No Name pokřtí výběrovku ve vlaku s Chinaski

23.09.2009 15:51 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Chinaski+No Name
© chinaski.cz
Na pravidelné železniční lince Košice - Praha pokřtí svoji výběrovku populární slovenská kapela No Name. K rychlíku Košičan bude 8. října připojen speciální salonní vagon, ve kterém dojde ke křtu desky a k vystoupení No Name a spřízněných Chinaski.

Kapely spolu v létě natočily singl "Ná, Ná, Náá", který vyjde pouze na výběru hitů No Name a z jehož textu také vzešla pro netradiční křest inspirace. Píseň začíná slovy: "Halo, priatel moj, vraj už sedíš vo vlaku, jo, jedu za tebou stovky kiláků, naši už chystají obľubené koláče, tu vaši pohostinnost znám už z totáče ... ". Celý duet je tak vzpomínkou na federální časy.

Vlak EC Košičan, ve kterém se křest desky i singlu uskuteční, vyjíždí v 8:39 z Košic, fanoušci obou skupin mohou přistoupit v zastávkách na trase vlaku. V Česku vlak jede po trase Vsetín - Olomouc - Pardubice - Praha, kde jeho cesta před 17. hodinou končí. No Name pak bude možné naživo vidět a slyšet 10. října od 19.30 hod. v Praze-Záběhlicích na akci 10 dní Prahy 10, Chinaski se vrátí do naplánované trasy svého podzimního turné Klubový speciál 09.

Nápad na společný projekt vznikl již před časem v hlavě tragicky zesnulého bubeníka Chinaski Pavla Grohmanna, zrealizovat se jej však podařilo až nyní. I na natáčení dorazili Chinaski do Košic symbolicky vlakem. Píseň "Ná, Ná, Náá" bude na připravované výběrovce No Name jedinou úplně novou skladbou, kromě ní však sbírku největších hitů kapely doplní remixy několika starých písní, převážně z prvních dvou alb.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY