Jak se dělá špatný soundtrack

04.09.2007 13:00 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Další díl z našich (ne)pravidelných seriálů z populární rubriky "Jak na to...", která musicserveru kromě ohromného navýšení počtu denních návštěv vynesla také malou soudní rozepři s Českou televizí. Tentokrát se podíváme do kuchyně, ve které se vaří písničkové soundtracky k hollywoodským filmům. Dobrou chuť.
1/10

Různí - Transformers (soundtrack)

Skladby: Linkin Park - What I've Done, Smashing Pumpkins - Doomsday Clock, Disturbed - This Moment, Goo Goo Dolls - Before It's Too Late (Sam And Mikaela's Theme), The Used - Pretty Handsome Awkward, HIM - Passion's Killing Floor, Taking Back Sunday - What's It Feel Like To Be A Ghost?, Styles Of Beyond feat. Mike Shinoda - Second To None, Armor For Sleep - End Of The World, Idiot Pilot - Retina And The Sky, Julien-K - Technical Difficulties, Mutemath - Transformers Theme
Vydáno: 06.08.2007
Celkový čas: 43:53
Vydavatel: Warner Music
Nechte se zmást rozpočtem, jménem režiséra, datem premiéry a slovem blockbuster.

Pokud se nejedná o první film podle stejného/podobného námětu, ignorujte atmosféru předchozího snímku. Pokud ji ignoruje i režisér, jste z obliga.

Jestli víte, že v některých zemích se dostane vaše práce lidem do rukou dřív než samotný film do kin, snažte se soundtrackem navodit dojem, že je celý natočen jako jedna velká akční scéna, i když víte, že to tak není.

Pro klid vlastního svědomí umístěte přibližně do poloviny desky jednu tklivou, láskyplnou baladu. Vždycky pomůže, když se jedná o kapelu, která funguje tak dvacet let, na svém kontě má alespoň jednu bestofku (počítá se, i když je v plánu na letošní rok) a všichni, kromě ortodoxních fanoušků, vidí ty nánosy prachu.

Když někdo z vašich hrdinů z mládí oživuje kariéru comebackem, protlačte ho. Na kvalitu nehleďte, hlavně aby to zapadlo názvem.

Ještě jednou: Název je víc než obsah.

Nesnažte se někoho okouzlit hudebním přehledem, hrajte na jistotu. Orientujte se podle Billboardu, abyste ve finále nebyli za blbce, vybírejte hlavně z vod ALTERNATIVE rocku, i když asi jenom čert ví, čím se liší od toho normálního.

Je rok 2007, nezapomeňte na závan hip hopu.

Jestliže existuje něco nedotknutelného jako úvodní znělka, tzv. theme song, nechte jej předělat co nejpodivnějším způsobem. Koneckonců, většinou jenom stačí říct: "Udělej to temnější."

Přední strana bookletu by měla vypadat tajemně a výhružně, zadní by měla tvořit fotka nějaké zajímavé scény. Úspěch je zaručen, pokud obsahuje výbuch.

...a dobrá rada na závěr

Kdybyste ale jednou chtěli sestavit opravdu kvalitní písničkový soundtrack, zkuste při tom víc poslouchat a míň si hrát s robotama.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY