Amazonská energie ve výprodeji

08.09.2008 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Ruslana je asi fanynkou energetických zdrojů nebo nápojů typu životabudič. Když se podíváte na názvy písniček, slůvko energie mezi nimi vede. A jinak tomu není ani na nové desce "Amazonka". Vše však u ní zůstalo při starém, ale není to žádné terno.
4/10

Ruslana - Amazonka

Skladby: Dyka Energiya, Vidlunia Mriy, My Budemo Pershi, Ya Jdu Za Toboju, Ty Zhyva (Syntetychna), Vohon Chy Lid (Vse Ne Te), De Ty Moja Liubov, Dykyi Angel, Ne Dlia Prodazhu, Yak Zminyty Maibutnie (Energiya Kohannia), Moon Of Dreams (feat. T-Pain)
Vydáno: 09.05.2008
Celkový čas: 44:13
Vydavatel: Parlophone
Pryč jsou doby Eurovize nebo alba "Wild Dances". "Amazonka" (anglicky jako "Wild Energy") vyšla už pěkně v tichosti a slíbené duety s T-Painem a Missy Elliot se smrskly na jednotné broukání s T-Painem. Ruslana je i nadále věrná svému spojení s energií, ale velký náboj už z ní nečiší. Je to již zklidněná dívčina objevující krásy ekologických zdrojů energií a lásky - ano, toto klišé ji ne a ne opustit.

Čtyři roky od památného vítězství je Ruslana zpátky, dospělejší, ale na druhou stranu chybí onen náboj, se kterým vtrhla do povědomí lidí. "Amazonka" vychází z osvědčeného formátu popu s tanečními a etnickými prvky, tedy nic nového pod amazonským sluncem. Větší příklon k soudobému r'n'b zůstal jen lehce poškádlen a naplno se nevyužil, Ruslaně by ale taková změna prospěla.

"Moon Of Dreams" s T-Painem funguje z celé desky nejlépe a o to složitější je se k němu dopracovat. Divoženka Ruslana se totiž místy utápí v podprůměrnosti a výraznější momenty spočítáte na prstech jedné ruky (třeba v "Ty Zhyva (Syntetychna)"), což je jaksi málo. Ránou pod pás jsou i zvolené aranžérské postupy nebo výsledná produkce, která zaostává za západní konkurencí.

Ruslana se svou "Amazonkou" trochu zaspala, vznikala totiž příliš dlouho a už to není, co to bylo dříve. Chybí zde více hybných chvil, které by si zasloužily větší pozornost, "Amazonka" je totiž překvapivě spíše utahaná a směruje bezpochyby do výprodeje.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY