Podívejte se na "We Used To Wait" Arcade Fire

04.09.2010 05:00 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Arcade Fire
© myspace.com/arcadefireofficial
Legendární kanadské indierockové sedmičlenné těleso Arcade Fire, jehož poslední počin, velmi očekávaná třetí řadovka zdobená mimo jiné i Owenem Pallettem "The Suburbs", vyšel začátkem srpna, představilo nový videoklip. A to video ke druhému singlu "We Used To Wait" ze zmíněné předměstské desky.

Tento klip není vůbec obyčejný - jedná se o velice originální interaktivní filmek. Jeho režisérem je fotograf a tvůrce reklam a videoklipů Chris Milk. Video kombinuje záběry vymoženosti Google Maps a jednoduché flashově-animované motivy. Okýnko se vás nejprve zeptá na místo narození (čím civilizovanější, tím lépe) a po odkliknutí upozornění (která naznačují, že Praha i Ostrava jsou vidlákovy a slavný Google Maps je až tak nezná, přestože pražská verze klipu vypadá šikovně - pozn. red.), se začneme dívat. Interaktivní klip začne být až v místě, kdy diváka nutí spolupracovat: pomocí myši (v lepším případě tabletu) má kreslit motivy a vytvořit si virtuální pohlednici svému mladšímu já.

Rafinovanost vizuálu je neohraničitelná, kromě změn kompozic a jejich vzájemného prolínání se dočkáte i pointy na konci. Pro zhlédnutí videa je doporučen prohlížeč (nečekaně) Google Chrome, ale prý klip jakž takž funguje i jinde. Pro video přejděte na tuto speciální stránku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY