Lennonův vrah měl seznam dalších obětí

13.10.2000 08:39 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

John Lennon
© facebook interpreta
Zajímavé informace vylézají na povrch poté, co Marku Chapmanovi, vrahovi Johna Lenonna, nebyl počátkem října prominut zbytek trestu. I když nyní tvrdí, že je zcela napraven, vraždy hluboce lituje a už nikdy nic podobného neudělá, v minulosti tomu tak rozhodně nebylo. Měl totiž zálusk na další vraždy.

Lennon nebyl jedinou potenciální obětí Chapmana, ten měl na svém seznamu i další lidi, které chtěl připravit o život. Mezi nimi se nacházela například i Jackie Onassis(ová), manželka zavražděného prezidenta USA Johna F. Kennedyho, herec George C. Scott nebo i komik Johnny Carson. Tito lidé možná mohou částečně vděčit hvězdě Beatles, že se stal prvním na řadě, jakkoli cynicky to zní.

Současný osud Chapmana je jasný - ve vězení si pobude nejméně další dva roky, než dostane další šanci na podmínečné propuštění. Vzhledem k tomu, jaký odpor se ovšem při projednávání jeho žádosti odehrál letos, je velmi nepravděpodobné, že by se v příštích několika letech ocitl na svobodě. I když, nikdy neříkej nikdy...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY