Letošním Aurelům kralovali Tina a Lavagance

20.04.2007 10:48 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Tina 1
© tina-music.com
Slovenská zpěvačka Tina má od středy další důvod k radosti. Porota složená z hudebních kritiků, publicistů, redaktorů elektronických médií a dalších profesionálů jí přidělila hned dvě prestižní sošky Aurel, které se ve středu večer rozdávaly v Martině.

Porota rozhodla, že její aktuální počin "Chillin'" je nejlepším albem roku 2006 na Slovensku, zpěvačka si zároveň odnesla i sošku za ženský pěvecký výkon roku. V mužích stejnou cenu získal Kuly z kapely Desmod, objevem roku se stala kapela Lavagance. Ta získala též ocenění v kategorii klip roku za píseň "Miles". Skladbou roku se stala píseň "Spomal'" kapely Peha, nejlepší hiphopové album má Rytmus s deskou "Bengoro". Instrumentalistou roku se podle očekávání stal Marián Varga a do síně slávy vstoupil Meky Žbirka.

U zvukového záznamu roku byla oceněna dvě alba se stejným počtem hlasů jednotlivých členů poroty. Jde o Tininu desku Chillin'" a album Petera Cmorika "Nádherný deň". Během slavnostního večera, který se uskutečnil na zimním stadionu v Martině, vystoupily například kapely Kryštof, Gladiator, Horkýže slíže, Ewa Farna nebo též favorizovaný Robo Grigorov, který prožívá svůj velký comeback s albem "Balady".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY