One-hit wonder, který má pod čepicí

09.12.2006 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Vánoce jsou ideálním časem pro různé reedice a vydávání výběrů. Daniel Powter má zatím na svém kontě jedno bezejmenné album a megahit "Bad Day". Nová deska je zatím v nedohlednu, a tak aspoň vychází vylepšená edice debutu s bonusovým DVD. To nabízí něco málo zajímavých bonbónků k dobru.
7/10

Daniel Powter - Daniel Powter (CD + DVD)

Skladby: CD - Love You Lately, Song 6, Free Loop, Bad Day, Suspect, Lie To Me, Jimmy Gets High, Styrofoam, Hollywood, Lost On The Stoop, Give Me Life / DVD Audio: Complete album in Hi-Resolution Stereo; b-sides - Bad Day (Acoustic - recorded for NRJ), Styrofoam (Live at La Cigale, Paris), Free Loop (Live at La Cigale, Paris), Song 6 (Live in Vienna for Hitradio O3), Bad Day (Live in Vienna for Hitradio O3), Stupid Like This; Video: Live from Studio A - Free Loop, Bad Day, Styrofoam, Wasted, Back On The Streets, Stupid Like This, Song 6 (Solo), Free Loop (Solo); Music videos - Bad Day, Jimmy Gets High, Free Loop, Lie To Me
Celkový čas: 40:04 + asi 110 minut
Vydavatel: Warner Music
Určitě si vybavíte loňský rok, kdy nám rádia v rotaci A, tedy v té nejčastější možné formě, servírovala megahit "Bad Day" Daniela Powtera. Chvílemi to už dost lezlo na nervy, ale s odstupem času je zcela jasné, že to je povedená písnička, která je velmi chytře napsána. Daniel v té době sklízel smetánku úspěchu a jeho bezejmenné album šlo, jak se říká, na dračku. Následné singly "Jimmy Gets High", "Free Loop" a "Lie To Me" už tak velký zásah do černého nepředstavovaly. Nové album je zatím v nedohlednu, a tak pod stromek můžete pořídit vylepšenou digipackovou verzi s bonusovým DVD a novou skladbou "Love You Lately". Ta nezapře jasný rukopis tohoto pod čepicí ukrytého talentu.

Devizou tohoto vydání je přiložené DVD, které má nabízet zmíněnou placku v Hi-Resolution Stereu. Ale nenechte se zmást, je to klasické lineární PCM, i když zní dobře. Dnes však tato technologie skýtá mnohem víc a nějaký surroundový zvuk by byl rozhodně na místě. Bonusy tohoto disku jsou však velmi bohaté, tedy pokud vám nebude vadit, že některé skladby uslyšíte během chvilky několikrát za sebou. Kromě samotného alba v audio podobě naleznete ve stejné sekci šest b-stran. Ty však v převážné míře představují live performance skladeb z desky, regulérní béčko je pouze píseň "Stupid Like This".

Video sekce má taktéž dvě části, první z nich je záznam živého vystoupení ve Studiu A. Je to však pouze set bez publika a některé songy se dočkaly pozměněného aranžmá. Potěší dříve neslyšená dvojice "Wasted" a "Back To The Streets". V závěru Daniel přednese sólově u klavíru "Song 6" a ještě zopakuje "Free Loop". Fandy určitě potěší videoklipová sešlost ke skoro všem singlům, z pohyblivých obrázků nejvíce zaujmou klipy k "Bad Day" a "Lie To Me". S nadhledem však lze říct, že ve všech se objevuje Daniel se svým klavírem a mění se jen dějová slupka okolo.

Daniel Powter umí i živě, což dokazuje hlavně přiložené DVD. Je však velkou škodou, že zvuk je pouze ve stereu, dalo se z toho vydolovat mnohem více a chybí tu video k "Love You Lately". Doufejme, že již nepřijde další edice tohoto nosiče a dočkáme se regulérní novinky, ne jenom několika dříve nevydaných písní. Pokud jste na Daniela ještě nezapomněli (zatím se na naše poměry tváří jako jasný one-hit wonder) a nebo ještě jeho debut nemáte, rovnou berte tuto edici.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY