Lily Allen šéfuje v Británii oběma žebříčkům

15.02.2009 21:50 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

"The Fear" Lily Allen vládne potřetí v řadě singlovému žebříčku a absolutní dominanci britská zpěvačka potvrzuje vítězstvím "It's Not Me, It's You" v pořadí nejprodávanějších alb. Nic s tím neudělaly ani nečekané úspěchy valentýnských alb od UB40 a Luthera Vandrosse.
Lily Allen - The Fear
© facebook interpreta
Už třetí týden nenachází na čele britského žebříčku žádného přemožitele Lily Allen s "The Fear". Skladba velmi pravděpodobně potřetí v řadě překoná hranici padesáti tisíc prodaných kusů a podle všeho se zařadí na druhé místo žebříčku pro rok 2009.

V něm stále triumfuje Lady GaGa, jejíž "Just Dance" se v aktuálním pořadí drží na dvojce, na trojku doputovala Alesha Dixon s "Breathe Slow". Skladba bývalé členky Sugababes se posunuje vzhůru už šestý týden v řadě a klidně by za týden mohla ještě výše. Stejný plán mají ale i Eminem, Dr. Dre a 50 Cent s "Crack A Bottle", které zůstává na čtyřce. V jejich neprospěch ovšem hovoří to, že skladba patrně ještě nějaký čas zůstane dostupná jen v digitálních obchodech.

Na osmičce startuje nový singl Prodigy "The Omen". Klasikové taneční hudby slaví desátý Top 10 (a první od roku 2002), ale skladba z nového alba "Invaders Must Die" by si mohla ještě polepšit, za aktuální umístění vděčí pouze digitálním prodejům. Zpěvačka Shontelle potvrzuje narůstající zájem o singl "T-Shirt", tento týden je už desátá, ale to pořád ještě nemusí být všechno.

All-American Rejects si s "Gives You Hell" od minulého týdne maličko polepšili, zatím to stačí na osmnáctku. Na čísle 21 startuje Morrissey s novinkou "I’m Throwing My Arms Around Paris". Pokud si Mos už umístění nevylepší, bude to poprvé od roku 1995, kdy se první singl z jeho nové desky nedostal alespoň do Top 20. Na další žebříčkový úspěch si zadělala teenagerské senzace N-Dubz, jejichž "Strong Again" vyskočil už na číslo 25 i bez podpory kamenných obchodů. Americký Top 10 hit "Dead & Gone" dvojice T.I. a Justin Timberlake se v Británii musí spokojit s číslem 30. Jen na čtyřicítku se vyšplhal nový singl The Killers "Spaceman".

    Top 10 - singly:
  1. Lily Allen - The Fear
  2. Lady GaGa - Just Dance
  3. Alesha Dixon - Breathe Slow
  4. Eminem - Crack A Bottle
  5. Tinchy Stryder feat. Taio Cruz - Take Me Back
  6. James Morrison feat. Nelly Furtado - Broken Strings
  7. Beyoncé - Single Ladies (Put A Ring On It)
  8. Prodigy - Omen
  9. Kid Cudi Vs. Crookers - Day 'N' Nite
  10. Shontelle - T-shirt

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Lily Allen - It's Not Me, It's You
© facebook interpreta
Na čele albového žebříčku je podle očekávání Lily Allen s "It's Not Me, It's You". Už za první polovinu týdne prodala padesát tisíc kusů a jasně vedla před druhými Kings Of Leon. (Finální číslo budeme znát až v pondělí.) Pro Lily je to první číslo jedna v albovém žebříčku, "Alright, Still" v létě 2006 debutovalo jen na dvojce, když ho porazili Razorlight.

"Only By The Night" Kings Of Leon patří dvojka, na třetí příčku se vyšvihl valentýnský výběr "Love Songs" od UB40. Britská reggae kapela zažívá první umístění v Top 3 od roku 1993, kdy album "Promises And Lies" žebříček vedlo. 14. únor letos žebříčkem pořádně zamíchal, na čtyřce jsou "Lovesongs" Luthera Vandrosse, do desítky se ještě vešla zamilovaná kompilace Bette Midler a duety Luciana Pavarottiho.

Jedinou další novinkou v první dvacítce je na osmičce eponymní album Fray. Jejich debut "How To Save A Life" se dokázal dostat na čtyřku. Třicítka vítá na Oscara nominovaný soundtrack k filmu "Slumdog Millionaire" ("Milionář z chatrče") bollywoodského skladatele Ara Rahmana a o pět příček níže máme bezejmenný albový debut amerických indie rockerů Airborne Toxic Event. Slavnostní ceremoniál Grammy pomohl k návratu do žebříčku albu "Raising Sand" Roberta Planta a Alison Krauss, kteří jsou aktuálně na čísle 39.

    Top 10 - alba:
  1. Lily Allen - It's Not Me, It's You
  2. Kings of Leon - Only By The Night
  3. UB40 - Love Songs
  4. Luther Vandross - Lovesongs
  5. James Morrison - Songs For You Truths For Me
  6. Bette Midler - The Best Bette
  7. Bruce Springsteen - Working On A Dream
  8. The Fray - The Fray
  9. The Killers - Day & Age
  10. Luciano Pavarotti - The Duets

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY