shop.musicserver.cz
Měsíc v hip hopu - září 2009

Měsíc v hip hopu - září 2009

Vydáno: 08.10.2009 05:00 v sekci Publicistika - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

V hiphopové rubrice máme evergreeny jako Kanye West, Jay-Z nebo 50 Cent. Ani toto vydání nebude výjimkou. Westova taškařice na MTV Video Music Awards byla hlavní bulvární zprávou září. Ve vašem oblíbeném žánru se toho ale stalo mnohem více. Přečtěte si novinky z USA, Česka i Slovenska.

NOVINKY Z USA

Na 2009 MTV Video Music Awards byla sranda
Kanye West a Taylor Swift
© facebook interpreta
Takovou nejvíce diskutovanou událostí září bylo rozhodně předávání cen MTV za videoklipy. Galavečery MTV jsou často něčím šílené, tentokrát přenos ozvláštnily dva nečekané vpády na pódium. Tím známějším je etuda Kanye Westa (video). Když Taylor Swift dojatě přebírala cenu za nejlepší ženské video, vyběhl na stage, sebral jí mikrofón a řekl památné "Yo, Taylor, I'm really happy for you, I'ma let you finish, but Beyoncé have one of the best videos of all time". Překvapená Beyoncé se zmohla akorát na "Oh my God", Kanye pokrčil rameny (vypadal, jako by mu v tu chvíli už došlo, že to asi neměl dělat) a vrátil Taylor mikrofón, který už ale režie vypnula. Kanye West je svými reakcemi na prohry při hudebních cenách nechvalně proslulý, tentokrát ale nebyl sobecký za sebe. Ono se dá skoro říct, že byl empatický, chtěl za Beyoncé vyhrát tu cenu. Akorát Kanye více a více dokazuje, že je trochu blázen, takže málokdo jeho scénku pochopil. Možná ho k této akci dohnalo popíjení Hennessey, které po celou dobu nedal z ruky (viz fotka, na které je s přítelkyní Amber Rose).

Kanye West a Amber Rose
© Wire Image
Kanye se posléze na blogu za svůj čin opakovaně omluvil, následně vyjádřil lítost ještě v show Jaye Lena a pak Taylor osobně zavolal s omluvou. Jeho fiasko ale lidi jen tak nezapomenou. Hodně interpretů na svých Twitterech vyjádřilo zhnusení nad Kanyem a Barrack Obama ho dokonce nazval oslem. Stalo se tak v přípravě na rozhovor a sám prezident by tento komentář nejraději vzal zpět, nahrávka se však dostala ven. S americkým prezidentem souvisí i jedna z výborných parodií (scrollujte na tu poslední dole) na Kanyeův projev. Po incidentu také logicky vyvstala otázka, zda-li celá akce nebyla naplánovaná jako třeba pád polonahého Brüna (Sacha Baron Cohen) na Eminema. To proběhlo na MTV Movie Awards, což bylo v době vydání Eminemova nového alba a Cohenova filmu "Brüno". Kanye ani Taylor však takovou aktuální reklamu nepotřebují, takže motivace k takovému činu by byla přinejmenším podivná. Možná ho opravdu osobně dožralo, že cenu vyhrála běloška, protože Kanye rád nadává na to, že lidé tmavé pleti jsou přehlíženi. Hlášku "give a black man a chance" vyslovil při VMAs 2007, o Georgi Bushovi zase v souvislosti s hurikánem Katrina řekl, že "he doesn't care about black people". Těžko lze taky spekulovat, jaký je důvod náhlého zrušení společného turné Kanye Westa a Lady GaGa Fame Kills. Chce se Kanye na chvíli schovat před společností nebo prodeje lístků nestály za nic? Aby to Kanyemu nestačilo, zaperlil i na dobročinném koncertu pořádaném Commonem. V backstage uviděl člověka s kuřetem a postěžoval si, že tu má hrát zadarmo, ale kuře nedostane. Servírka mu oponovala, že si o žádné jídlo neřekl, načež Kanye odpověděl, že tedy o něj žádá nyní. Kuřátko dostal a po jednom kousnutí ho mrštil do koše. Ach Kanye...

Lil Mama, Jay-Z a Alicia Keys
© Getty Images
Zpátky k VMAs. Druhý stage-crashing incident způsobila Lil Mama (video). Možná nebyl v médiích tak propíraný, přesto ale také vzbudil mnoho emocí. Dvacetiletá raperka se tak vcítila do skvělé živé verze "Empire State Of Mind" zpívané Jay-Zm a Alicou Keys, že na konec vystoupení vyšplhala na jeviště a stačila i frajersky zapózovat. Jay-Z se v rádiovém interview vyjádřil, že ho narušení náročně plánované a nacvičované show mrzí. Alicia Keys si povzdychla, že sice oceňuje, že Lil Mama byla z písně ohromená, ale mohla zůstat ohromená na své židli. Lil Mama se samozřejmě za vše omluvila v prohlášení, ve kterém vysvětluje, že ji píseň o rodném městě prostě vzala. MTV ji pak vyzpovídalo v sérií videí. Nakonec si ještě Lil Mama do "Empire State Of Mind" zafreestylovala.

Fat Joe málem zabil 50 Centa
Fat Joe
© bossip.com
50 Cent postrašil a pobavil svět svým únikem před smrtí. V hoax zprávě se objevilo, že byl raper hospitalizován po tom, co zkolaboval při poslechu nového alba Fat Joea "J.O.S.E. 2". Celou ironickou taškařici pak Fifty korunoval nahrávkou z nemocnice, ve které se zotavuje z traumatu a brečí se synem v náručí. Později pak veřejnost varoval před poslechem Fat Joeovy desky dalším videem, kde vtipně použil i několik klipů, které se virálně šíří po internetu. Možná však tato vysmívací kampaň paradoxně pomůže prodejům Joeovy placky.

50 Cent - Before I Self Destruct
© facebook interpreta
To 50 Cent svou chystanou desku "Before I Self Destruct" plánuje na 17. listopad. Nejspíš. Původně mělo album vyjít už v roce 2007, místo toho ale vyšel "Curtis" a od té doby dostalo "Before I Self Destruct" už nespočet termínů vydání. Jeden posun byl například zdůvodňován kolizí s termínem vydání Eminemova "Relapse", které vychází také pod labelem Interscope. Deska měla i termín 11. září, aby bojovala v prodejích s Jay-Zho "The Blueprint 3", nakonec ani to se nekonalo. Takže snad ten listopad. Dodejme, že první singl z alba "Get Up" vyšel už před rokem. A možná se ani na finální tracklist nedostane. Jeho seznam je totiž zatím neznámý.

Já jsem T-Pain!
I Am T-Pain
© facebook interpreta
T-Pain byl pionýrem používání milovaného i nenáviděného Auto-Tune efektu na vokál a teď můžete být jako on. Stačí, abyste k tomu měli Apple iPhone nebo iPod Touch. Společnost Smule totiž vyvinula aplikaci, která z vás okamžitě udělá krále Auto-Tune. Stačí mluvit do mikrofónu a váš hlas dostane onen zprofanovaný efekt, kterému se skoro přiblížila před lety Cher. Program se jmenuje I Am T-Pain a stojí pouze dvacet korun v iTunes App Store. Umožňuje nahrávat vaše Auto-Tunem modifikované hlášky a zpěvy a to dokonce i na podklad T-Painových instrumentálek, jako je "Bartender". Na obrazovce vám můžou běžet i texty. Dodatečně lze dokoupit další songy, na kterých hostuje T-Pain, jako třeba "Low", "Got Money" nebo "Good Life". Auto-Tune efekt lze i různě poštelovat a nahrávku pak můžete hned sdílet na sociálních sítích nebo si ji můžete nechat poslat mailem. Abych pobavil čtenáře, nahrál jsem pro ukázku refrén písně "Klenot" od Vypsané fiXy, na víc jsem se při testování zatím nezmohl. Škoda, že uploadnutá verze je hodně zkomprimovaná a z přístroje nejde jiným způsobem nahrávku vytáhnout. Na pobavení na párty to ale stačí. I Am T-Pain si vyzkoušel kromě plejády raperů i prezident Barrack Obama. Tak trochu.

Chris Brown + Rihanna, pokračování číslo 156
Rihanna
© bossip.com + thedailyfix.com
OK, tahle novinka tu je jen proto, abychom do článku mohli dát fotku Rihanny v jejich extravagantních šatech. Fotka Chrise Browna při vykonávání veřejně prospěšných pracích je ale ještě lepší. Chris už tedy začal plnit podmínky trestu, který mu byl v srpnu udělen. 180 dní prospěšných prací mu nezávidíme, stejně jako to, že první den uklízel okolí policejních stájí (televizní reportáž)... Každý asi ví, co může po koních zbýt. Neměl ale zbít Rihannu. O tomto incidentu pohovořil i v show Larryho Kinga - toto interview se víceméně překřtilo na "rozhovor s modrým motýlkem" podle Brownova komického ohozu. Rozhodně doporučuji zkouknout první i druhou část. Chris Brown v něm mimo jiné popírá, že by se stýkal s Rihannou, což má zakázané od soudu. Dlouho se však proslýchá, že dvojice chce být opět spolu. Dle článku VIBE (ano, VIBE Magazine znovu publikuje online) Chris a Rihanna plánují společnou dovolenou v Mexiku. Soudní příkaz totiž podle všeho platí jen v USA. Chrisova veřejné image je asi na dně, Rihanně ale toto jednání může v kariéře i uškodit. Dovedete si představit patnáctiletou fanynku, která má za vzor zpěvačku, jež se vrátila k násilníkovi?

Drobky z USA

Kanye West Simpsons
• Magazín Format po úspěchu obalů hiphopových desek v LEGO vytvořil další zajímavost: postavičky deseti raperů v Simpsons stylu. Koukněte, jak by vypadal takový 2Pac nebo André 3000, kdyby byli Homerovými sousedy.
• Hry od Electronic Arts jsou známé i svými nadupanými soundtracky. Jejich nejnovější simulátor basketbalu "NBA Live 10" má opět obsáhlý soundtrack, mezi interprety najdete Snoop Dogga, Davida Bannera, B.o.Bho, De La Soul nebo Xzibita. A jako specialitku DJ Mike Boogie z většiny skladeb ve hře sestříhal mixtape, který je ke stažení zde. Konkurence však nikdy nespí a 2K Sports si pro svou hru "NBA 2K10" pojistili ještě lepší hudební doprovod: na soundtracku se objeví Kanye West, Flo Rida, Ratatat, MGMT nebo Matisyahu a The Game dokonce pro hru nahrál exkluzivní track "Champion".
Common
Common se vyjádřil, že po desce "Universal Mind Control", kterou mu produkovali The Neptunes, se vrací k producentům z jeho rodného Chicaga: Kanye Westovi a No I.D.. Kanye mu produkoval alba "Be" (2005) a "Finding Forever" (2007), No I.D. stál na úplném začátku Commovy kariéry, podepsal se pod prvními třemi alby "Can I Borrow a Dollar?" (1992), "Resurrection" (1994) a "One Day It'll All Make Sense" (1997). Commona bohužel zastihla v září tragická zpráva: jeho bratranec zemřel při bouračce na motorce.
Lady Sovereign dostala pokutu čtyři sta dolarů za plivnutí do obličeje bodyguarda v australském klubu. Nelíbilo se jí, že ji po hádce na záchodkách vyhodili. Svoji nadměrně energickou náturu předvedla i na pódiu Hip Hop Kempu.
Lil Boosie
Lil Boosie míří na rok do kriminálu. To není nic překvapivého na černošského rapera. Že to je za drogy, je ještě méně překvapivé. Může být nakonec rád, protože horní výše trestu byla 20 let. Ještě před nástupem stačil vydat desku "Superbad: The Return Of Boosie Bad Azz" a nahrát video na skladbu "Top Notch".
• 50 Cent byl hospitalizován jen jako, Fabolous doopravdy. Zavolal si ambulanci, když při jízdě autem malém omdlel. Nejspíše dostal otravu z jídla. Vzhledem k okolnostem na místě činu začaly internetem kolovat zprávy, že Fabolous boural a všichni se za něj hned začali modlit, naštěstí na svém Twitteru rychle vše vysvětlil.
Lil Wayne
Lil Wayne se díky koncertním šňůrám I Am Music a America's Most Wanted Music Festival stal nejúspěšnějším hiphopovým performerem posledního roku. Za lístky na tato tour lidé dali dle odhadu 42 milionů dolarů. Jeho rocková deska "Rebirth" ale stále nikde. Podaří se dodržet momentálně určený termín 15. prosince? Minule jsme informovali, že Lil Wayne se svou přítelkyní Lauren London čekají miminko. A už se ho dočkali. Výroba malého klučíny byla tedy rychlejší než výroba desky aneb birth přišel dřív než "Rebirth", což je logické.
• V říjnu je na programu vydání devátého alba The Roots. Ještě nemá cover, ale jmenuje se "How I Got Over" a k pilotní skladbě stejného názvu už vyšlo i video.
Roc Raida
• V září nás opustil Roc Raida, DJ, producent a turntablista z X-Ecutioners. Zemřel na náhlou zástavu srdce způsobenou komplikacemi po operacích, které prodělal po zranění při tréninku Krav Maga. Anthony Williamse, jak zní jeho občanské jméno, oplakává jeho manželka a tři dcery. Odpočívej v pokoji.
Wyclef Jean je znám svými filantropickými snahami. Nejnovější humanitární počin připravil s Timberlandem. Né tím producentem, ale výrobcem bot. Navrhli řadu obuvi a dva dolary z každé prodané boty dostane Wyclefova nadace Yéle Haiti, která se zabývá obnovou a zlepšením zpěvákovy domoviny.

NOVINKY Z ČESKA

Česko-slovenský video rozstřel
Orion
© facebook interpreta
Orion se směje, protože až na podzim vyšlo video na letní remix "Rap Biz". A kromě toho i několik dalších videoklipů, které jsem se neopovážil odbýt jednořádkovým popisem v drobkách. Své klipy přestavili BPM, Dezrechts, Nironic, Orikoule a Rytmus. BPM se budeme věnovat v samostatném článku, jak na tom jsou zbylé čtyři videoklipy?

Už zmíněný Orion dostal s Jamesem Colem druhé video k "Orikouli". Klip na summer mix "Rap Bizu", který se nachází na Trafikově "H.P.T.N.", se natáčel v Polsku, protože jej sponzorovala firma Prosto. Prohodilo se i pořadí slok, remix začíná polský Tede. Nechybí ani část od Hugo Toxxxe. Bohužel klip je to docela trapný, pózování s kárama a bičiz jsme tu už měli a to i v lepší podobě. Making-of je kdyžtak tady.

Nironic je sice Američan, v Česku je ale úplně doma a tak si dovolil v refrénu své skladby "Od začátku do konce" zpívat česky. Produkci má na starosti klasicky DJ Wich. Video od Hip Hop Allstars týmu je takovou koláží živých vystoupení proloženou různými efekty. Do televize to příliš zajímavé není.

O novém albu Dezrechts jsme se zmínili minule, od té doby deska "Kostky jsou vrženy" dostala video ke skladbě "Bez ohledu" a také finální tracklist, který je ke zhlédnutí na jejich MySpace.com. Ukázky celého alba jsou zde.

Rytmus na listopad připravuje album "Král" a jako předvoj vypustil videoklip "Na toto som čakal". Což není ani plnohodnotný track, jako intro a reklama na album to je ale slušné. Mimochodem na desce se z CZ/SK raperů objeví pouze Ego, vysvětlení hledejte ve videu na konci článku. Křest by měl proběhnout v prosinci v Sasazu.

Orion a James Cole - Rap biz summer mix
Nironic - Od začátku do konce
Dezrechts - Bez ohledu
Rytmus - Na toto som čakal

Drobky z Česka a Slovenska

• O dvojici Marat Lucas jsme už psali, nyní se ohlásili s novým trackem ke stažení. Má název "Kde si ty" a na mikrofónu Maratovi pomáhá i Hugo Toxxx. Album "Soudný den" vychází v říjnu.
Murphy, kterého můžete znát z hostovaček pro MAAT, vypustil celé své album "Nezvratný osud" k volnému stažení.
• Na Slovensku se objevilo nové jméno Naša Masa, což je Posster a DJ Normen. Jejich první desku, na kterou přispěli produkcemi třeba El Nino, eMeReS, Jazzy nebo Dysmusax, nabízí k beztrestnému stažení zde.
Vladis ze slovenských 2h+, kterého jste mohli slyšet i na G-Bodově "Sekvencie", připravuje sólovku. "Poď bližšie" bude prvním singlem.
• EMI vydává první release ženského rapu. Jedná se o album "Lady Rap" Rusky ViLSY, která u nás dlouhodobě žije.
• Raperce Laře303 vyjde v listopadu deska, která byla nahrávána v Brně a Francii, mezi hosty se objeví jamajský zpěvák Jah Mali (krátké video).
El Nino z Disgrafix rapuje o tom, že "Vaše děti berou drogy".
Pamatujete si formaci Diwokej Západ z Plzně? Jejich člen Oliver Lowe nahrál instrumentální album "Přemykač A", můžete si z něj poslechout ukázky nebo si jej rovnou stáhnout.
• Ostravská partička Safari poskytla ke stažení své debutové album z roku 2008 "Freonrap". Safari, to jsou Deoer, Lazy-O, Neas, Phormel a DJ Necroz, původně působili od roku 2002 v SI crew (51, Snadná iniciativa), kde vydali demo "1. fáze", poté se objevili například na kompilaci "Silezja Unja". Na "Freonrap" si jako hosta pozvali i známého havířovského Khomatora. Safari natočili i dva videoklipy: "Galerie" a "Sám se samplem".
• A pokud máte zájem, aby se zde objevila zmínka o vašem projektu, neváhejte napsat.

VIDEOKLIPY

Drake feat. Kanye West, Lil Wayne & Eminem - Forever
Nejočekávanější video měsíce je nakonec docela slabé, snad až na Eminemovu pasáž. Hype Williams umí víc. Klip obsahuje prostřihy z filmu "More Than A Game", což je takový dokument o basketbalistovi LeBron Jamesovi. Drake s Lil Waynem se pak ještě objevili na tracku "Money To Blow" od šéfa Cash Money Records Birdmana.

Triple C's feat. Birdman - Go
Autááá! Video na skladbu od Triple C's (alias Carol City Cartel, které založil Rick Ross) obsahuje docela slušnou předváděčku aut, to ale negarantuje, že deska "Custom Cars & Cycles" chystaná na konec října bude také kvalitní. Jinak Ricka Rosse v září okradli groupies v hotelu o peníze a šperky. A pokud těch aut nemáte dost, Slim Thug ve videosinglu "Thug" projíždí trojici Dodgů Challengerů.

La Coka Nostra - Cousin Of Death
Pokud vám jméno La Coka Nostra nic neříká, tak vězte, že tato partička zakončila letošní Hip Hop Kemp, kde nezapomenutelně zahrála "Jump Around", protože většina členů působila v House Of Pain. V červenci jim vyšlo album "A Brand You Can Trust" a z něj pochází i video, které je značně depresivní a smutné, ale atmosférou sedí ke skladbě.

Three 6 Mafia feat. Kalenna - Shake My
Three 6 Mafia jsou velmi aktivní formací, "Laws Of Power" bude (17. listopadu) už jejich sedmou studiovou nahrávkou v tomto století. Mezi hosty se má objevit Flo Rida, Keri Hilson nebo Sean Kingston. Energická klubová skladba producenta Darkchilda "Shaky My" dostala i videoklip, stejně jako track "Lil Freak (Ugh Ugh Ugh)".

Snoop Dogg - That's Tha Homie
Snoop Doggovi vyjde v prosinci již desáté řadové album "Malice N Wonderland". Na údajně pouze dvanácti skladbách se vystřídají producenti Dr. Dre, The Neptunes nebo The-Dream a hosté R. Kelly, Mary J. Blige, Pharrell a další. Track "That's Tha Homie" tam možná ani nebude, protože se ale vymyká běžné Snoopově produkci a jeho klip je také zajímavý, místo tady si zaslouží.

Keri Hilson - Slow Dance
Keri na své desce "In A Perfect World..." má mnohem lepší písničky než "Slow Dance", při výběru singlů je ale nutné sáhnout i po nějaké pomalejší skladbě. "Slow Dance" je až uspávací. Při převaze raperů jsme ale do výběru museli zařadit toto video s ženou v hlavní roli. A vedle sličné Keri se tam mihnou i Chris Brown, Omarion nebo Polow da Don.

Chali 2na feat. Beenie Man - International
Po červencovém videu "Lock Shit Down" je tu Chali 2na znovu. A opět to stojí za to, protože se dostal do prestižního výběru deseti videopecek pro tento měsíc. Skladba "International" s hostujícím Beenie Manem pochází z alba "Fish Outta Water" a klípek se povedl. Atmosféra tropického ostrova s vysmátými černoušky je příjemná.

Kano - Rock N Roller
Kano je anglický raper a určitě si jej pamatuje z letošního března, kdy vystoupil v Praze v rámci akce 140 Grime Street Boombox. Jeho čtvrté album má vyjít nejspíše až příští rok, v předstihu se k nám ale dostal videosingl "Rock N Roller". Zefektovaný hlas a hutný urban-electro-popový zvuk zastáncům klasického hip hopu asi nesedne.

Freeway feat. Jakk Frost & Hollewood Playboi - Free Money Conglomerate
O Freewayovi se po opuštění Jay-Zho Roc-A-Fella Records příliš nepíše, nyní je nově pod Cash Money Records (stejně jako např. Lil Wayne) a chystá nové album. Původ úderně znějícího videoklipu "Free Money Conglomerate" mi je však neznámý. Host Jakk Frost se s Freewayem objevuje i v jiném videu "We Run This", které nahráli v nějakém příšerném baráku a studiu.

Lil Scrappy feat. Ludacris - Addicted To Money
Nechceme nikomu křivdit, Lil Scrappy ale zatím moc úspěchů nenasbíral. Změnit to může s prosincovým albem "Tha Grustle", které vydavá Ludacrisův label Disturbing Tha Peace, kam nedávno přešel. Ludacris mu daroval i hostovačku na prvním videosinglu "Addicted To Money" s filmově zpracovaným videoklipem.

Psali jsme o hip hopu a r'n'b

ČLÁNKY
Mariah Carey - Memoirs Of An Imperfect Angel
Kid Cudi - Man On The Moon: The End Of Day
PSH a hosté, Klub 007 Strahov, Praha, 26.9.2009 report
PSH a hosté, Klub 007 Strahov, Praha, 26.9.2009 fotogalerie
Maxwell - BLACKsummers'night
Nelly Furtado - Mi Plan
Jay-Z - The Blueprint 3
Whitney Houston - I Look To You
Ricky Martin - 17
O debutu Kid Cudiho se bude ještě dlouho mluvit, my mimojiné připravujeme makrorecenzi. Kromě ještě Jay-Zho byly zářijové recenze hlavně o r'n'b.

NOVINKY
Alejandro Sanz si na novinku pozval Aliciu Keys
Justin Timberlake si zahraje ve filmu o Facebooku
Zakládající členky Sugababes zvažují návrat
Rihanna chystá čtvrtou řadovku na konec listopadu
Nelly Furtado opět natáčí s Timbalandem
Shakira posouvá vydání nové desky na listopad
Sugababes opustila poslední zakládající členka
Hiphopoví Deliquent Habits zahrají v Česku
Stáhněte si soundtrack "Ulovit miliardáře" od DJe Wiche
Toni Braxton se po nemoci vrací s novou deskou
Alicia Keys představí nový singl koncem září
Jennifer Lopez prozradila podrobnosti nového singlu
Dizzee Rascal vystoupí v Praze
Udílení cen MTV kralovaly Beyoncé a Lady GaGa
Na Týdnu nepřizpůsobivosti vystoupí WWW a Vladimir 518
Jay-Z již pracuje na svém dvanáctém albu
Kid Cudi přistane s debutem na měsíci
Lady GaGa má v Británii nejstahovanější píseň
Rapper Vec nechá zremixovat veterána
Shakira se rozmluvila o vlčí desce
Destiny's Child plánují na příští rok comeback
Lady GaGa natáčí s Michaelem Boltonem
Sugababes odtajnily tracklist sladké sedmičky

BONUSY

"Hunt Chris Brown" - parodie na "Run This Town"
Affion Crockett je herec a tanečník, na svém YouTube.com kanálu ale produkuje i parodie. A předělávka "Run This Town" trojice Jay-Z, Rihanna a Kanye West je peckovní, zejména kostýmy, lokace a pohyby zimitoval dokonale. Samozřejmě i text byl náležitě pozměněn.

DMX a kokain
DMX má dlouhodobý problém se zákonem kvůli drogové závislosti. Toto video ukazuje DMXe zcela evidentně zfetovaného ve studiu s Tyresem. DMX jinak natočil příšerné video s Ruff Ryders a chystá se do mixed martial arts ringu - v prosinci se popere s Ericem Martinezem, šéfem společnosti, která jej zastupuje.

Tvorba coveru "The Blueprint 3" Jay-Zho
Nedílnou součástí image alba je i jeho booklet, především pak přední obal, cover. Jay-Z si na coveru poslední desky "The Blueprint 3" nechal opravdu záležet. Ve videu můžete sledovat, jak ho tým lidí tvořil několik dní.

He Wolf
V nadpise sice hrdě hlásíme "měsíc v hip hopu", v článku se však věnujeme i r'n'b, takže by byla škoda nezmínit geniální parodii videoklipu "She Wolf" od Shakiry. Jeden šikovný borec jednoduše udělal chlapskou verzi klipu, "He Wolf".

2Pac v Kazachstánu
Dovedete si představit, že 2Pacovu skladbu "Changes" zpívají Kazachstánci? Přesvědčte se ve videu, které natočili účastníci rallye do Mongolska. Východní přízvuk je opravdu srandovní, originál máte tady.

Rytmus komentuje česko-slovenskou rapovou scénu
Stream.cz vyzpovídal Rytmuse při jeho kontrafaktím koncertě v pražském Lucerna Music Baru. Video ponechám bez komentáře. Rozhodně se ale zasmějete, slovenský pán zaperlil. Budou to brát jeho kolegové jen jako ironii nebo nás čeká slovní bitva?

NÁZORY
  • parada (karel v., 08.10.2009 15:25) Reagovat

    výbornej matroš a kupa práce. tleskám.

  • Nene... (Kritik V., 09.10.2009 18:10) Reagovat

    Nemůžu si Petře pomoct, ale tento článek reflektuje spíše měsíc v "hip-popu". Absolutně ignorujete rapové podhoubí, kde je informace o tom, že album vydává Fashawn? Nebo dvě legendy Krs One a Buckshot? Tento článek je vhodný spíše pro Spy, ne pro solidní hudební médium.

    • Re: Nene... (Doupik, 09.10.2009 18:42) Reagovat

      (autor článku) O KRS One + Buckshot jsme psali v červenci "KRS-One měsíc po svých čtyřiačtyřicátých narozeninách vydá kolaborační album "Survival Skills" s Buckshotem. I dnes zní sakra svěže! První singl se jmenuje "Robot" a klip se opravdu povedl. To by měli bratři Čapkovi radost." a více prostoru na našich stránkách můžou dostat jen těžko. Pochopte, že nejsme specializovaný hiphopový server, který by informoval i o rapperech, kteří jsou řekněme hodně daleko od mainstreamu. Přiznávám, že takový přehled ani nemám, jméno Fashawn slyším nejspíše poprvé. Karel Veselý se v tom rapovém podhoubí orientoval více, ale berte to tak, že když procházím asi 30 sites s novinkami, singly a videoklipy a hledám materiál, tak se do Měsíce v hip hopu nakonec dostanou i mnoho méně známá jména, ale přesto naprostá většina jsou interpreti, kteří se už na musicserver.cz objevili, a to jsou ta velká jména. Myslím, že píšeme nejvíce r'n'b a hiphopových recenzí v CZ/SK, přesto to stačí jen na to zrecenzovat tak polovinu major releases. Což ani ten KRS-One moc není. Tak se omlouvám, že jsem vás zklamal, ale doufám, že mé vysvětlení chápete.

      • Re: Nene... (V., 10.10.2009 11:26) Reagovat

        Nebyl to atak vůči Vám, to v žádném případě. Nepíšete špatně Spíše mě štve, že pro dnešní média je stěžejním, že daný umělec vydává na majoru. Podle mne je třeba rozlišovat hudbu na tu kvalitní a nekvalitní a dostávat prostor by měli umělci spadající pod první jmenované kritérium a ne jen ti, které zašťiťují Universal nebo Sony BMG... I když chápu, že jsem asi vyjímka)

  • WEST (Scoty, 10.10.2009 12:00) Reagovat

    Westovi se nedivím, pokud to ta Taylor Swift , vyhrála za klip Love Story, tak to sorry, ale to je děs.. Beyoncééé má ohodně lepší videoklipy.. Kanye má pravdu, vidím, že v americe stejně jako u nás vyhraje každá blbost a kvalitní věci zůstanou opě v pozadí.. Nojo jde o prachy..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku (26.03.2024 15:00)
- Video: Shakira, Cardi B a polonazí kentauři, to je klip k roztančené novince "Puntería" (25.03.2024 08:12)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Koncert Taylor Swift na Disney+ trvá tři a půl hodiny a přináší pětačtyřicet písní (16.03.2024 09:32)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu