Zaspaný výstřel

24.02.2010 05:00 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Kristinia DeBarge účinkovala v juniorské obdobě SuperStar - je jednou z finalistek, do první pětky se ale nedostala. Debutové album "Exposed" natočila za tři měsíce. Svým jménem ho zaštítil Babyface, který s ní spolupracuje už pět let. Tedy od jejích čtrnácti. Který z těchto údajů je zárukou kvality?
5/10

Kristinia DeBarge - Exposed

Skladby: Somebody, Future Love, Speak Up, Goodbye, Sabotage, Died In Your Eyes, Powerless, Cried Me A River, Doesn't Everybody Want To Fall In Love, It's Gotta Be Love, Disconnect
Vydáno: 17.8.2009
Celkový čas: 39:51
Vydavatel: Universal
"Exposed" je deska vystavená na stejném principu jako poslední počin Chrise Browna. A střídání producentů téměř po každé skladbě nepřineslo nic pozitivního ani v tomto případě. Kristinia DeBarge přitom měla výhodu silného jména v roli producenta hlavního. Babyface se sice snažil uchovat o poznání jednolitější zvuk, ale se samotnými skladbami už nesvedl nic. Znovu chybí moment, který by album více ukotvil, a to jak v kariéře mladé zpěvačky, tak v nepřeberné nabídce podobně talentovaných hvězdiček.

Fakt, že se jedná spíše o sbírku jednorázovek pro iTunes, dokazuje i výběr singlů. "Goodbye" a "Future Love" v sobě nemají ani za notu originálnosti či výjimečnosti. Není třeba si kvůli nim jméno zpěvačky zapamatovat. Jediným kouskem přibližujícím se k oné hranici ostražitosti je "Speak Up". Silná melodie a Ryan Tedder (OneRepublic) v roli producenta dokázali z interpretky dostat náznak určitého hlasového charismatu. Ten je sice dokonale potlačen hned v následujícím fotbalovém kousku, zmíněném singlu "Goodbye", ale i vědomí jeho existence stačí k lítostivému povzdechu nad zbytkem alba.

Jeho poslech se až příliš podobá rozhlasovému středoproudému vysílání. Střídání temp a rytmů není ani v případě "Exposed" zárukou udržení pozornosti. I přes onu hudební variabilitu kolíbání se od r'n'b po čistý pop nedokáže přinutit k opětovnému poslechu. Vše působí až příliš učesaně, což v případě mladé zpěvačky nikdy nepřináší nic dobrého. Z růže bez trnů se také stává jen jedna z mnoha dalších kytek. Kristinia DeBarge je na začátku. Startovní výstřel možná podcenila, ale pořád má dost času na to ten závod vyhrát. Druhé album už je ohlášeno na polovinu letošního roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY