Roxette válcují Českou republiku

14.04.2001 18:08 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Pokud vás zajímá, jaká alba jsou v České republice nejprodávanější a jaké skladby nejhranější, zde je to pravé místo, kde se to dozvíte. Odkazy v článku vedou na recenze oněch alb.

Rebelové
© Supraphon
Na prvních třech místech albové hitparády se jen trošku prohodily pozice. Z dvojky do čela se posunul písničkový soundtrack k filmu Filipa Renče "Rebelové" a naopak na dvojku kleslo debutové album Martina Maxy "C'est la vie". Na třetím místo se posunul o jedno místo Barry White a jeho "Ultimate Collection", ale čtyřka a pětka přináší už úplné novinky. Místo čtvrté obsadili Roxette se svým novým albem "Room Service" a na pětce taktéž debutovali Rammstein s novým opusem "Mutter". Mezi čtyřiceti nejprodávanějšími alby v naší republice se ještě poprvé objevil debut kapely Děda Mládek Illegal Band na šesté příčce, na devítce debutoval i Nick Cave s "No More Shall We Part" a na patnáctce Arakain s novinkovou kolekcí "Forrest Gump". Žádné další novinky se mezi čtyřicítkou nejprodávanějších alb neobjevily.

Roxette - Room Service
© facebook interpreta
Docela velké manévry se odehrály v první pětce nejhranějších skladeb. Až z jedenáctky se na první příčku vyšvihli Roxette se singlem "Centre Of The Heart", kteří tak na dvojku odeslali Craiga Davida s "Walking Away". O tři příčky, ze šestky na trojku, si polepšila německá kapela No Angels s hitem "Daylight In Your Eyes", když na čtvrté pozici zůstala "Drobná Paralela" od Chinaski. A na páté místo se vyšvihla irská kapela Corrs s písničkou "Give Me A Reason", která byla minule na šestnáctce. S novinkami v rádiové hitparádě už to není tak žhavé. Až na třicítce debutovali Atomic Kitten s "Whole Again", na čísle 41 má být poprvé Robbie Williams s "Let Me Entertain You", ovšem troufám si říci, že se na IFPI někdo spletl a spíše se jedná o jeho nový singl "Let Me Be Your Energy" než tato písnička z jeho debutového a několik let starého alba. O místo níže je R. Kelly se "Storm Is Over Now", Faith Hill a její "Way You Love Me" obsadilo 44. místo, Ronan Keating a "Lovin' Each Day" je na 48. pozici a konečně Paola & Chiara s "Viva el amor" na 49. místě.

Kompletní hitparády Top 40 prodeje alb a Top 50 hranosti na českých rádiích najdete na webu IFPI.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY