Žádné děvky na jednu noc

08.01.2008 13:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Určitě jste slyšeli jejich první singl "Bells In My Head" v rádiu, asi vám to připomnělo nekonfliktní poprock typu Support Lesbiens a možná jste dostali chuť na celou desku. Stojí za to? Nápadově a melodicky stoprocentně. Na to, abyste na ní našli mouchy, však hubiče hmyzu potřebovat nebudete.
6/10

One Night Band - Bells In My Head

Skladby: Loan Alone, Bells In My Head, The Kings Of Pop'n'Roll, Sonnet, Under My Hood, Life From A Magazine, Honey, Don't Apologize, Teena, Touch Me, I'm Home, Dirty Rain
Vydáno: 12.11.2007
Celkový čas: 39:55
Vydavatel: Universal
Příběh kapely One Night Band o tom, že se spíchla jen kvůli hraní na svatbě a až poté z toho vzniklo něco, co rozhodně nebyla láska na jednu noc, je známý. A abych se přiznal, od začátku jsem měl v hlavě zafixováno, že One Night Band jsou nějakou protekční kapelou, výplodem vydavatelství, či snad vítězové X-té hudební soutěže. Chyba, je to přirozená kapela a na tom, že vydala album, není nic divného, protože na to jednoduše má repertoár.

Na české poměry nezvyklý rádiový úspěch skladby "Bells In My Head" dával tušit, že fanoušků mohou mít požehnaně. Což o to, ona je to chytlavá píseň se zpěvným refrénem, chlapci oplývají krásou jak ze žurnálu a mají na sobě pozlátko raketového startu; a na to se samozřejmě slyší. Ale mou skepsi z toho, jak bude vypadat celá deska, to vyvrátit nemohlo. Naštěstí se obavy nevyplnily a já mohu přiznat, že jsem strávil s "Bells In My Head" zhruba tři dny v autě a vůbec jsem se nestyděl za to, že se mi líbí. Nekonfliktní písničky, silné refrény a k tomu i pár originálních(!) obohacení o klavírní či kytarovou linku.

Negativem je ale zpěv, respektive jeho anglická výslovnost, v které jasně poznáte, že Radek Harant za sebou několikaletou praxi anglické fonetiky určitě nemá. Některým skladbám chybí i větší zásah do samého aranžérského základu, protože kolikrát slyšíte skvělý nápad, ale jako by zůstal nedotáhnutý. Na otázku, co přesně tím myslím, odpovědět nedokážu. Asi bych pouze řekl něco o zvukové prázdnotě, jakou trpí mnoho mladých kapel, ale kterou ve studiu s šikovnou producentskou rukou redukovat lze. V této fázi, v jaké se kapela na albu nachází, totiž leckdy zní amatérsky. Ovšem co se melodických nápadů týče, je na místě velká pochvala. Jsem si jist, že "Bells In My Head" si ještě několikrát poslechnu - alespoň mi to zkrátí čekání na druhou desku, která bude určitě výborná.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY