shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 21. května 2015

Pitch Perfect 2 naladil v USA vítěznou notu, Wiz Khalifa se už obává novinky Taylor Swift

Vydáno: 21.05.2015 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Soundtrack z druhého dílu "Ladíme!", tedy "Pitch Perfect 2", se stovkou tisíc kusů zvítězil mezi alby v Americe. Debutovali také Incubus a Snoop Dogg. V singlech pokračovala jízda "See You Again", zatímco Taylor Swift se nachystala k útoku s "Bad Blood".

Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
© facebook interpreta
SINGLY - Wiz Khalifa a Charlie Puth přidávají šestý týden v čele se "See You Again". Kluci si připsali dalších 229 tisíc downloadů (-9 %) a 22,9 milionů streamů (-7 %) a v rádiích si výrazně polepšili o 16 %, jako Airplay Gainer popáté z sebou, na 148 milionů impresí a příští týden už asi překonají The Weeknda.

Nezvykle si teď neprobereme zbytek Top 10, nýbrž nejvyšší re-entry, což je Taylor Swift s "Bad Blood" na 53. příčce. Klip ke skladbě, čtvrtému singlu z alba "1989", totiž debutoval na Billboard Music Awards pozdě večer v neděli a první výsledky už se stačily projevit. Za pár hodin si hit s Kendrickem Lamarem stáhlo 47 tisíc lidí a k tomu v průběhu týdne zaznamenala tradiční nezremixovaná verze 27 milionů přehrání v rádiích.

Jak ale dopadne příští týden? Vystřídá snad Taylor na trůnu Wize? Prvotřídní klip si na YouTube za 24 hodin přehrálo 20,1 milionů lidí, čímž o půl mega překonal předchozí rekord "Anaconda" Nicki Minaj. Z přehrání bude hodně z USA, a do neděle tak může zaznamenat týdenní rekordní čísla ve Streaming Songs.

Na iTunes je singl jednoznačně nejprodávanější a tak je klidně možné, že "See You Again" porazí. Vzhledem k existenci klipu ani příliš nevadí, že absentuje na Spotify. Nutné je však podotknout, že také Wiz a Charlie, ještě s pomocí Lindsey Stirling, také vystoupili na Billboard Music Awards, které letos byly hodně zásadní a navíc měly nejlepších sledovanost v tomto století.

Zpět tedy k první desítce. Fetty Wap s "Trap Queen" udržel stříbro s lehkými propady v rádiích a downloadech a mírným růstem ve streamech. O čtvrtinu si ve streamech polepšil bronzový The Weeknd, nejspíše díky začátku prodeje "Fifty Shades Of Grey" na videonosičích.

Čtvrtou příčkou "Shut Up And Dance" získali své nové nejvyšší umístění Walk The Moon a přeskočili tak Marka Ronsona. "Uptown Funk!" je v Top 5 už dvacátý čtvrtý týden a zbývá mu jediný týden k vyrovnání rekordu LeAnn Rimes s "How Do I Live".

Jason Derülo s "Want To Want Me" poskočil na šestku a jsem zvědav, jaký bude druhý singl z "Everything Is 4", protože ven už vypustil "Get Ugly", "Cheyenne" a "Broke" se Steviem Wonderem a Keithem Urbanem a všechny jsou parádní.

Maroon 5 se "Sugar" spadli na sedmičku a už se těší na vrchní pozice s novým chytlavým "This Summer's Gonna Hurt Like A Motherfucker", který odstartoval na šedesát sedmičce. První desítku uzavřeli Ellie Goulding, navrátivší se T-Wayne a Ed Sheeran. Jeho "Photograph" debutovalo na 92. pozici.

V druhé desítce se za sebou seřadili David Guetta s "Hey Mama", Andy Grammer s "Honey, I'm Good" a Tove Lo s "Talking Body". David Guetta má díky vystoupení s Nicki Minaj na Billboardích cenách a vydání klipu příště Top 10 jistou. Tove Lo k většímu výkonu může pomoct třeba tímto.

    Top 10 - singly:
  1. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  2. Fetty Wap - Trap Queen
  3. The Weeknd - Earned It
  4. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  5. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk!
  6. Jason Derülo - Want To Want Me
  7. Maroon 5 - Sugar
  8. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  9. T-Wayne - Nasty Freestyle
  10. Ed Sheeran - Thinking Out Loud

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Pitch Perfect 2
© facebook interpreta
DESKY - "Ladíme!", nebo-li "Pitch Perfect", je snad nejlepší ze všech těch hudebních teenagerských filmů, a protože vydělal desetinásobek svého rozpočtu, pokračování bylo jisté. V USA se i díky úspěchu "Cups" Anny Kendrick výborně prodával i soundtrack a dvojka nyní popularitu potvrzuje. Vedle zlatého startu v kinech tak "Pitch Perfect 2" získává i první místo v amerických deskách se 107 tisíci jednotkami.

Letos to už je třetí vítězný soundtrack po "Empire" a "Furious 7". A protože se sedmé "Rychle a zběsile" a "Padesát odstínů šedi" vrátili do první pětky, po osmi letech došlo k tomu, že v Top 5 najdeme trojici soundtracků.

Mezi ně se vlezli ještě Mumford & Sons a David Guetta, který s "Listen" vystřelil díky Billboard Awards a 99centové ceně na Google Play. Čtvrté místo je vůbec nejlepší umístění pro slavného producenta.

V Top 10 máme ještě jednu novinku, a to EPčko " Trust Fall (Side A)" rockových Incubus na šestce. Poslední regulérní deska "If Not Now, When?" debutovala na stříbru čtyři roky zpátky. Čtrnáctku pak obsadil Snoop Dogg s funky-disco-soulovým "Bush", kompletně produkovaným Pharrellem Williamsem.

    Top 10 - alba:
  1.  N Různí - Pitch Perfect 2 (107 tisíc jednotek)
  2. Mumford & Sons - Wilder Mind (58, -77 %)
  3. ▲ Různí - Fifty Shades Of Grey Soundtrack (48, -8 %)
  4. David Guetta - Listen (43, +198 %)
  5. ▲ Různí - Furious 7 Soundtrack (41, -12 %)
  6.  N Incubus - Trust Fall (Side A) EP (40)
  7. Zac Brown Band - Jekyll + Hyde (39, -41 %)
  8. Josh Groban - Stages (38, -62 %)
  9. Taylor Swift - 1989 (37, +3 %)
  10. Sam Smith - In The Lonely Hour (36, -8 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES

NÁZORY
  • srovnani (jarecek, 22.05.2015 06:50) Reagovat

    jen bych doplnil v ramci tech 1st 24h. yt rekordu srovnani, ktere mi ve clanku trochu chybelo (i kdyz petr si na rozdil ode me urcite pamatuje, protoze jeste nema z kaleni tak vymazanou palici :)). anaconda mela v billboardu peak na dvojce, miley brala zlato. tolik moje predikce k uspechu bad blood :)

    • Re: srovnani (1, 22.05.2015 14:30) Reagovat

      Jestli dobře si pamatuji, tak Miley Cyrus měla celkově větší streamy za týden než Nicki Minaj. Navíc Miley měla i výrazně lepší prodeje a hranost v rádiích. Jenže Nicki měla výrazný jen streamy. Taylor Swift má velkého konkurenta a tím je See You Again, ale na 100% bude mít lepší výsledky v prodejích a streamech, i když See You Again bude těsně za ní, tak snad to bude stačit, aby Bad Blood dosáhl prvenství...

  • Na tu Taylor jsem fakt zvědavý. Remix s Kendrick... (1, 22.05.2015 14:25) Reagovat

    Na tu Taylor jsem fakt zvědavý. Remix s Kendrickem je na 1. místě na iTunes, ale original verze je na 17. místě, byla nejvýše i na 13. místě. Prodeje se budou počítat dohromady za obě verze? :) Jestli jo, tak ty prodeje budou velké. Uvidíme, jestli bude no.1 :)

    • Re: Na tu Taylor jsem fakt zvědavý. Remix s Kendrick... (Doupik, 22.05.2015 15:15) Reagovat

      Aktuální remixové pravidlo je jasné: pokud je remix tak jiný, že výrazně mění strukturu melodie a textu, tak se skladbě nesčítají bodíky v rádiích.
      To však není případ Taylor Swift, singlové "Bad Blood" přidalo rapování, jinak je téměř stejné, stejně jako třeba případ Katy Perry s "E.T." s Kanyem Westem. (a paradoxně je Bad Blood o ní a poslední pop-rapová skladba na #1 je možná "Dark Horse" s Juicy J)
      Případ, který by dnes už byl posouzen jako dvě verze: Jennifer Lopez s "I'm Real" a "I'm Real Remix" s Ja Rule, což jsou vlastně úplně jiné písničky, ale tehdy to neplatilo, takže díky tomu získaly dokupy #1.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Koncert Taylor Swift na Disney+ trvá tři a půl hodiny a přináší pětačtyřicet písní (16.03.2024 09:32)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Na Beats for Love míří držitel Grammy a nejlepší DJ planety David Guetta (13.02.2024 12:51)
- Živák "The Eras Tour" Taylor Swift ulovilo Disney+, přinese i pět bonusových písní (13.02.2024 09:15)
- Audio: David Guetta poslal nový singl U2 na taneční parket i do rádií (10.02.2024 14:06)
- Taylor Swift vydá v dubnu novou desku, zazpívá na ní i Post Malone a Florence (06.02.2024 12:56)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Nejoblíbenějším DJem se letos stává David Guetta, loňský vítěz Martin Garrix je až třetí (27.11.2023 17:34)
- Taylor Swift smutní: před koncertem zahynula na stadionu jedna z jejích fanynek (20.11.2023 15:22)
- Taylor Swift prosí fanoušky: "Neházejte po mně věci" (16.11.2023 17:38)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu