Xavier Baumaxa vydává album svých coverů

08.04.2010 11:15 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Xavier Baumaxa
© denik.cz
Litvínovský buránek Xavier Baumaxa vydává společně s Hněddými smyčci nové album "Coveranto", které pokřtí v úterý 13. dubna v pražském Lucerna Music Baru.

Jak již název napovídá, jde o album o coverů, kdy desítce Baumaxových písních dali členové Hněddých smyčců (houslista Jan Valta a violista Filip Kimel) nová aranžmá. Tuto desítku, v níž nechybějí kousky jako "Pažitka", "Romale rap" nebo "Málem bych zapomněl", doplňuje pět zbrusu nových písní. Mezi nimi posluchači najdou také titulní píseň k projektu , kde se na jednom pódiu potkává Baumaxa s Lenkou Dusilovou a hereckým duem Tantehorse a který si na Apríla odbyl premiéru v pražské Akropoli.

Kromě Lenky Dusilové však na "Coverantu" můžete slyšet také Honzu Homolu z Wohnout, beatboxera Nastyho nebo v písni "Umělci" trio Dan Bárta, Oto Klempíř a Matěj Ruppert. Tato píseň je prý, jak asi tušíte, uměleckým vrcholem alba. Zda se však tito hosté zúčastní také podzimního turné, které Baumaxa a Hněddé smyčce chystají na listopad, zatím není známo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY