shop.musicserver.cz
Nové desky pro 38. týden

Nové desky pro 38. týden

Vydáno: 14.09.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Nové desky nenabídnou mnoho, co se týče kvantity, ale o kvalitu se není třeba strachovat. Po několika letech se vrací rockoví dinosauři Queen a Metallica, svoje koncertní umění předvede David Gilmour, na předchozí úspěchy navazuje Daniel Powter a Magdalena Kožená se shodně s Bryn Terfelem inspiruje u kořenů.

Pokud se v pondělí 15. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Metallica - Death Magnetic (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Metallica - Death Magnetic
Devátá studiovka Metalliky dorazila do obchodů sice až teď, ale mluvit se o ní začalo už před více jak rokem. V březnu minulého roku začalo nahrávání, které trvalo až do poloviny května roku letošního. V té době začala také velká promo masáž a management založil speciální web Mission: Metallica, na kterém se akumulovaly všechny novinky týkající se chystané desky. S přípravami vydatně pomohl producent Rick Rubin, jenž bývá zárukou vysokých prodejních čísel. "Death Magnetic" vychází hned v několika edicích. Vedle klasického CD na pultech zazáří i rozšířená verze s bonusovou deskou se spoustou materiálu pro labužníky včetně CD s demo skladbami. Jestli se muzikantům podařilo vrátit se do osmdesátých let, jak slibovali, mohli posluchači sami posoudit už na konci srpna. V té době Metallica vypustila první singl "The Day That Never Comes". Pár dnů na to fanoušci ochutnávali "My Apocalypse" a na začátku září se k nim dostaly skladby "Cyanide" a "The Judas Kiss". Členové formace natočili k prvnímu singlu videoklip, který je k dispozici na webu kapely. Všechny nové skladby si můžete poslechnout také na oficiálních stránkách skupiny.


Daniel Powter - Under the Radar (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Daniel Powter - Under The Radar
Před třemi lety se na hudebním poli objevili takřka současně dva velmi podobní zpěváci - písničkáři: James Blunt a Daniel Powter. Oba zapůsobili jedním singlem, prodali pár miliónů alb a pak se čekalo, jestli něco předvedou dál, nebo zůstanou interprety jednoho hitu. První jmenovaný navázal loni, zatímco Powterovi to trvalo o něco déle. Na desce "Under The Radar" se rozhodl posunout kousek dál, a proto spojil své síly s Lindou Perry. Ta podle prvních ohlasů přispěla k daleko silnějšímu a pestřejšímu zvuku. Více jsme se tímto albem zabývali v rubrice Čerstvě (ne)staženo. Z tohoto alba je k dispozici zatím pouze první singl "Next Plane Home", který najdete například na Powterově MySpace.com.


Queen & Paul Rodgers - The Cosmos Rocks (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Queen - The Cosmos Rocks
Třináct let trvalo rockové královně Queen, než se odhodlala vydat album bez Mercuryho v čele. Při úspěšném turné se za mikrofonem osvědčil Paul Rodgers, a tak nyní mohou pánové přijít s albem "The Cosmos Rock". Novinka bude obsahovat celkem čtrnáct nových skladeb včetně finální instrumentálky a uvedl ji pilotní singl "C-lebrity", který se do rádií dostal v polovině srpna. Kromě klasického CD čeká na příznivce rocku také limitovaná edici na dvou vinylech a speciální verze obohacená navíc o koncertní DVD, kde je zachycený koncert v Japonsku. Muzikanti u nás album představí i naživo; 31. října vystoupí v Praze v O2 Aréně. Nedočkavci si mohou ukázky všech písní z novinky poslechnout na stránkách jpc.de. "The Cosmos Rocks" je věnováno památce zesnulého leadera skupiny Freddieho Mercuryho. Od jeho smrti uplyne letos v listopadu už sedmnáct let.


Magdalena Kožená - Songs My Mother Taught Me (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: opera / klasická hudba

Magdalena Kožená - Songs My Mother Taught Me
Nové album Magdaleny Kožené "Songs My Mother Taught Me", nazvané podle jedné z nejznámějších písní z Dvořákových "Cikánských melodií" "Když mě stará matka", obsahuje exkluzivní soubor písňové tvorby českých autorů (J.J. Rösler, A. Dvořák, V. Novák, L. Janáček, B. Martinů, E. Schulhoff a P. Eben) inspirovaných bohatou lidovou písňovou tradicí. Některé z těchto písní formovaly vztah Magdaleny Kožené k hudbě už od jejího dětství, a proto může být toto dosud nejvíce osobně zabarvené album Kožené vnímáno jako náhled do bohatství jejího kulturního zázemí a osobních hudebních vzpomínek. Hudebními partnery Kožené byli klavírista Malcolm Martineu, její dlouholetý recitálový kolega, kytarista Michael Freimuth a sopranistka Dorothea Röschmann, která se k Magdaleně připojila v Dvořákových "Moravských dvojzpěvech". Pět ukázek naleznete na stránkách vydavatele v sekci "E-player".


David Gilmour - Live In Gdansk (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní rock

David Gilmour - Live In Gdańsk
Britský hudebník a především kytarista, zpěvák a skladatel progresívní rockové skupiny Pink Floyd, připravil nové živé album "Live In Gdansk". Deska se do obchodů dostane v několika verzích. Posluchač si bude moct vybrat standardní dvojalbum, nebo si připlatit za DVD, které bude obsahovat skoro dvouhodinový záznam koncertu a dokument. K dostání bude také čtyřdisková edice, "deluxe" verze o pěti plackách a pro opravdové fajnšmekry i verze s pěti vinyly. "Live In Gdansk" je součást Gilmourova projektu "On An Island", který zahrnuje desku, turné, DVD a nyní i živý záznam. Ten byl pořízen na finální show zmiňovaného turné v roce 2006, kde David předstoupil před publikum čítající na padesát tisíc lidí. Koncert byl jedinečný nejen oslavou polské revoluce z roku 1980, ale poprvé naživo zazněla i píseň "A Great Day For Freedom" z desky "The Divison Bell" Pink Floyd. Sváteční atmosféru koncertu dodal orchestr Baltic Philharmonic Orchestra, který Gilmourovi hojně sekundoval. Na některá videa se můžete podívat na Davidových oficiálních stránkách a další ukázky naleznete na jeho oficiálním YouTube.com kanálu. K poslechu můžete zabrousit na jeho MySpace.com profil.


Katy Perry - One Of The Boys (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / electropop

Katy Perry - One Of The Boys
Kde se vzala, tu se vzala, najednou tu byla Katy Perry. Původně se jmenovala Katy Hudson, ale lidi si ji pletli s herečkou Kate Hudson. Vzala si tedy dívčí jméno své matky, natočila písničku "I Kissed A Girl" a najednou ji zná celý svět. Zmíněný song byl již od počátku předurčen k úspěchu. Jak často ke společné práci zasedne trio Max Martin, Dr. Luke a Cathy Dennis? Na albu "One Of The Boys", které na tento hit navazuje, se k nim přidali ještě Desmond Child a Greg Wells (Mika, OneRepublic,...), Dave Stewart a dokonce i Glen Ballard. Ke cti Katy Perry je nutno poznamenat, že se na všech písničkách autorsky podílela a některé napsala sama. Co dokázal vytvořit takovými personami naplněný producentský tým, zjišťujte jak na jejím webu, tak i na MySpace.com.


Maria Mena - Cause And Effect (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Maria Mena - Cause And Effect
Z chladného severu, tentokrát konkrétně z Norska, k nám přichází další příjemná popová záležitost. Tentokrát by měli ale zůstat příznivci Robyn v klidu, Maria Mena útočí poněkud klidnějším piano popem v kombinaci s melodickým písničkářstvím. Tato zpěvačka sice působí na hudební scéně teprve od roku 2002, ale deska "Cause And Effect" je už jejím čtvrtým počinem. Ten si můžete koneckonců téměř celý poslechnout na jejím MySpace.com.


Bryn Terfel - Scarborough Fair (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: klasická hudba / opera / celtic

Bryn Terfel - Scarborough Fair
Podobně jako Magdalena Kožená se i Velšan Bryn Terfel, patrně nejlepší a nejuznávanější basbaryton současnosti, inspiroval v lidové hudbě. Aktuální album se obrací obecně k písním britských ostrovů, a tak vedle anglického tradicionálu "Scarborough Fair", který dal desce název, je zde jeho oblíbená "My Little Welsh Home" nebo "Danny Boy" či "O Waly Waly". Albu zaručuje pozornost i spoluúčinkování několika známých osobností: Ronana Keatinga, Sharon Corr, členky irské skupiny The Corrs, sopranistky Kate Royal a nejlepšího komorního sboru Británie London Voices. Něco málo z této desky možná předvede Bryn i v půlce ledna Čechům, kdy přijede poprvé do Prahy a vystoupí na galakoncertu ve Smetanově síni Obecního domu. Na jeho stránkách hrají z tohoto alba čtyři ukázky.


Ne-Yo - Year Of The Gentleman (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / electro

Ne-Yo - Year Of The Gentleman
Americký zpěvák, tanečník, herec, producent a především skladatel Ne-Yo sice píše písničky pro Whitney Houston, Britney Spears, Celine Dion a nyní i řadu dalších, ale přece jen si něco hudebních nápadů nechá pro sebe, a tak nyní může nyní přijít s novinkou "Year Of The Gentleman". Tu předznamenal singl "Closer", který měl paradoxně větší úspěch na britských ostrovech než v rodné Americe. Ne-Yo si k produkci přizval řadu dalších lidí, ale hlavní roli si vedle něho samotného zahráli Stargate. Název a vlastní pozadí celého alba se pak odkazuje k šedesátým létům, přesněji ke slavným Rat Pack. Jestli se něco z této doby gentlemanů nakonec dostalo i na desku, můžete posuzovat prozatím pouze ze dvou singlů na jeho MySpace.com.


Patricia Barber - Cole Porter Mix (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

Patricia Barber - Cole Porter Mix
Americká jazzová zpěvačka a klavíristka Patricia Barber patří k té méně zprofanované oblasti jazzové hudby, ale i tak má po celém světě, včetně České republiky, řadu fanoušků a to nejen jazzových. Jak napovídá název její novinky, Barber se tentokrát inspirovala u svého velkého vzoru Cole Portera, ovšem ani na této desce na svoji vlastní tvorbu nezapomněla. Hned tři písničky, jež jsou variací na Porterovské téma, pocházejí z jejího pera. Patricia Barber na své MySpace.com nahrála z "Cole Porter Mix" tři písničky.


Nelly - Brass Knuckles (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / rap

Nelly - Brass Knuckles
Americký rapper Nelly vydává novinku "Brass Knuckles" a hned při prvním pohledu se vtírá na mysl myšlenka, dotáhl éru featuringů k dokonalosti. Akon, Ashanti, Avery Storm, Chuck D, Ciara, Fergie, Gucci Mane, Jermaine Dupri, Keri Hilson, LL Cool J, Nate Dogg, Pharrell Williams, R. Kelly, Rick Ross, Snoop Dogg, St. Lunatics, T.I. a Usher - to jest kolektiv, který si na desce zazpíval. A to zde chybí ještě Bruce Springsteen, Mariah Carey a Janet Jackson, které se zatím nepodařilo dostat společně s Nellym do studia. MySpace.com Nellyho nabízí tři ochutnávky z tohoto kolektivního dílka.


Dále vychází:

Al Stewart - Sparks Of Ancient Light (EMI)
All Shall Perish - Awaken The Dreamers (M.A.B.Records)
Dave Koz - Greatest Hits (EMI)
Genesis - Foxtrot /Pal (EMI)
Genesis - Genesis 70 (EMI)
Genesis - Nursery Cryme /Pal (EMI)
Genesis - Selling England By The Pou/Pal (EMI)
Genesis - The Lamb Lies Down On Broa/Pal (EMI)
Genesis - Trespass /Pal (EMI)
Ice Cube - Essentials (EMI)
Iveta Bartošová - Jsem zpátky 8Tr. (EMI)
Jiřina Bohdalová - Pohádky z pařezové chaloupky (Supraphon)
Morandi - N3Xt (Universal)
Různí - A Nostalgic Christmas (EMI)
Různí - Covering 20 Years Of Extremes (EMI)
Různí - Disney Christmas (EMI)
Různí - Doodlebops (EMI)
Různí - Tekno 48 (Universal)
Shalom - Komplet (EMI)
Waterboys - Room To Roam (EMI)

NÁZORY
  • A co Head z KoRn (Smajda, 14.09.2008 13:37) Reagovat

    A co solove album Briana 'Head' Welche z KoRn? Podle me hodne dulezita novinka, ktera bude zajimat hodne kornfans. Jmenuje se "Save me from myself" a podle prvnich ukazek vypada super. Kdyz uz tu zminujete kazdeho u.s. gangstu, tak by sem mel patrit i nejaky opravdovy umelec...

    • Re: A co Head z KoRn (mikey, 14.09.2008 16:49) Reagovat

      no, upřímně rečeno mi "us gangstas" přpadaj na stejný "umělecký úrovni" jako tvůj "us nu-metalák".
      nicméně ani v jednom z obou případů se o umění nejedná, je mi líto.

      • Re: A co Head z KoRn (Smajda, 15.09.2008 11:23) Reagovat

        Milej Mikey, poslechni si headovo album a pak hodnot, jestli se jedna o umeni, ju? A pokud hodnotis jeho vystupovani spolecne s KoRn, tak az slozis ty nebo nejaky u.s. gangsta aspon jeden riff srovnatelny s produkci na 'Follow the leader', tak neco vykladej. On JE MUZIKANT, hraje na NASTROJ, vymysli MELODIE, ZPIVA a dela sampling/programming. O tomhle v zivote zadny gangsta neslysel. Peace

        • Re: A co Head z KoRn (mikey, 15.09.2008 20:20) Reagovat

          Milej Šmajdo, jen bych tě rád upozornil, že jsem také MUZIKANT, hraju na NÁSTROJ (dokonce na vícero nástrojů), sice nezpívám, ale melodie vymýšlím. Taky už jsem vymyslel nejeden riff, i když to nebylo ani v nejmenším ve stylu KoRn... no zkrátka vypadá to tak, že každý vidíme umění někde trochu jinde.

  • Avenged Sevenfold (adam, 14.09.2008 16:03) Reagovat

    vychází také live DVD s přiloženým CD nevydaných věcí Avenged Sevenfold...ofiko datum je 16.9., tak snad to tu bude co nevidět...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu