". Svižná písnička má šanci uspět i mimo hlavní nakupovací období, protože se pohybuje na pomezí novodobé koledy a klasického popového fláku. (Lukáš Boček)


David Koller - Ty a já (5/10)
k poslechu na webu časopisu Reflex

David Koller
Za chvíli už to budou čtyři roky od vydání druhé sólovky Davida Kollera "Nic není nastálo". Za pár týdnů bychom se měli dočkat albové novinky, kterou uvozuje pilotní singl "Ty a já", jenž si svou premiéru odbyl na webu časopisu Reflex. Stále doufám, že za poměrně nijaký dojem může hlavně ne zrovna dobrá zvuková kvalita, ale bojím se, že ani verze z cédéčka písničku moc nevylepší. Písnička sice má jeho hlas, charakteristické frázování, text o vztazích... ale zpívat si s ním název skladby (protože refrén to moc nemá) určitě nebudete. Tohle je ten typ albové skladby, kterou v zahraničí i ty největší hvězdy dávají zdarma ke stažení v mp3, aby na sebe upozornili, ale pak teprve přijde ten první monstrhit s videem a promem okolo. K "Ty a já" se ale točil i klip, takže to určitě nebude tenhle případ.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY