Bílá a Sugababes mají zlaté hitparádové hattricky

23.01.2008 22:58 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Čtvrtý týden prodejní a rádiové hitparády české pobočky IFPI připravil příjemné starosti nejprodávanější Lucii Bílé a nejhranějším Sugababes. V obou případech jde totiž o třetí vítězství v řadě, což naznačuje, že záplava velkých změn je prozatím v nedohlednu.
Sugababes - About You Now
© facebook interpreta
RÁDIA - Sugababes si i podruhé pohlídaly nejvyšší příčku, a mají tak v kapse třetí zlato v řadě. Za holkama se už ale osazenstvo změnilo, takže největší strach jde momentálně z druhých Wanastovek a bez šancí není ani třetí Karl Wolf. Brambory po kapsách bude týden tahat Rihanna, na pětku se nám vytáhli dlouhou dobu kralující Plain White T's a až na šestce najdeme posledně stříbrné Chinaski - no jo, jak není sníh, ani lyže made-in-china nejedou... Že velké holky nepláčou, se již několik týdnů snaží všem posluchačům sdělit Fergie, ale i kdyby plakaly, tak je to určitě štěstím ze šťastné hitparádové sedmičky. Na osmě nám do desítky nakoukli Rooney (ne, opravdu jde o alternativní skupinu z LA, nikoli o šutera z Manchesteru United), na devítce taktéž prvně nakukuje Nicole Scherzinger a vše podtrhují desátí Last Goodnight. Dohrál tak Timbaland s OneRepublic a Seal.

Novinky tentokráte nebudeme hledat marně. První a nejvýše postavenou je "Čierna diera" slovenských Desmod na čtyřicítce, o tři schody níže se usadili OneRepublic a o další tříkrokový interval musela snížit své ambice zpěvačka L.B.P. Na sedmapadesátce debutuje čtvrtá novinka, a sice "Whatch Out" Alexe Gaudina a Sheny a na pětasedmdesátce je poslední aktuální novinka - "Same Misteake" Jamese Blunta.

Top 10 - rádia:
  1. Sugababes - About You Now
  2. Wanastowi Vjecy - Kdo se bojí nesmí do nebe
  3. Karl Wolf - Africa
  4. Rihanna - Don't Stop The Music
  5. Plain White T's - Hey There Delilah
  6. Chinaski - Vakuum
  7. Fergie - Big Girls Don't Cry
  8. Rooney - When Did Your Heart Go Missing
  9. Nicole Scherzinger - Baby Love
  10. Last Goodnight - Pictures Of You

Lucie Bílá - Woman (better)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V obchodech nám zůstala pohromadě první trojka z minula i předminula a dokonce se nám i stejně seřadila. Takže zlatý hattrick kompletuje Lucka Bílá, stříbro patří její jmenovkyni Lucce Vondráčkové a bronz zbyl na Wanastovky. Pětku za čtyřku vyměnila Ewa Farna a čtyřku za pětku a nominaci na Oscara zase Glen Hansard s Markétou Irglovou. Poprvé se do desítky dostalo aktuální Sealovo album "System", a odsunulo tak pana Kryštofa na sedmu. Na osmě stále zvoní na začátek rekapitulační hodiny dvou ojedinělých učitelů Svěráka a Uhlíře, devítku si pohlídali Chinaski a desítku uzavírá minule patnáctý 50 Cent. Z kola ven musela Anna K a Čechomor.

Novinky tento týden nenajdeme v prodejní hitparádě žádné, cože znamená, že jsme na konci... A to pro změnu znamená, že se příští týden těším opět napočtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Lucie Bílá - Woman
  2. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007
  3. Wanastowi Vjecy - Best Of 20 let
  4. Ewa Farna - Ticho
  5. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST
  6. Seal - System
  7. Kryštof - Poločas
  8. Svěrák / Uhlíř - 20 let písniček z pořadu Hodina zpěvu
  9. Chinaski - 07
  10. 50 Cent - Curtis

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 4. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY