Sugababes i posedmé kralují českému éteru

20.02.2008 22:29 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Osmý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI nám přichází vstříc s heslem "Opakování matka moudrosti". Inu, dobrá... Zopakujme si tedy, že nejhranější jsou opět holky z Sugababes a nejprodávanější je i nadále Glen Hansard s Markétou Irglovou.
Na nejvyšších postech je to stále ta samá písnička a stále to samé album. Obchody se nám tento týden vůbec nějak zasekly, takže vše musel zachraňovat Timbaland s OneRepublic v éteru, jinak bychom totiž civěli na úplně stejné medailisty jako posledně i v rádiové hitparádě. Ale alespoň nám nevysychá pramen novinek, takže někde v dálce snad začíná prosvítávat malá naděje na změnu. Uvidíme...

Sugababes - About You Now
© facebook interpreta
RÁDIA - To nejdůležitější není žádným překvapením - sedmá jednička pro Sugababes a prodloužení letošní neporazitelnosti pro toto anglické trio. Na dvojku nám až ze sedmy vyskočil Timbaland (a vzal přitom s sebou OneRepublic), takže Wanastovky musely polevit v nárocích a spokojit se tentokrát s bronzem. Brambory naopak budou muset stačit zase posledně bronzovému Sealovi. Na pětce si prolistujeme fotoalbum s Last Goodnight, na šestce najdeme sympatickou Colbie Caillat a sedmu provoněl tou správnou africkou atmoškou Karl Wolf. Z pětky na osmu se pakovali Rooney, a odsunuli tak minule osmé Chinaski na devítku. Největší pád z první desítky ale vyfasovala Nicole Scherzinger, která nejvyšší společnost uzavírá. Černý Petr zbyl na Avril Lavigne.

Nejvyšší z pěti novinek přichystal Paul Van Dyk, pojmenoval ji "Let Go" a posadil ji na pětašedesátku. Na třiašedesátce debutuje nová pecka R.E.M. "Supernatural Superserious", dvě šestky má "Do nebe" Tomáše Kluse, o pět schůdků níže máme Coolers se songem "Oh, My Friend" a poslední v partě zelenáčů jsou Nickelback a jejich "Rockstar" - na třiadevadesátce.

Top 10 - rádia:
  1. Sugababes - About You Now
  2. Timbaland feat. OneRepublic - Apologize
  3. Wanastowi Vjecy - Kdo se bojí nesmí do nebe
  4. Seal - Amazing
  5. Last Goodnight - Pictures Of You
  6. Colbie Caillat - Bubbly
  7. Karl Wolf - Africa
  8. Rooney - When Did Your Heart Go Missing
  9. Chinaski - Vakuum
  10. Nicole Scherzinger - Baby Love

Různí - Once (soundtrack)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - I v obchodech zůstalo vše při starém. Od zlata až po brambory. Vede tedy i nadále Glen Hansard s Markétou Irglovou (a prej, že je jen "Jednou"...) před zamilovaným revolucionářem Lennym Kravitzem, rekapitulující Luckou Vondráčkovou a dvacetiny oslavujícími Wanastovkami. Na pětku se nám vyškrábal Seal a hádám, hádám, že do dalšího posunu dá všechno, protože na záda se mu drápe solidní parta zombíků z pětadvacetileté výroční edice nejslavnějšího alba Michaela Jacksona - zároveň jde o nejvyšší novinku týdne. Z šestky na sedmu sestoupila Ewa Farna, z pětky až na osmu Lucie Bílá, na devítce svůj jednoduchý plán v druhou nejvyšší novinku přetavili Simple Plan a i tento týden desítku uzavírá Rihanna. Kopačky dostal Karel Gott a Kryštof.

Kromě dvou již zmiňovaných novinek v první desítce se do první padesátky vešlo ještě pět dalších. Na devětadvacítce pějí Ondřej Havelka a Melody Makers "Vzpomínky na hvězdný prach", na dvaatřicítce fičí šestačtyřicáté "Tekno!", o dva fleky níže debutuje DVDčko Christiny Aguilery "Back To Basics: Live And Down Under" a o další dvojku pozadu máme sraz hrdliček pějících ty "Nejlepší písničky o lásce všech dob". Poslední novinku pak najdeme na čtyřicítce a jde o eponymní placku skupiny Toxique. Příští týden se těším opět na počtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST
  2. Lenny Kravitz - It Is Time For A Love Revolution
  3. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007
  4. Wanastowi Vjecy - Best Of 20 let
  5. Seal - System
  6. Michael Jackson - Thriller / 25th Anniversary (Zombie Cover)
  7. Ewa Farna - Ticho
  8. Lucie Bílá - Woman
  9. Simple Plan - Simple Plan
  10. Rihanna - Good Girl Gone Bad

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY