Benefiční koncert "Aneta pro Světlušku" bude v Arše

22.11.2007 11:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Aneta Langerová
© langerovaaneta.cz
Zpěvačka Aneta Langerová již potřetí zazpívá na podzimním benefičním koncertu "ANETA PRO SVĚTLUŠKU". Ve čtvrtek 22. listopadu jej živě odvysílá Česká televize na programu ČT 1 a Český rozhlas 1 - Radiožurnál. Spolu s patronkou Světlušky, Anetou Langerovou, zazpívají pro nevidomé paní Hana Hegerová, No Name a nevidomé děti, které Světluška podporuje v rozvoji talentu. Koncertem provede Saša Rašilov a nevidomá Alenka Schutová. V průběhu večera předá Světlušce symbolický šek generální partner projektu Světluška finanční skupina AXA. Koncert pořádá Nadační fond Českého rozhlasu a Agentura Art Shock.

I letos mohou diváci během koncertu posílat Světlušce dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 87777 a přispět tak lidem s těžkým zrakovým postižením. Cena jedné SMS je 30 Kč, Světluška obdrží 27 Kč. Po celý rok je také otevřeno sbírkové konto deset devítek: 99999 99999 / 0100. "Benefičním koncertem vyvrcholí již 5. ročník tradiční sbírky Světluška pro nevidomé děti a dospělé. Koncert je poděkováním všem dobrovolníkům a dárcům, díky nimž může Světluška v průběhu roku svítit na cestu těm, kteří to nejvíce potřebují," uvedla ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Martina Kaderková. Během přímého přenosu se diváci seznámí s tím, jak konkrétně pomohly peníze shromážděné v předešlém ročníku sbírky.

"Jsem rád, že finanční skupina AXA již druhým rokem podporuje tento skvělý projekt a může tak pomoci těm, kteří to skutečně potřebují. Stejně jako v loňském roce, i letos přispíváme částkou 2 miliony korun," řekl generální ředitel finanční skupiny AXA pro ČR a SR Petr Žaluda. Loni se v rámci koncertu podařilo prostřednictvím zaslaných dárcovských SMS shromáždit téměř dva a půl milionu korun. Spolu se vstupným a příspěvky na sbírkovém kontu tak mohl Nadační fond Českého rozhlasu rozdělit více než 3 miliony korun - mimo jiné na mluvící počítače, optické lupy, osobní asistenci, vodicí psy a projekty, které pomáhají nevidomým žít kvalitnější živost.

Zakoupením vstupenky v předprodeji Divadla Archa v minimální výši 300 Kč přispějí návštěvníci do sbírky Světluška. Vstupenky v předprodeji v síti Ticketpro za 350 Kč (Světluška obdrží 315 Kč) a v den konání na místě za 390 Kč. Vstupenky jsou pouze k stání a cena vstupenky neurčuje místo v sále. Přímý přenos začíná ve 20 hodin.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY