Cobainův příběh míří na velké plátno

19.11.2007 12:49 - Zuzana Macháčková | foto: facebook interpreta

Kurt Cobain
© forum.krstarica.com
Bylo jen otázkou času, kdy se Hollywood chytne fenoménu, legendy a stále ještě nezahojené rány - života a smrti Kurta Cobaina. Ptáte se kdo? Scénárista David Benioff, autor scénáře historického velkofilmu "Trója". Film vznikne podle biografie "Těžší než nebe" Charlese Crosse. Nic bližšího Universal Pictures zatím nezveřejnili.

Není jisté, zda se ve filmu ukáže Courtney Love, ale určitě se s pomocí svého právního zástupce Howarda Weitzmanna bude na snímku podílet jako výkonný producent. Nyní je otázkou, kdo bude film režírovat a kdo získá hlavní roli. Crossova kniha byla kritizována pro nedostatečné výpovědi bubeníka Nirvany Davea Grohla a Kurtovy matky. Uvidíme, jestli se připravovaný snímek bude držet striktně předlohy, nebo tyto mezery doplní.

Všechny pokusy o natočení celovečerního filmu o Cobainově životě zatím selhaly. Vznikl pouze snímek "Last Days" režíséra Guse Van Santa založený na domněnkách, co se mohlo dít poslední dny před Kurtovou smrtí. Rok 2006 pak přinesl ještě dokument "Kurt Cobain: About A Son" postavený na rozhovorech a materiálech novináře Michaela Azzerada.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY