Hvězdy současnosti nahrávají s hvězdou minulosti

06.04.2001 00:10 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Marianne Faithfull
© facebook interpreta
Marianne Faithfull by se dala zařadit do škatulky už poměrně pohaslých hvězd minulosti, které stále čas od času vydají nové album. Lékem na vyhasínající slávu a tvůrčí invenci však může být spojení s o generaci mladšími kolegy.

Snad to nyní čtyřiapadesátiletou Marianne napadlo po hostování v písničce "The Memory Remains" od Metallicy nebo po úspěchu alba duetů Toma Jonese s mladými hvězdami s titulem "Reload". Definitivní seznam hostů na následovníka jejího alba "Vagabond Ways" z roku 1999 dosud není známý, ale jisté je to, že minulý týden nahrála s bývalým leaderem Smashing Pumpkins Billy Corganem v Chicagu tři skladby, dvě originální a jednu coververzi. U nových skladeb je Corgan autorem hudby, zatímco zpěvačka napsala texty. Hotové jsou už také skladby s dalšími hvězdami. Dvě písničky už téměř před rokem nahrála s Beckem, další dvě s Davem Stewartem z Eurythmics, po jedné natočila s kapelami Blur a Pulp a jednu skladbu s ní udělal i francouzský zpěvák Etienne Daho. Narozdíl od výše zmiňovaného alba Toma Jonese se však nejedná o coververze, ale o originální kompozice.

Seznam hostů se pravděpodobně ještě rozroste, třeba se přidá i její bývalá láska Mick Jagger, který pro ni také s Keihem Richardsem napsal její debutový singl "As Tears Go By". Nové album by mělo vyjít v říjnu tohoto roku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY