Slovenský pop zo SuperStar? A prečo nie?

02.07.2007 00:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Většina z těch, kteří se stejně jako Zdenka Predná na Slovensku zúčastnili soutěže "Slovensko hľadá SuperStar", po první desce zapadla. Zdenka pokračuje dál a co víc, je stále úspěšnější. Její síla spočívá nejen v hlase, ale i v chytrém týmu lidí. Možná proto je její nové eponymní album slušné.
7/10

Zdenka Predná - Zdenka Predná

Skladby: Máš sa rád?, Som na nej závislá, Rosou, Letný tieň, Keď to nejde, Kam má ísť?, Neviditeľná, 22:22, Ponad maky, V melónovom zrnku, Bežné veci, Vietor (m.a.t. edition)
Vydáno: 26.03.2007
Celkový čas: 45:27
Vydavatel: Sony Music
Zdenka Predná je jednou z těch mála hvězdiček ze slovenské SuperStar, které po roce nejen nezapadly, ale jejichž záře naopak stále roste. Pokud někdo tvrdí, že většina pohledných dívek, které se v hudebním showbusinessu nachází, za svůj úspěch nevděčí ani tak svému hlasu, ale spíše svému vzhledu, Zdenka Predná je rozhodně výjimkou, neb jí bylo naděleno obojího. Své pěvecké kvality předvedla již v prvních kolech finálových večerů slovenské SuperStar a už tehdy se dalo čekat, že bude až jednou z posledních, kteří finálové večery opustí.

Již svým debutem "Sunny Day" ve slovenských hitparádách slušně zabodovala a hity "Len ty smieš" a především "Vietor" v rádiových žebříčcích obsadily na dlouhou dobu ty nejvyšší příčky. Na druhé desce Zdenka prakticky pokračuje v tom, co debutem začala, jen konečně dopřála svému úžasnému hlasu opravdovou hudební pestrost. Určitě to bude i tím, že na přípravu druhé desky měla mnohem více času, snad napomohlo i to, že se ještě více zapojila jako textařka a autorka hudby. Kromě popových písní, které na desce opět převažují, album totiž nabízí i příjemně znějící r&b, soul a dokonce i latino.

Ve slovenských rádiích se na jaře uchytil pilotní singl "Keď to nejde", kterému se dostalo té pocty, že jeho video bylo během prázdnin dokonce k vidění také na hudebním kanále MTV. Obdobných hitovek na první poslech je na desce ale ještě pěkná řádka. Určitě bych Zdence doporučil nasadit skladbu "Som na nej závislá", jež sice není typickým rádiovým songem, ale originální nápad nejen po hudební stránce, ale i díky vtipnému textu by dozajista mohl zaujmout. Opravdu jsem ještě nikdy neslyšel, aby někdo takovýmto způsobem opěvoval čokoládu. Hitově a pro rádia vhodně mi zní i následná "Rosou" nebo "Ponad Maky". Chytře to Zdenka vyřešila i s bonusem. Opětovné zařazení skladby "Vietot", i když pouze jako bonusový remix, je dobrý nápad. Minimálně ty, kteří Zdenku objevují až nyní, může například dohnat k tomu, aby si její debut koupili.

Zdenka se může za novou desku v klidu poplácat po rameni. Druhým albem svou kariéru rozhodně nepohřbila, ale naopak udělala mílový krok k tomu, aby její kvality objevili i za hranicemi Slovenska. Až čas ukáže, zda se jí to povede, našlápnuto má ale rozhodně dobře.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY