shop.musicserver.cz
Nové desky 15/2018 - od Jasona Aldeana přes The Manhattan Transfer po Bonfire

Nové desky 15/2018 - od Jasona Aldeana přes The Manhattan Transfer po Bonfire

Vydáno: 18.04.2018 08:13 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudebním novinkám tohoto týdne dominuje countryová hvězda posledních let Jason Aldean. Toho budou podporovat jazzové legendy The Manhattan Transfer, rapper Rich The Kid, čeští Dalekko, debutant Isaac Gracie, post klasik Goldmund či živák Beth Hart. Rockery musí potěšit novinka Bonfire, na které si muzikanti dali mimořádně záležet.

Pokud se v pondělí 16. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Jason Aldean - Rearview Town (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Jason Aldean - Rearview Town
Americký zpěvák Jason Aldean je jednou z největších countryových hvězd posledního desetiletí. Jeho předchozí tři alba vystoupala na vrchol nejen countryového žebříčku, ale i Billboard 200 s tím, že to čtvrté zůstalo těsně pod ním. Není tedy divu, že jeho nové album "Rearview Town" je náležitě očekávané. Ačkoli vychází zhruba po roce a půl od posledního "They Don't Know", Aldean rozhodně nedostatkem invence netrpí. Pro fanoušky společně s obvyklým producentem Michaelem Knoxem připravil hned patnáct písniček a jednoho hosta, kterým je Miranda Lambert. Mezi autory pak najdete i členy Florida Georgia Line a Fast Ryde. První ochutnávky servíruje zpěvák na svém YouTube.com profilu.


Bonfire - Temple Of Lies (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock

Bonfire - Temple Of Lies
Německá hardrocková formace Bonfire je v takové formě jako nikdy dřív. V silné sestavě dala dohromady novinkovou desku "Temple Of Lies", která včetně digipackových bonusů obsahuje dvanáct kousků. "Jen díky této sestavě, jakou máme teď, se nám povedlo dát dohromady tak silné a podmanivé album. S předešlými line-upy bychom nové písně vytvořili jen stěží," prozradil Hans Ziller. Přesvědčte se sami a poslechněte si audio ukázku na YouTube.


Tip týdne

The Manhattan Transfer - The Junction (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vokální jazz / bossa nova

Manhattan Transfer - The Junction
Jedno z nejslavnějších jazzových vokálních uskupení posledních padesáti let, slavný kvartet The Manhattan Transfer, se na několik let odmlčelo. Na vině byla i nemoc a úmrtí jednoho ze zakládajících členů Tima Hausera v roce 2014. Nahradil ho nováček Trist Curless, s nímž skupina natočila nové album "The Junction". Jedná se o první počin po dlouhých devíti letech, během kterých muzikanti spolupracovali s Chickem Coreou na nahrávce "The Chick Corea Songbook". Na novince najdete celkem deset skladeb, které produkoval pětinásobný držitel ceny Grammy Mervyn Warren. Kvartet mezi ně zařadil například svoji verzi "Cantaloupe Island" Herbieho Hancocka, "The Man Who Sailed Around His Soul" původně od XTC či "Ugly Man" Rickie Lee Jonese. Ukázky všech skladeb nabízí například Supraphonline.cz.


Dalekko - Hudba budoucnosti (Tranzistor)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / indie pop

Dalekko - Hudba budoucnosti
Pražská indierocková kapela Dalekko vydává tři roky od debutu "Neběžel jsem tudy?" své druhé album s názvem "Hudba budoucnosti" a má na co navazovat. Hudebníci se dostali do finále soutěže Startér Radia Wave, získali nominaci na cenu Vinyla za objev roku a odehráli koncerty na několika prestižních festivalech. Novinka se obešla bez hostů, zelenou dostala chuť experimentovat se žánry i písňovými formami. Výraznou personou podílející se na nahrávce je dvorní spolupracovník, britský hudebník, producent a masteringový inženýr Peter Charlton, vystupující pod pseudonymem Floyde Spenders. Skupina výsledek popisuje jako hlučnější a živelnější a díky živým nástrojům se zvuk posunul do rockovější a místy naopak do ambientní polohy. Zda tomu tak je i ve skutečnosti, zjistíte z ukázek na Supraphonline.cz.


Isaac Gracie - Isaac Gracie (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Isaac Gracie - Isaac Gracie
Jedním z nováčků tohoto měsíce je třiadvacetiletý britský zpěvák a muzikant Isaac Gracie, který začal svoji hudební dráhu už v sedmi letech v dětském kostelním sboru Ealing Abbey Choir. Pak ovšem začal mutovat, musel sbor opustit a čekat až do osmnácti let, kdy se mohl vrátit jako tenor. Jenže v této době objevil kytaru a hudební vzory, jako jsou Bob Dylan, Jeff Buckley a Radiohead. Na konci této cesty je jeho eponymní debutové album, na kterém představuje svých prvních jedenáct písniček. Zda vás zaujme, můžete zjišťovat prostřednictvím jeho VEVO kanálu.


Goldmund - Occasus (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: ambient / post klasická hudba

Goldmund - Occasus
Americký skladatel, multiinstrumentalista a hudební producent Keith Kenniff se opět po třech letech vrátil ke jménu Goldmund, pod nímž tvoří post klasickou hudbu, a novinkou "Occasus" tak navazuje na nahrávku "Sometimes". Patnáct kompozic je stále založených na křehkém, atmosférickém klavíru, ovšem oproti předchozím deskám jsou o něco temnější a zahalené do oblak, čímž se více přiblížily Kenniffově elektronickému projektu pod názvem Helios. Kam se Goldmund tedy posunul, můžete zjišťovat z první skladby na Soundcloudu.


Beth Hart - Front And Center (CD+DVD) (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / trap

Beth Hart - Front And Center
Americkou zpěvačku a hudebnici Beth Hart mohli čeští fanoušci vidět před pár týdny ve Foru Karlín, kde vystoupila s Joem Bonamassou, a nyní si ji mohou připomenout - ovšem již sólo. Pod titulem "Front And Center" se skrývá záznam ze stejnojmenného amerického televizního pořadu, během kterého zazpívala hned patnáct skladeb. Jaká atmosféra a nálada tehdy panovala, zjistíte díky traileru na YouTube.com.


Field Report - Summertime Songs (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / folk

Field Report - Summertime Songs
Americká skupina z Milwaukee Field Report je de facto projektem Christophera Porterfielda z DeYarmond Edison, kde se potkal s Justinem Vernonem, hlavním kreativcem Bon Iver. Současnými spoluhráči jsou kytarista a klavírista Thomas Wincek, bubeník Devin Drobka a kontrabasista Barry Clark. Tím, že formaci opustil Shane Leonard, který vedle bubnů obstarával i housle a banjo, se formace na třetí desce nazvané "Summertime Songs" posunula od folku více k indie rocku. Výsledkem je deset písniček, které reprezentují první ukázky na VEVO kanálu skupiny.


Petra Hapková - Hapková zpívá Hapku - Kdo jinej než já (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: šanson / pop

Petra Hapková - Hapková zpívá Hapku - Kdo jinej než já
Petra Hapková je dcerou skladatele Petra Hapky a herečky Zory Ully Keslerové. Narodila se a žila v Římě, kde studovala jazyky a divadlo. Od svých čtrnácti let se také ale věnuje zpěvu, v němž od punkových a rockových formací přesedlala na blues a tvorbu inspirovanou písničkářkami, jako jsou Tracy Chapman nebo Peggy Lee. Šansonu se do této doby spíše vyhýbala, ovšem nyní se rozhodla přezpívat písničky svého otce. Pro album "Hapková zpívá Hapku - Kdo jinej než já" si vybrala jedenáct svých nejoblíbenějších písniček od "Gabriela" přes "Píšu vám pane v rozpacích", "Vana plná fialek" až po "Žít a nechat žít". Písně nahrála v jednoduchých aranžích pouze s klavírem, kytarou a violoncellem. Jak vše dopadlo, můžete zkoumat v ukázkách na stránkách Supraphonline.cz.


Rich The Kid - The World Is Yours (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Rich The Kid - The World Is Yours
S dvoutýdenním zpožděním oproti zbytku světa k nám přichází debutové album amerického rappera Dimitriho Leslieho Rogera, který si říká Rich The Kid. Fanoušci hip hopu ho mohli zaregistrovat už před pěti lety, kdy vydal první mixtape "Been About The Benjamins", a poté následovalo ještě několik dalších. Už na nich přivítal coby hosty řadu svých kolegů a stejně tak tomu je i v případě prvotiny "The World Is Yours", na čtrnácti skladbách se tak podílel například Kendrick Lamar, Future, Chris Brown, Rick Ross, Khalid, Quavo, Lil Wayne nebo třeba Trippie Redd. Mezi producenty pak najdete jména jako T-Minus, Wheezy, DJ Mustard či Metro Boomin. Vzhledem k datu vydání vám můžeme prozradit, že Rich The Kid již s albem vyšplhal těsně pod vrchol amerického žebříčku. Zda jsou na místě jeho prohlášení o tom, že jde o nejlepší album roku 2018, můžete zjišťovat na jeho YouTube profilu.


Dále vychází:

Andy Gibb - The Very Best Of (Universal)
Barry White - The Complete 20Th Century Records Singles (1973-1979) (Warner Music)
Barry White - The Complete 20Th Century Records Singles (1973-1979) (3CD) (Warner Music)
Budapest String Quartet - The Complete Beethoven Quartets (Sony Music)
James Brown - Please, Please, Please (Bertus)
LGT Young Soloists - Nordic Dream (Sony Music)
Louis Armstrong - Pops Is Tops - The Complete (Universal)
Lyle Workman - Overboard (soundtrack) (Sony Music)
Nils Mönkemeyer - Baroque (Sony Music)
Pungent Stench - Smut Kingdom (Bertus)
Různí - Mayday 2018 - We Stay.. (Bertus)
Skeletal Remains - Devouring Mortality (Sony Music)
Skeletal Remains - Devouring Mortality (digipack) (Sony Music)
Steaming Satellites - Back From Space (Bertus)

Vychází na vinylu:
Barry White - The Complete 20Th Century Records Singles (1973-1979) (Warner Music)
Eurythmics - In The Garden (Sony Music)
Eurythmics - Sweet Dreams (Are Made Of This) (Sony Music)
Eurythmics - Touch (Sony Music)
Field Report - Summertime Songs (Universal)
Gary Barlow - Open Road (Remastered) (Sony Music)
Gracie Isaac - Gracie Isaac (Universal)
Heaven Shall Burn - Iconoclast (Part One: The Final Resistance) (Sony Music)
Insomnium - One For Sorrow (Re-Issue 2018) (Sony Music)
Jean-Michel Jarre - Chronology (Sony Music)
Jean-Michel Jarre - Revolutions (Sony Music)
Jimi Hendrix - Band Of Gypsys (Sony Music)
Kings Of Leon - Come Around Sundown (Sony Music)
Manic Street Preachers - International Blue (singl) (Sony Music)
Manic Street Preachers - Resistance Is Futile (Sony Music)
Manic Street Preachers - Resistance Is Futile (Sony Music)
N Sync - N Sync (Bertus)
Skeletal Remains - Devouring Mortality (Sony Music)
The Damned - Evil Spirits (Universal)
U2 - Pop (Universal)
Warbringer - War Without End (Re-Issue 2018) (Sony Music)

Reedice:
David Bowie - Changestwobowie (Digipack) (Warner Music)
Gary Barlow - Open Road (Remastered) (Sony Music)
Joy Fleming - Joy Fleming (Sony Music)
Manic Street Preachers - Resistance Is Futile (Sony Music)
Manic Street Preachers - Resistance Is Futile (Deluxe) (Sony Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- V Praze už v sobotu zahraje Sari Schorr, jedna z nejlepších blues-rockových zpěvaček současnosti (06.03.2024 15:49)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Audio: Bluesman Walter Trout se v nadějeplném duetu "Broken" setkává s Beth Hart (29.01.2024 11:36)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu