Hudebníci fotili pro charitu

19.09.2007 13:57 - Radek Hendrych | foto: facebook interpreta

Gipsy.cz - Kapka naděje
© facebook interpreta
Čtyřiadvacet osobností ze všech možných oblastí společenského života se účastnilo projektu nadace Kapka naděje, jehož výtěžek jde na pomoc dětem trpícím poruchami krvetvorby. Z hudební oblasti šlo např. o Richarda Krajča, Romana Holého, Radka Banga nebo Varhana Orchestroviče Bauera. A o co že jde?

Nadační sbírka těží z netradiční výměny rolí: umělci tentokrát nejsou objekty fotografií, nýbrž jejich autory. Výsledné snímky jsou pak ke koupi v internetové dražbě Aukro.cz. Jedná se o velkoformátové fotografie o rozměrech sedmdesát krát padesát centimentrů. Galerii je možno si prohlédnout na výše zmíněné adrese projektu. Veřejná charitativní dražba probíhá do 25. září.

Podle profesionálního fotografa Jana Saudka se přitom vůbec nejedná o prázdná díla. Některá ze čtyřiadvaceti děl na téma naděje by podle něj měla šanci uspět i ve fotografických soutěžích, přičemž každé z nich v sobě nosí kus ze svého autora. Rozhodně to platí například pro fotografii Radka Bangy z Gipsy.cz. "Naděje, to je hlavně láska, ale pokusil jsem se najít pro fotku jiné téma. A jednou z nadějí je pro mě teď i hudba," tvrdí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY