Bon Jovi si vyzpívali další první místo

19.11.2009 13:58 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Nové album "The Circle" Bon Jovi při svém debutovém týdnu porazilo veškerou konkurenci, což už se jim podařilo v historii třikrát. To Jay-Z dominuje singovému žebříčku úplně poprvé, "Empire State Of Mind" je jeho první vlastní píseň na jedničce.
Jay-Z - Empire State Of Mind
© facebook interpreta
Jay-Z to dotáhl do úspěšného konce. Rádiový éter nezasáhl žádný nový megahit a Jay-Zho "Empire State Of Mind" tak v poklidu porazilo nováčky Owl City, Jasona Derülo a Iyaze. Je to Jay-Zho čtvrté první místo v americké hitparádě, ale jeho úplně první s vlastní písní. Předtím dobyl žebříček jako host na "Heartbreaker" Mariah Carey, "Crazy In Love" Beyoncé a "Umbrella" Rihanny. Alicia Keys, host na "Empire State Of Mind", tím také dosáhla svého čtvrtého ultimátního maxima, předtím se na vrchol dostala díky hitům "Fallin'", "No One" a "My Boo" s Usherem.

Za Jay-Zho se seřadili zmiňovaní mlíčňáci a pětku pro sebe uzmula country skupina Lady Antebellum. Tříčlenná kapela s ženou na vokálech už za tři roky fungování stačila vyhrát několik cen country asociací a byla dokonce nominovaná na dvě ceny Grammy. Singl "Need You Now" pochází ze stejnojmenného (jejich druhého) alba, které má vyjít příští rok.

Druhá Lady v nejlepší desítce, Lady GaGa, s "Paparazzi" sice o dvě místa spadla, její novinka "Bad Romance" už však je jedenáctá. Britney Spears zařadila dvojku a po dvoutýdenním záseku na osmém místě s "3" dojela až na šestku. Aby nebylo v nejlepší desítce málo nových interpretů, uzavírá ji Ke$ha s "Tik Tok". Překvapilo rychlé stažení Rihanny, "Russian Roulette" putovalo z devítky zpátky do druhé desítky.

K zajímavým debutům na žebříčků patří 58. místo pro Shakiřino "Give It Up To Me" s Lil Waynem nebo "We Weren't Born To Follow" Bon Joviho a "Good Life" OneRepublic v sedmé desítce. Skok z čísla 99 na 31 předvedli herci/zpěváci ze seriálu "Glee" s písničkou "Defying Gravity".

    Top 10 - singly:
  1. Jay-Z feat. Alicia Keys - Empire State Of Mind
  2. Owl City - Fireflies
  3. Jason Derülo - Whatcha Say
  4. Iyaz - Replay
  5. Lady Antebellum - Need You Know
  6. Britney Spears - 3
  7. Jay Sean feat. Lil Wayne - Down
  8. Miley Cyrus - Party In The U.S.A.
  9. Lady GaGa - Paparazzi (Remixes)
  10. Ke$ha - Tik Tok

Bon Jovi - The Circle
© facebook interpreta
Uplynulo 25 let od debutu "Bon Jovi" a Bon Jovi tu jsou s jedenáctou deskou "The Circle". Stejně jako předchozí "Lost Highway" první týden prodeje nenašlo přemožitele. Starší "Slippery When Wet" a "New Jersey" se na první místo dostaly po horších debutech. 163 tisíc je slušné číslo, je to ale nejméně od komerčně neúspěšné desky z roku 2002 "Bounce".

Posuny v nejvyšší desítce jsou kosmetické, jediná novinka je na osmičce, alternativně rocková kapela Flyleaf z Texasu tam má své druhé album "Memento Mori". Zklamáním možná bude pro Britney Spears až dvacáté druhé místo pro její druhý výběr hitů "The Singles Collection". Hiphopeři Wale a Trey Songz debutují v druhé, resp. páté desítce. Velké propady zaznamenali Weezer (7=>32) a Slayer (14=>44).

Zajímavá situace vznikla s "Before I Self Destruct" 50 Centa. Deska už před delší dobou unikla na internet, a tak se vydavatelství rozhodlo posunout datum vydání z 23. na 16. listopad. Digitálně na iTunes byla však 50 Centova čtvrtá deska uvolněna už o týden dříve, takže by normálně bojovala o své místo v žebříčku nyní. Bylo však domluveno, že downloady za první týden se připočtou k prodejům za týden následující, kdy už bude k dispozici i fyzický nosič. Prodeje se ale neočekávají vysoké, milionu jako "The Massacre" v prvním týdnu zcela jistě nedosáhne.

    Top 10 - alba:
  1. Bon Jovi - The Circle
  2. Andrea Bocelli - My Christmas
  3. Carrie Underwood - Play On
  4. Michael Jackson - This Is It
  5. Taylor Swift - Fearless
  6. Různí - Now 32
  7. Michael Bublé - Crazy Love
  8. Flyleaf - Memento Mori
  9. Různí - Glee: The Music, Volume 1
  10. Různí - New Moon (OST)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY