Krize v Pražském výběru slábne, může za to Václav Havel

07.07.2006 15:03 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Pražský výběr N
© prazskyvyber.com
Krize v Pražském výběru, zaviněná osobními neshodami jednotlivých členů sestavy, je dle internetových stránek kapely zažehnána. Zásluhu na tom prý má bývalý prezident republiky Václav Havel, který "přijal roli zprostředkovatele".

"Za jeho přítomnosti se sešli Michael Kocáb a Michal Pavlíček, aby si vysvětlili některé aspekty nedorozumění a pokusili se nalézt východiska. Zpočátku v konfrontačním tónu, později v duchu usmíření se odehrála jejich výměna názorů na současnou krizi Výběru a jejich vzájemných vztahů. Výsledkem je příměří," stojí na webu skupiny s tím, že některé neshody přetrvávají, avšak že jejich medializování je konec. Budoucnost kapely by spolu měli muzikanti rozebrat při nejbližší možné příležitosti.

O soukromých sporech mezi zpěvákem Michaelem Kocábem a kytaristou Michalem Pavlíčkem média referovala zhruba před měsícem s tím, že si Kocáb a bubeník Klaudius Kryšpín našli za Pavlíčka, jenž měl dle jejich tvrzení kapelu závažně zanedbávat, náhradu. Pavlíček se dle svých slov o svém nástupci dozvěděl až od novinářů. Následovalo několik veřejných vzkazů členů kapely, publikovaných zejména prostřednictvím webových stránek. Zpráva o částečném usmíření je od té doby první, která hovoří za celý Pražský výběr.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY