shop.musicserver.cz
Nové desky pro 35. týden

Nové desky pro 35. týden

Vydáno: 30.08.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Příští týden to bude žít především velkolepým návratem Whitney Houston, v jejímž stínu zaniknou druhé desky A Fine Frenzy a Dolores O'Riordan či debut Florence And The Machine. Hlasitě se ale určitě přihlásí metaloví Illdisposed a Leave's Eyes. S nadhledem se na to mohou po půl století dívat Spirituál kvintet.

Pokud se v pondělí 31. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Whitney Houston - I Look To You (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop / soul

Whitney Houston - I Look To You
Nová deska po sedmi letech! Největší návrat letošního roku! Diva je zpět! Takovéhle titulky jistě budou doprovázet pondělní vydání šesté studiové desky Whitney Houston "I Look To You". Album , které si už dnes můžete poslechnout na jejím webu, je mixem balad a tanečních skladeb ve stylu "I Wanna Dance With Somebody". Při nahrávání desky se nemohlo nechat nic náhodě. Produkci si hlídala nejen sama zpěvačka, ale samozřejmě i Clive Davis. Nicméně o autorství a produkci jednotlivých písniček se starali současní mistři oboru. Najdeme tu například spojení Alicie Kyes se Swizz Beatz, Claudea Kellyho s Akonem, Diane Warren s Davidem Fosterem nebo už sólo Danju, Stargate či R. Kellyho. V konečném účtování se na CD dostalo jedenáct nových skladeb, včetně coververze "A Song For You" Leona Russella.


Florence And The Machine - Lungs (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop

Florence And The Machine - Lungs
Kdo jen trochu sleduje anketu BBC Sound Of ..., nemůže mu být název projektu Florence And The Machine cizí. Za tímto jménem se skrývá zpěvačka Florence Welch plus řada spolupracujících muzikantů a ve zmíněné anketě skončili letos na třetím místě. Nyní se k nám tedy dostává debut "Lungs". Ten, kdo si udržuje přehled o britské hitparádě, ví, že se tomu tak děje s menším zpožděním oproti Británii, ví, jaké trable toto album v hitparádě mělo s dobýváním vrcholu žebříčku obsazeném Michaelem Jacksonem, i to, že se jí to nepovedlo. V její hudbě se odráží vše možné od čarodějnictví až po punkové drogové zkušenosti. Musicserver se desce věnoval již v Podpultovkách a vy si můžete naše hodnocení zkonfrontovat pomocí MySpace.com Florence And The Machine.


Dolores O'Riordan - No Baggage (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Dolores O'Riordan - No Baggage
Zatímco The Cranberries jsou už nějaký čas u ledu a s rozmražením se počítá na přelom letošního a příštího roku, jejich zpěvačka Dolores O'Riordan se to alespoň částečně snaží vynahradit. V průběhu dvou let je "No Baggage" již její druhou sólovkou a obě desky by neměly být od sebe příliš vzdáleny ani hudebně. Koneckonců je produkovala sama zpěvačka s Danem Brodbeckem a v zásadě se na nich podíleli titíž muzikanti. Novinku reprezentuje prozatím první singl "Journey", který ve video podobě naleznete na stránkách Dolores O'Riordan.


Illdisposed - To Those Who Walk Behind Us (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Illdisposed - To Those Who Walk Behind Us
Pouze jednoletou pauzu si dánští Illdisposed dopřáli po vydání úderného alba "The Prestige" a už jsou připraveni předvést natěšenému publiku nejčerstvější přírůstek do své diskografie. "To Those Who Walk Behind Us" provede posluchače všemi žánry, kterými si muzikanti za desetiletou kariéru prošli a také předvede zbrusu novou tvář kapely. Sami byste se ale měli přesvědčit poslechem nového songu "For The Record", který najdete na MySpace.com kapely. Při přípravách členové formace využili služeb Fredrika Nordströma a ve finále vzniklo jedenáct písní včetně poslední "Nu Gik Det Lige Så Godt" zpívané v dánštině.


Spirituál kvintet - Zatím dobrý... (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: spirituály / gospel

Spirituál kvintet - Zatím dobrý...
Traduje se, že když Spirituál kvintet v roce 1960 začínal, nechávalo to tehdejší mocipány chladnými. Tvrdili, že tahle muzika u nás přece nemůže přežít. A jak je vidět, přežila i je. Naše pravděpodobně nejstarší folková skupina, kterou prošla řada umělců, se příští rok dožije půl století a začíná to oslavovat již letos - konkrétně novým albem "Zatím dobrý...". Spirituál Kvintet se s novými písničkami osmělil i k několika inovacím a do studia pustil i pro ně netypické nástroje jako baskytaru, elektrické varhany, trubku a bicí. Krátké ukázky všech třinácti skladeb si můžete stáhnout v příslušné sekci oficiálních stránek uskupení.


Leaves' Eyes - Njord (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: symfonický metal

Leaves' Eyes - Njord
Čtyři dlouhé roky fanoušci Liv Kristine a její formace Leaves' Eyes jen doufali ve vydání nového studiového materiálu a toto čekání je nyní u konce. Novinka "Njord" je v pořadí třetím plnohodnotným albem skupiny, přináší dvanáct skladeb a další dva bonusové kousky. Už v červenci se ale do rádií a na pulty jako předzvěst dostal maxisingl "My Destiny", jenž obsahoval celkem šest skladeb včetně tři songů a akustické verze "Scarborough Fair", které se na samotné řadovce vůbec neobjeví. K titulní skladbě tohoto EP vznikl i videoklip. Ten společně s audio ukázkami najdete na MySpace.com Leaves' Eyes.


Různí - Ztracený ve světě: A Tribute to Oldřich Janota (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk

Různí - Ztracený ve světě: A Tribute to Oldřich Janota
Oldřich Janota je velkou ikonou českého písničkářství a řada umělců ve spolupráci s Indies Scope se rozhodla vzdát mu poctu k jeho jubilejnímu výročí a to na speciální kompilaci nazvanou "Ztracený ve světě - A Tribute To Oldřich Janota". Písničky od Muže, který prochází zdí (v roce 2000 cena kritiků Žlutá ponorka za celoživotní přínos) na album nahráli Jablkoň, Traband, Tara Fuki, Fru Fru, Maraca, Čankišou, Jana Vébrová, Žamboši, Květy, Jarret a mnoho dalších. Na albu se nachází celkem sedmnáct skladeb, jejichž ukázky nabízí vydavatelství Indies na svých stránkách.


The 69 Eyes - Back In Blood (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

The 69 Eyes - Back In Blood
Pokud se vám líbí glam rock a upíří filmy, The 69 Eyes jsou přesně kapelou pro vás. Tato finská formace letos působí na hudební scéně už dvacátým rokem a do obchodů vyšle desáté studiové album "Back In Blood". Na produkci nahrávky dohlížel Matt Hyde a společně s kvintetem muzikantů vytvořil dvanáct skladeb. Jako první singl dorazil do rádií song "Dead Girls Are Easy" a nyní je k dispozici na MySpace.com The 69 Eyes. K této skladbě vznikl i videoklip, který najdete na webových stránkách Playboy.com.


A Fine Frenzy - Bomb In Birdcage (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / alternativní pop

A Fine Frenzy - Bomb In Birdcage
Zdá se, že Alison Sudol alias A Fine Frenzy svým předchozím albem "One Cell In The Sea" docela zapůsobila. Rok a půl poté se o to samé bude snažit s titulem, který si svůj název "Bomb In Birdcage" vypůjčil snad u Looney Tunes. A podle prvního singlu "Blow Away" umístěný na jejím MySpace.com i zpráv, které jsou o albu k dispozici, to vypadá i na podobné naladění. Novinka má být veselá, s chytlavými melodiemi a dokonce s tanečními beaty, což je oproti debutu zásadní obrat.


Axxis - Utopia (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Axxis - Utopia
Němečtí hardrockeři Axxis jsou zářivým příkladem čistého hardrockového soundu, kterým těší fanoušky celých dvacet let. Po úspěšném předchozím albu "Doom Of Destiny" nyní najdete na pultech obchodů další lahůdku v podobě novinkového díla "Utopia". Na nahrávce se však už nepodílela dříve hostující zpěvačka Lakonie, která s Axxis přestala spolupracovat a nyní působí v Xandrii. Nahrávka přináší jedenáct skladeb a titulní kousek najdete k poslechu na MySpace.com profilu kapely. Při koupi CD můžete vybírat hned z několika edic. Vzhledem k tomu, že muzikanti novinkou oslavují své kulaté jubileum, limitovaná digipacková verze přinese navíc dvě skladby. V jedné z nich, dvanáctiminutové "20 Years Anniversary Song", si zahostovala řada zpěváků, jako třeba Schmier z formace Destruction a Andi Deris z kapely Helloween.


Chris Young - The Man I Want To Be (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country

Chris Young - The Man I Want To Be
Možná to bude pro některé novinka, ale v Americe stále populární American Idol měl donedávna i svůj country klon jménem Nashville Star, jenž se zastavil po šesti sezónách. Vítězem té čtvrté se stal dvacetiletý Chris Young, jehož debut vyšel samozřejmě velmi záhy po jeho triumfu. S druhým albem "The Man I Want To Be" si ale dal už řádně načas a především si k jejímu nahrávání sehnal vynikajícího a několika cenami ověnčeného producenta Jamese Strouda, který má ve svém portfoliu lidi jako Tim McGraw, Toby Keith, Merle Haggard nebo Willie Nelson. Posledního jmenovaného se povedlo přemluvit i ke společné písničce. Celé album si v krátkých ukázkách můžete poslechnout na webu Chrise Younga.


Chevelle - Sci-Fi Crimes (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní metal

Chevelle - Sci-Fi Crimes
Rockeři z Chicaga nastavili s předchozím albem "Vena Sera" laťku hodně vysoko a s novinkovou "Sci-Fi Crimes" se rozhodně nechtějí nechat zahanbit. Pilotní singl "Jars" se totiž během dvou týdnů od červencového vydání stal nejhranější skladbou na rádiích a vzhledem k celé historii kapely se řadí k jejich největším hitům. Sami se ostatně můžete přesvědčit na MySpace.com Chevelle, kde si song můžete poslechnout. Dodejme, že tuto skladbu, jako i dalších deset na albu produkoval Brian Virtue, jenž spolupracoval také s Janes's Addiction nebo s Deftones.


Melanie Fiona - The Bridge (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / pop

Melanie Fiona - The Bridge
Kdo sleduje seriál "How I Met Your Mother", ví, že Kanaďanky to ve Spojených státech vůbec nemají lehké. Své o tom bude možná moct vyprávět i Melanie Fiona pocházející z Toronta a do Států přicházející s r'n'b debutem "The Bridge". Její hudba je ale hodně ovlivněná i soulovými Samem Cookem, Nat King Colem či Gladys Knight a mírně i Bobem Marleym a Sade. Desce pomohlo na svět několik méně známých producentů, kam až tak nezapadají Stereotypes (Ne-Yo), Vada Nobles (Lauryn Hill) a Andrea Martin (SWV, Angie Stone, Leona Lewis,...). Melanie Fiona momentálně v roli předskokana doprovází Kanye Westa na evropském turné. Několik písniček z "The Bridge" nabízí Melanie Fiona na svém webu.


Mari Boine - Sterna Paradisea (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / jazz / elektronika / joik

Mari Boine - Sterna Paradisea
Laponskou hudbu u nás tak často neuslyšíte, ale přeci jen jsme měli tu možnost díky norské zpěvačce Mari Boine, která již několikrát navštívila naši republiku. Její kariéra začala už v roce 1985 a její aktuální deska "Sterna Paradisea" je opět směsicí různých stylů. Do tradiční laponské joiky zamíchala folk, jazz a elektroniku. Obrázek o této netradiční hudbě si uděláte pomocí MySpace.com Mari Boine.


Dále vychází:

3 Inches Of Blood - Here Waits Thy Doom (EMI)
Alanis Morissette - Live In The Navajo Nation (DVD) (Universal)
Bryn Terfel - Last Night Of The Proms (Warner Music)
Cains Offering - Gather The Faithful (Mystic Production)
Crosby Stills & Nash - Demos (Warner Music)
Darzamat - Solfernus' Path (Mystic Production)
Dead Kennedys - Bedtime For Democracy (Day After)
Dead Kennedys - Frankenchrist (Day After)
Dead Kennedys - Plastic Surgery Disasters (Day After)
Dellé - Before I Grow Old (Warner Music)
Fabolous - Loso's Way (Universal)
Gerry Mulligan - Lonesome Boulevard (Universal)
John Fogerty - The Blue Ridge Rangers (Universal)
Irmin Schmidt - Filmmusic Anthology 4&5 (EMI)
Ivan Mládek - Ruské hity v country & western hávu (Panther)
Ivan Moravec - Live In Brussels (Supraphon)
Iwrestledabearonce - It's All Happening (EMI)
Jiříkovo Vidění - Obrazy Neklidu (Guerilla Records)
Jorn - Dukebox (Mystic Production)
Magazine - Play (EMI)
Michael Crawford - In Concert (Sight & Sound) (Warner Music)
Minus 5 - Killingsworth (Panther)
Newton Faulkner - Rebuilt By Humans (Sony Music)
Outloud - We'll Rock You To Hell And Back Again !! (Mystic Production)
Pavel Šporcl - Houslové Koncerty (Supraphon)
Pete Yorn & Scarlett Johansson - Relator / I Don't Know What To Do (Singl) (Warner Music)
Placido Domingo - An Evening With... ( Sight & Sound) (Warner Music)
Radiohead - Amnesiac/Collectors Series (EMI)
Radiohead - Amnesiac/Special Edition (EMI)
Radiohead - Hail To The Thief/Collectors (EMI)
Radiohead - Hail To The Thief/Special Ed (EMI)
Radiohead - A Kid/Collectors Series (EMI)
Radiohead - A Kid/Special Edition (EMI)
Ramones - Raw (DVD) (Universal)
Ray Davies - The Kinks Choral Collection (Universal)
Ray Charles - Live In Concert (DVD) (Universal)
Rolling Stones - Jump Back - The Best Of The Rolling Stones, '71 - '93 (Universal)
Různí - Mega Hits 2009 (Universal)
Různí - Nej královny popu všech dob (Universal)
Různí - Porta 2008 (Panther)
Různí - Road To Linkin Park - Ultimate Tribute Album (Panther)
Různí - Taneční liga 115 (Universal)
Různí - Valmez 09 (Championship Records)
Různí - Nej duety všech dob (Universal)
Simian Mobile Disco - Temporary Pleasure (Universal)
Stryper - Murder By Pride (Mystic Production)
The Used - Artwork (Warner Music)


NÁZORY
  • A Fine Frenzy (johny013, 30.08.2009 13:38) Reagovat

    Zaujímave CD, ale ja sa aj tak najviac teším na nové CD A Fine Frenzy....je jedno, že Whitney Houston vydáva CD po 7. rokoch aj keby po 10.....Alison Sudol má pre mňa fantastický hlas a nemusí mať ani rozzsah ako Whitney....už som mal možnosť si vypočuť 3 skladby z nového CD a po vypočutí sa na CD teším ešte viac....myslím, že to bude úžasné ako prvé (možno aj lepšie:-))))......a tiež sa teším potom aj na recenziu.....tak dúfam, že bude čo najskôr:-)))

  • Whitney je výborná !! (Pat, 30.08.2009 15:29) Reagovat

    Whitney je hudební polobůh je fakt skvělá hrozně jí fandím, aby se jí ten comeback povedl !!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu