The Charlatans oslaví debut reedicí

05.03.2010 13:53 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Charlatans - Some Friendly
© facebook interpreta
Muzikanti z britské formace The Charlatans zavzpomínají na svou první nahrávku "Some Friendly". Od jejího vydání totiž uplyne letos dvacet let a kapela připravuje na 17. května reedici s bonusovým materiálem.

Všechny původní songy klasického tracklistu prošly novým remasteringem, ale původní pořadí na vinylové desce bylo zachováno. Bonusové CD přinese posluchačům skladby zaznamenané v pořadu Johna Peela a Marka Goodiera pro BBC. Samozřejmostí jsou také raritní mixy některých skladeb.

Připomeňme, že debut "Some Friendly" vyšel původně v roce 1990 a s jeho přípravou muzikanti moc spokojení nebyli. The Charlatans poté přiznali, že především ve skladbách "White Shirt" a "Polar Bear" se během mixu zcela ztratila basa a celé album má chudý zvuk.

Pro úplnost uvádíme i tracklist: CD1 - You're Not Very Well, White Shirt, Opportunity, Then, 109 Pt.2, Polar Bear, Believe You Me, Flower, Sonic, Sproston Green. CD2 - The Only One I Know, Imperial 109, Everything Changed, Then (John Peel Session), Always In Mind, You Can Talk To Me, Polar Bear, Some Friendly, Indian Rope, The Only One I Know, White Shirt, Then, Taurus Moaner, Taurus Moaner (instrumentální verze), Polar Bear, Over Rising, Way Up There, Happen To Die, Opportunity Three.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY