Incubus konečně poznají české fanoušky

30.11.2006 07:43 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Incubus N
© Ros O'Gorman
Poprvé pro české publikum zahrají američtí Incubus 18. března ve velkém sále pražské Lucerny. Představí zde zbrusu nové album "Light Grenades".

Kalifornská kapela Incubus se nebojí kombinovat metal s dalšími hudebními prvky jako funk a hip hop. Ledaskdo by jim dnes mohl vyčítat, že se odklonili od téměř undergroundového zvuku a dostali se do amerických hitparád. Tedy, mohl by, ale to by nebylo fér. Incubus totiž na žebříčky hitparád vpašovali muziku nesmírně kvalitní. Boydovi a spol. se podařilo získat dvojitou platinovou desku za album "Make Yourself" z roku 1999, ze kterého mimo jiné vzešla průlomová skladba hitparády Top 10 "Pardon Me" nebo výtahové hity "Stella" a "Drive". V roce 2001 vydali desku "Morning View", která debutovala na druhém místě v Billboard 200 a přinesla takové držáky rozhlasových stanic jako "I Wish You Were Here" (2. místo), "Warning" (3. místo) a "Nice To Know You" (9. místo).

Incubus patří k jedněm z mála, kteří se můžou pochlubit, že jeli nejen šňůru Ozzfest či s Family Values, ale také s Mobyho turné Area. Byla to pro ně příležitost sblížit se s nejedním obdivovaným vrstevníkem a dětským idolem. Navíc zůstali zajímaví i po deseti letech, také pro kritiky, kteří je chválí za neutuchající experimentátorství, v desítkách podbízivých kapel tak neobvyklé.

Vstupenky za 630,- Kč (+ poplatky) zakoupíte v síti Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY