Mari Boine v Praze doplní hlas Ridiny Ahmed

22.02.2007 10:59 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ridina Ahmedová N
© facebook interpreta
Norská umělkyně světového věhlasu Mari Boine, která vystoupí 10. března 2007 v rámci EuroConnections v Paláci Akropolis, si jako hosta ke svému vystoupení pozvala Ridinu Ahmed.

Ridina Ahmed několik let vystupovala s jazzovým triem po klubech a kavárnách. Když se přihlásila na Fakultu humanitních studií UK, při úvodním povinném seznamovacím pobytu na Albeři se nad ešusem guláše seznámila s Tomášem Dvořákem/Floexem. Z téhle náhody vzniklo pozvání, nejdříve k natočení CD "Pocustone" (2001), poté i k účasti na živé podobě Floexího bandu.

Od roku 2002 si svou hudbu hledá převážně sama. Podílela se na hudbě k několika divadelním představením, v roce 2003 měl premiéru autorský projekt "Hlasokraj", kombinující videoprojekci a živý koncert. Ahmed se podílí i na dalších projektech. Zajímají ji možnosti hlasu jako sólového, nedoprovázeného nástroje.

V květnu 2006 vyšlo její první sólové CD "Hlasem". Na rok 2007 chystá spolu se scénografkou Kristýnou Täubelovou nový projekt nazvaný "MĚ-STO".

Pro všechny příznivce Mari Boine pak ještě uvádíme důležitou informaci, že program ČT2 odvysílá 2. března ve 21:50 záznam koncertu "Mari Boine: Live at Rockefellers". Více informací o tomto pořadu najdete zde.

Vstupenky v předprodeji sítě Ticketpro a v pokladně Paláce Akropolis za 270 Kč. Na místě pak za 320 Kč. Start je v 19:30.

Více info na: myspace.com/boine, hlasem.cz, dsmacku.com a palacakropolis.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY