The xx opustila kytaristka. Pražský koncert by ohrožen být neměl

02.11.2009 07:36 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The xx
© revista69.com
Londýnský objev současné indie scény The xx vyrazil na turné a jak jsme vás již dříve informovali, 4. listopadu se chystá předvést i v pražském klubu 007 na Strahově. Koncem října se ale v médiích objevily informace o odchodu klávesačky a kytaristky Barie Qureshi. Odmítla totiž hrát 28. října na londýnské show kapely a vůbec poprvé tak kapela hrála ve třech.

Nad nadcházejícími koncerty - včetně toho pražského - se tak objevil velký otazník. Dne 30. října se ale na stránky magazínu NME dostala informace o dodatečném prohlášení muzikantů. Ti uvedli, že kytaristka odmítla hrát na koncertu z důvodu vyčerpání, a osazenstvo formace se proto rozhodlo zrušit čtyři evropská vystoupení, nicméně show ve strahovské Sedmičce mezi zrušenými akcemi není. Nebylo zde však uvedeno, jestli se koncertu zúčastní i Baria Qureshi.

Připomeňme, že před The xx mají ve středu 4. listopadu vystoupit slovenští Dope Aviators. Zájemci, kteří si nestihli zakoupit lístek, už bohužel nebudou mít šanci, protože pražská show je zcela vyprodaná.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY