Očekávané vítězství Katy Perry v USA

02.09.2010 20:28 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

První prodejní týden druhé velké desky Katy Perry "Teenage Dream" čtyřnásobně překonal výsledek předchozí "One Of The Boys", zpěvačka za to může děkovat 192 tisícům amerických fanoušků. Navíc v singlech se stejnojmennou skladbou poskočila na dvojku. Mezi alby se dařilo r'n'b: Fantasii a Usherovi.
Eminem + Rihanna - Love The Way You Lie
© facebook interpreta
SINGLY - Katy Perry s "Teenage Dream" sice dosáhla jedničky v downloadech, celkové prvenství mezi singly je ale ještě daleko, Eminem se jen tak nedá, porazila akorát Taia Cruze. Pro Katy je to ale už druhé číslo jedna v downloadech po "California Gurls", které má nakročeno stát se letošní nejstahovanější skladbou. Na šedesátsedmičce mimochodem startuje ještě její "Last Friday Night (T.G.I.F.)". Čtyřka a pětka nám zůstávají stejné, ponechali si je Enrique Iglesias a Usher, oběma hostuje Pitbull. Z šestky nám až na devatenáctku spadl Lil Wayne s Drakem a jejich "Right Above It". Škoda. Jejich předchozí místo obsadil dále stoupající Bruno Mars.

Z Top 10 těsně vypadlo i B.o.Bho "Magic", vrátilo se tam totiž "Mine" Taylor Swift díky videu a nejspíše ze stejného důvodu tam už vyšplhalo "Take It Off" Ke$hi. Nejvyšším debutem je dvacetdvojka: "Erase Me" Kida Cudiho a Kanyeho Westa. Pokud Kid Cudi udělal v roce 2009 největší progres v hip hopu, letos to byl v dubnu B.o.B, když smíchal i rap, pop a rock. Až ho dokonce Kid Cudi napodobil: "Erase Me" jako by uteklo z "The Adventures Of Bobby Ray". Hlavní však je, že je to povedená písnička.

V žebříčku máme ještě šest dalších novinek. Víte, co je zvláštní? Že při prvním pohledu na jméno zjistíte, jestli ten interpret není country. A vzhledem k tomu, že to tady v ČR opravdu nikdo neposlouchá, tak jen stručně: Tito country zpěváci v hitparádě debutovali: Jason Aldean, Toby Keith a Josh Thompson. Chtělo by to vypracovat studii na to, proč některá americká jména tak zjevně zavánějí country. Ostatní debutanti, všichni v poslední desítce, totiž country už podle jména rozhodně být nemůžou: YG je rapper a posílá "Toot It And Boot It", Cee Lo Green (známý mimo jiné z Gnarls Barkley) nás taky posílá někam s "F**k You!" a Jazmine Sullivan je r'n'b zpěvačka a umístila se s písní "Holding You Down (Goin' In Circles)".

    Top 10 - singly:
  1. Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  2. Katy Perry - Teenage Dream
  3. Taio Cruz - Dynamite
  4. Enrique Iglesias feat. Pitbull - I Like It
  5. Usher feat. Pitbull - DJ Got Us Fallin' In Love
  6. Bruno Mars - Just The Way You Are
  7. Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
  8. Mike Posner - Cooler Than Me
  9. Taylor Swift - Mine
  10. Ke$ha - Take It Off

Katy Perry - Teenage Dream
© facebook interpreta
DESKY - Počítačové číslo 192 je konečná pro "Teenage Dream" Katy Perry v prvním týdnu. Samozřejmě v tisících. Předchozí "One Of The Boys" bylo nejlépe deváté a první týden se ho prodalo jen čtvrtinový počet, takže se rozhodně jedná o úspěch. Naposledy žebříček vedla žena v lednu: Ke$ha. Velmi vysokých 117 tisíc prodaných kusů si připsala Fantasia, vítězka 2004 American Idolu. Publicity stunt se sebevraždou se tak nadmíru povedl. Vždyť i taková hvězda jako Christina Aguilera prodala posledního alba méně.

Na Eminema tak zbyla trojka, a poprvé spadl pod sto tisíc, byť jen o dva tisíce. Čtyřku vybojoval Usher s EPčkem "Versus", pokračováním "Raymond v. Raymond", jehož novou de luxe edicí je součástí, díky které se tak vyhouplo až na devatenáctku. Pětku a osmičku nám obsadily country desky Little Big Town a Randy Rogers Band, mezi které se vlezli minule debutující Kem a neúnavný (prodejně) Justin Bieber. Top 10 uzavírá EP novinka "Zombie" metalcorové skupiny The Devil Wears Prada. O původu jména si můžete přečíst na Wiki.

V druhé desítce se nově objevili dva mladší zpěváci. Tím prvním je Christofer Drew Ingle vystupující pod pseudonymem Never Shout Never s druhou folkrockovou deskou "Harmony", druhý je Jeremy Camp s albem křesťanského rocku "We Cry Out: The Worship Project". Mezi dalšími novinkami v první stovce vyčnívá Apocalyptica s "7th Symphony" na třicetjedničce. Příští týden pravděpodobně první místo obsadí Disturbed. Mezi Katy Perry a Eminema se ještě určitě vetře další vydání kompilace "Now!"

    Top 10 - alba:
  1.  N Katy Perry - Teenage Dream
  2.  N Fantasia - Back To Me
  3. Eminem - Recovery
  4.  N Usher - Versus EP
  5.  N Little Big Town - The Reason
  6. Kem - Intimacy: Album III
  7. Justin Bieber - My World 2.0
  8.  N Randy Rogers Band - Burning The Day
  9. Ray LaMontagne - God Willin' & The Creek Don't Rise
  10.  N The Devil Wears Prada - Zombie EP

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY