Slyšeno v předstihu: Linkin Park - Minutes To Midnight

06.05.2007 13:30 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Linkin Park - Minutes To Midnight
© facebook interpreta
Vydání několikrát odložené novinky americké party Linkin Park se definitivně blíží, tudíž se není co divit, že i přes všechna opatření deska před několika dny unikla na internet. Album produkované společně legendárním Rickem Rubinem a členem kapely Mikem Shinodou propaguje pilotní singl "What I've Done". Ten jen potvrdil proklamace skupiny o tom, že nahrávka nabídne ústup od typického nu-metalového soundu a přinese zcela nové Linkin Park. Podobné proklamace nejsou ničím výjimečným, málokdy na nich však bývá něco pravdy. Jak je to tedy u Linkin Park?

Linkin Park
© linkinpark.com
Už prvních pár poslechů naznačuje, že kapela tentokrát skutečně nelhala. Klasickou linkinovskou pecku, kde Shinoda rapuje a Bennington zpívá refrény, přičemž vše prostupují kytary a elektronika, na "Minutes To Midnight" nenajdete. Produkce Ricka Rubina velkou část desky zaměřila opravdu spíše na rock, takže kromě "What I've Done" jsou na desce další skutečné rockové vypalovačky ("Given Up", "No More Sorrow"), v nichž se Bennington místy nebojí ani pořádně zařvat. Shinoda oproti minulosti rapuje jen ve dvou skladbách, "Bleed It Out" a "Hands Held High", které společně s jím odzpívanou(!) "In Between" dávají vzpomenout na jeho projekt Fort Minor. Stejně tak ale kapela neváhá a zvolňuje a popovatí - pomalé "Shadow Of The Day" či závěrečná šest a půl minuty dlouhá "The Little Things Give You Away" jsou v jejím repertoáru rovněž novinkou.

Nová deska Linkin Park obsahuje těchto dvanáct skladeb: Wake, Given Up, Leave Out All The Rest, Bleed It Out, Shadow Of The Day, What I've Done, Hands Held High, No More Sorrow, Valentine's Day, In Between, In Pieces, The Little Things Give You Away.

Album se do obchodů dostane 14. května ve dvou verzích. Ta bonusová bude kromě cédéčka obsahovat i DVD, kde kromě dalšího najdete videoklip k "What I've Done" a dokument z jeho natáčení, celou desku v 5.1 zvuku a také dokument o přípravách alba.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY