Protinožci Loonaloop přidají další dva české koncerty

14.09.2006 12:34 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Loonaloop N
© loonaloop.net
V pražském prostoru Abaton zakončí 28. září své česko-slovenské miniturné australská taneční kapela Loonaloop. Formace ze Sydney, která nedávno s velkým úspěchem vystoupila na festivalu Love Planet, odehraje v Česku a na Slovensku další tři koncerty, aby zde podpořila své poslední "Album Images Of Flying". Kromě toho pražského má v plánu ještě koncert plzeňský a bratislavský.

Australská elektronická taneční parta se velmi úspěšně pohybuje na mezinárodní scéně. Vystupuje na festivalových a klubových pódiích po celém světě a může se pochlubit účastí na takových festivalech jako například Glastonbury (UK), Beach Bop (NL) či Big Day Out (AUS).

Loonaloop svojí tvorbou pokrývají mnoho hudebních stylů: drum'n'bass, trance, house grooves, world beats a další. Pětičlená formace, nejvýstižněji popsaná jako world beat/dance act, je velmi dobře známa svojí nakažlivou a strhující živou produkcí. Charakteristický zvuk Loonaloop je ojedinělý a přitom velmi pozitivně přijímaný. Díky kombinaci živých nástrojů (tabla, didjeridoo, housle a živý zpěv) a použitých technologií (samplery, smyčky atd.) produkují Loonaloop progresivní melodické taneční tracky.

Po svém vzniku v roce 2003 (na troskách zaniknuvších Tribal Drift) a po dokončení debutového alba "Cleared 4 Take Off" (Didgeridoo Records) odjeli několik po sobě následujících turné po Evropě i mnoho vystoupení v Austrálii. Loni vydali svoje druhé album "Images Of Flying" (opět na Didgeridoo Records), které vznikalo střídavě na pobřeží oceánu v Austrálii, v anglickém Essexu, ale také na českém venkově. Na jeho podporu uspořádali Loonaloop letošní evropské turné, v jehož rámci vystoupí 26. září v plzeňském klubu Anděl, den poté v SUB Klubu v Bratislavě a svou česko-slovenskou část turné zakončí 28. září v pražském prostoru Abaton.

Vstupenky na pražský koncert v Abatonu zakoupíte v předprodejích sítí Ticketpro a Ticketstream za 130,- Kč (včetně všech poplatků), na místě pak za 150,- Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY