Kano míří do Prahy na noc plnou grime

01.02.2009 12:55 - Radek Londin | foto: facebook interpreta

Kano
© facebook interpreta
Večírek plný electro-rapu nabídne 11. března pražský Lucerna Music Bar. Na akci s názvem 140 Grime Street Boombox dorazí jedna z největších britských hvězd žánru grime Kano. Doplní ho jihoafričtí Playdoe, kteří míchají hip hop s taneční hudbou.

Ačkoli je mu teprve dvacet tři let, stihl Kano vydat už tři řadová alba a stejný počet mixtapů. Ve svém životopisu má kolaborace s The Streets, Damonem Albarnem či Craigem Davidem. Často střídá polohy, zatímco na debutu nabídl typický grime, následující deska "London Town" koketovala s popem. Poslední "140 Grime Street" nabízí opět syrovější zvuk, hostovačky borců jako Wiley, Ghetto či Skepta a navrácené renomé uvnitř grime komunity. Na loňském Hip hop kempu patřil k největším hvězdám, ale kvůli problémům s dopravou musel vystoupit jiný den a v méně atraktivním odpoledním čase. Nyní se vrací v plné polní.

Divoký kus digi funku přivezou z Johannesburgu Playdoe, které mnozí znají díky hitu "Pop Like This". Atmosféru jim připraví DJs Tuco a Friky. Vstupenky jsou do konce února k dostání v sítích Ticketstream, Ticketpro a Ticketportal za 300 Kč plus poplatky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY