Music Infinity představí v Paláci Akropolis projekt Helios

11.08.2008 08:27 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Keith Kenniff
© facebook interpreta
České publikum bude mít poprvé šanci slyšet naživo jednoho z nejosobitějších multiinstrumentalistů současné generace! Talentovaný hudebník a skladatel Keith Kenniff představí 13. září od 19.30 hod. naživo svůj elektroakustický projekt Helios v pražském Paláci Akropolis v rámci hudební série Music Infinity.

Keith, původem z Pennsylvánie, úspěšně zakončil v roce 2006 studia na prestižní Berkley univerzitě múzických umění v Bostonu. Během studií se také intenzivně věnoval skládání elektronické muziky a v roce 2004 již vydal své debutové album s názvem "Unomia". Poté začíná spolupracovat s prestižní anglickou značkou Type a v roce 2006 zde slaví další úspěch se svým druhým albovým počinem "Eingya", který už nabídl velmi organické propojení ambientní elektroniky s akustickými nástroji jako klavír nebo kytara. O rok později navazuje neméně povedeným minialbem "Ayres", na kterém poprvé zazněly i Keithovy křehké vokály.

Keith své hudební stopy zanechal také pod čistě klavírním počinem Goldmund a nebo pod pseudonymem Sono. Mnohé jeho nahrávky se též objevily např. ve filmech "Mr. Lonely", "Manufactured Landscapes" nebo i v jinglech na MTV či BBC, pro něž také skládal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY