Pro fanoušky do sbírky

19.04.2007 15:00 - Pavel Novák | foto: facebook interpreta

DVD "Fast Future Generation" vyšlo snad jen proto, aby připravilo posluchače na to, že Good Charlotte mají před vydáním nové desky. S tehdejší novinkou "The Chronicles Of Life And Death" absolovali v zemi vycházejícího slunce sérii koncertů a rozhovorů, které byly sestříhány do tohoto dokumentu.
5/10

Good Charlotte - Fast Future Generation

Celkový čas: asi 90 minut
Vydavatel: Sony BMG
Pop-punková parta Good Charlotte má na kontě novou aktuální desku "Good Morning Revival". Ještě před jejím vydáním se rozhodli poskytnout fanouškům pohled do svého osobního a muzikantského života prostřednictvím DVD "Fast Future Generation" nahraného v Japonsku po vydání alba "The Chronicles Of Life And Death". Země vycházejícího slunce kapele učarovala především díky tamějším fanouškům a je pravda, že místy je vidět, jaký vliv na ni má moderní japonská kultura, ale stručně řečeno: hlavní roli hrají samozřejmě Good Charlotte a Japonsko jen plní funkci jakéhosi pozadí, které sem tam vystoupí ze stínu. Na svědomí si to všechno vzal Marvin Scott Jarrett, který později režíroval i klip "Keep Your Hands Off My Girl".

Upřímně řečeno, u tohohle DVD jsem se místy opravdu nudil a skoro jsem nevěděl, co k němu napsat. Ve zkratce by se to dalo popsat následovně: Good Charlotte mají pár dní během svého turné v Japonsku za zadky kamery, které snímají každý jejich pohyb a občas se hoši podělí o své pocity. Čas od času jsme svědky nějakého rozhovoru s japonskými novináři, kteří se ptají pořád dokola na to samé, na to, co každý fanoušek dávno ví, případně na úplné hlouposti. Několikrát jsme nuceni sledovat, jak japonští novináři tlumočí odpovědi kapely do svého jazyka a divák jen pozoruje nedějící se nic a jediné, co může dělat, je poslouchat japonštinu. Místy je dokument prostříhán záběry ze zkoušek na koncert, na těch ale nikdy skladba nedozní do konce. Teprve na samotný závěr se dočkáme živé verze "Lifestyles Of The Rich And The Famous", která je zaslouženou odměnou pro ty, kteří vydrží až do této chvíle, a zároveň osvěžením tohoto jinak monotónního DVD.

Plusem jsou titulky v několika jazycích, příjemné je i obrazové zpracování, v němž se střídají barevné a černobílé záběry a v němž se čas od času naskytnou i velice příjemné obrázky Japonska. Je však zřejmé, že jediná funkce tohoto DVD byla připomenout se těsně před vydáním nové desky. Jeho přínos je zanedbatelný a ocení jej snad jen velmi oddaní fanoušci.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY